Legea lui Galantom: transformă 2% în 14% impact

Enunț

Fiecare sumă ce rezultă din redirecționarea a 2% din impozitul pe venit investită în platforma Galantom se va inmulți de 7 ori în termeni de impact social.

Premise:

Galantom este o platformă care ajută oameni de bine sa strângă fonduri prin donații online pentru cauza în care cred.

Pentru fiecare 1 leu investit în Galantom, platforma a generat 7 lei pentru cauzele beneficiare.

Demonstație:

Tu susții dezvoltarea platformei Galantom redirecționând 2% din impozitul pe venit către proiect.

Galantom pune împreună ONG-urile cu proiecte de impact din România, fundraiserii voluntari și donatorii. Oricine vrea să susțină proiectele unui ONG prin strângerea individuală de fonduri, o poate face foarte ușor prin intermediul platformei. Fie că participă la un eveniment sportiv care este o provoacare personală, fie că își dăruieste ziua de naștere, nunta sau o pasiune, fie că renunță la fumat pentru 30 de zile sau vrea să devină Moș Crăciun Galantom pentru cei la care Moșul nu ajunge, își poate face o pagină de fundraising pe Galantom pe care o promovează în cercul lui social pentru a strânge donații.

Dacă ar fi să cuantificăm resursele și munca voluntară investite în Galantom, fiecare leu investit în proiect a atras cel puțin de trei ori mai mult pentru organizațiile active pe platformă.

Astfel, cei 2% investiți în Galantom ne ajută să dezvoltăm și să promovăm platforma pentru a atrage și mai multe organizații și fundraiseri voluntari care să înmulțească de trei ori banii investiți de tine pentru a susține proiecte cu impact real în comunitate.

De ce să aplici și tu legea lui Galantom?

our-philosophy-image
O caracteristică a “Legii lui Galantom” este că cei 2% redirectionați câtre proiect nu sunt doar o “donație”, ci o investiție care generează donații și impact pentru beneficiarii mai multor organizații din arii sociale importante: mediu, sănătate, educație, incluziune socială, sport. Astfel, prin investiția într-un singur proiect, contribui la rezolvarea mai multor probleme de care te lovești în fiecare zi.
Investind în Galantom contribui la promovarea implicării sociale și a unei forme de voluntariat eficient, cu rezultate concrete care începe să prindă rădăcini din ce în ce mai mari și în România - fundraisingul voluntar. Astfel, oricine vrea să susțină proiectele unui ONG, poate avea o pagină de fundraising pe platformă unde prietenii, colegii și toți cei din cercul lui social pot dona online prin card bancar.

Galantom este un proiect transparent. Oricând și oriunde te-ai afla în fața unui calculator, a unei tablete sau a unui smartphone poți vedea în timp real, cu un singur click, câți bani s-au strâns, pentru ce cauze beneficiare, câți fundraiseri sunt pe platformă și câte donații s-au inregistrat.

Un indicator care ne bucură și care trebuie să iți dea și ție încredere că modelul nostru de bine funcționeză este donația medie înregistrată pe platformă, care depașește 120 RON.

Iată ce trebuie să faci:

1. Descarcă formularul 230 (pentru venituri din salariu) sau 200 (pentru PFA și alte venituri).
*) Formularul este datat cu 2017 pentru că redirecționarea se face retroactiv, pentru impozitul plătit anul trecut.
**) Proiectul Galatom este dezvoltat de Asociația Envision.

DESCARCĂ FORMULAR 200

2. Completează formularul

3. Depune-l la Administrația Financiară de care aparții, sau trimite-l prin poștă cu confirmare de primire la Administrația Financiară de care aparții până la 25 mai.

4. Convinge-ți prietenii și colegii să susțină și ei prin 2% Galantom.


Ai nevoie de ajutor?

Dacă vrei să te ajutam la completarea sau depunerea formularului de 2% pentru Galantom, lasă-ne datele tale și te vom contacta în cel mai scurt timp.

 

Despre 2%

Prin simpla completare a formularelor 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru alte venituri) emise de Administraţia Financiară, poţi opta în fiecare an pentru a redirecţiona 2% din impozitul pe venit, plătit deja către stat în anul precedent, către o organizaţie nonprofit, fără să presupună vreun cost din partea ta.

Această prevedere este în vigoare începând din anul 2003 prin Legea 57 privind Codul Fiscal. Cu toate aceastea, în 2015 doar 29% dintre cei care ar fi putut să susțina un proiect nonprofit prin această modalitate au și facut-o. Suma totală redirecționata în 2015 a fost de 143.4 milioane RON.

Imaginează-ți care ar fi impactul social dacă cu toții am redirecționa; această sumă ar putea fi de aproximativ 4 ori mai mare.

Ne mândrim cu următoarele rezultate:

5455495
Donații strânse (RON)
160
Organizații
39000
Donații
140
Donație medie (RON)

Despre Galantom

Galantom este o platformă de fundraising online care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru cauzele sociale în care cred. Galantom este un proiect al Asociației Envision, organizație născută din inițiativa unor tineri pasionați de programe sociale și IT care au ales să dezvolte proiecte generatoare de schimbare cu impact în societatea românească.

Împreună cu ONG-urile partenere, am reușit până la sfarsitul lui 2017 să strângem peste 5.4 milioane RON pentru cauzele beneficiare, să aducem pe platformă peste 160 de organizații, să activăm peste 3.800 de oameni să facă fundraising individual și să atragem peste 39.000 donații.

Imaginează-ți ce schimbare am putea să facem împreună, dacă ai fi și tu alături de noi și ai direcționa cei 2% din impozitul pe venit către platforma noastră, bani care altfel merg la stat.

TESTIMONIALE

Galantom este comunitatea oamenilor frumoși care vor să îmbine bucuria mișcării cu faptele bune! Mă bucur să fac parte dintr-un asemenea grup și sunt convinsă că împreună putem împlini vise! Ajutându-ne semenii, ne ajutăm pe noi! Mulțumim că ne ajutați să împărțim zâmbete!

Ana Maria Brânza

Ana Maria Brânză

Vice campioană olimpică la scrimă

Sunt la prima experiență de strângere de fonduri și a fost una extrem de reusită. Platforma Galantom m-a ajutat mult și cu siguranță o voi mai folosi în viitor. Vă recomand să vă implicați, să strangeți fonduri sau să donați, reușim astfel să legăm comunități în jurul unor cauze din educație, justiție, sănătate, artă, sport, mediu. Succes :)

Iulian Stanciu

Iulian Stanciu

CEO eMAG

Au fost întâi câțiva oameni de ispravă - Gabi, Andrei, Oana, Constantin - care s-au apucat de treabă. Ei ne-au convins că isprava Galantom merită. Apoi au fost mai mulți oameni grozavi - alergătorii care susțin Inima Copiilor. Ni s-au alăturat dorind ca, împreună, să facem mai mult bine.

Enona Chiriac

Enona Chiriac

Asociația Inima Copiilor

Organizațiile care au încredere în noi

Echipa noastră

Claudiu Antal
Claudiu Antal
Social Media Jedi

Încă student şi cu planuri măreţe, văd în jurul meu o mulţime de oportunităţi de „mai bine”, dar și de „mai rău”. Totuşi, aleg să le caut pe cele din prima categorie şi încerc să lupt pentru a le alunga din perspectivă pe cele dintr-a doua.

Constantin Negruț
Constantin Negruț
Brand Magician

Am intrat în sectorul non-guvernamental prin 2005 în Oneşti punând umărul la înființarea primului ONG cu adevărat activ la nivel local, Asociaţia de tineret ONESTIN, al cărui prag l-au păşit de atunci mai bine de 800 de tineri.

Andrei Chirtoc
Andrei Chirtoc
Harmonizer and Projects Conductor

Am cel puțin două motive pentru care m-am implicat în proiectele Envision: sentimentul de împlinire pe care îl ai când poți să îi ajuți pe cei care au nevoie de sprijin și nevoia organică de a schimba ce mă face să nu pot simți deplin, fără urmă de îndoială, mândria de a fi român.

gabriel-solomon
Gabriel Solomon
Dev & Sport Guru

Sportiv pasionat, ultramaratonist cu dorința de a face schimbare în comunitatea în care traiesc. Mi-am pus conștiințele de dezvoltare web și relații cu evenimente sportive la bătaie pentru a pune pe picioare platforma Galantom.

Ultimele știri de pe blogul Galantom

Premiul pentru cel mai activ Galantom la Gala Oameni pentru Oameni

Premiul pentru cel mai activ Galantom la Gala Oameni pentru Oameni

Împreună cu prietenii de la ARC, cărora le mulțumim pentru colaborarea minunată care a devenit deja o tradiție, îi vom premia în această seară, la Gala Oameni pentru Oameni, pe cei mai activi fundraiseri voluntari în 2015-2016.

Read more
Tu ce vrei să schimbi de ziua ta?

Tu ce vrei să schimbi de ziua ta?

Galantom, platforma de fundraising pentru organizații nonguvernamentale, lansează campania socială Dăruiește ziua ta, prin care îi încurajează pe cei care îşi serbează ziua de naştere ca, în loc să primească un cadou clasic, să îi îndemne pe cei dragi din jurul lor să facă o donație pentru un proiect social susținut de ei.

Read more
Raport anual Galantom 2015

Raport anual Galantom 2015

Suntem tare mandri ca am reusit impreuna in anul care a trecut sa crestem comunitatea oamenilor de bine Galantom. Va suntem recunoscatori ca faceti parte din comunitatea noastra, ca credeti in noi, dar, mai ales, ca aveti incredere in puterea voastra de a schimba ceva in bine in jurul vostru.

Read more

Unde ne găsești

Adresă corespondență

Str. Modoran Ene, nr. 7, bl M92, sc B, ap 56
Sector 5, București

Telefon

+40 721-765.383
+40 741-040.219

Ne gasesti și pe:

facebook.com/Galantom