Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

MS Walk România ~ 2019

 

1
Cauze:
1
Fundraiseri:
150 RON
Sumă:
1
Donații:

APAN România te invită la o competiție de mers pe jos și de susținere a tinerilor afectați de Scleroza Multiplă!

APAN România te invită la o competiție de mers pe jos și de susținere a tinerilor afectați de Scleroza Multiplă!

Cu sprijinul Muzeului ASTRA are loc la Sibiu, pe 14 aprilie 2019, în cadrul Conferinței Naționale a Tinerilor cu Scleroză Multiplă (SM) organizate de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN România), având coorganizator Asociația de Scleroză Multiplă Sibiu, COMPETIȚIA DE MERS PE JOS ‘MS Walk’. Evenimentul își dorește să ajute la conștientizarea acestei afecțiuni și a impactului pe care îl are asupra persoanelor tinere (20-40 ani).

Evenimentul are ca obiectiv crearea unei comunități active a celor nou diagnosticați, o comunitate informată și capabilă să se implice în activități de responsabilizare și susținere a celor care se confruntă cu dificultatea acceptării diagnosticului și a comunicării lui.

Rezultatul competiției va face pași în direcția creerii unei rețele puternice de tineri cu SM în România. Comunitățile sunt motoarele schimbării, iar tinerii trebuie să învețe cum să se adapteze schimbărilor pe care SM le cere, în timp ce trăiesc o viață normală. Nu în ultimul rând, APAN România dorește să inspire și să mobilizeze tinerii cu SM din țara noastră, pentru a le arăta că împreună se vor adapta mai rapid la noua viață cu SM și vor comunica mai facil despre afecțiune.

În egală măsură pacienții tineri trebuie să se adapteze rapid schimbărilor care au loc în viața lor, iar una dintre prioritățile identificate pentru acest an de către APAN Romania este nevoia de conștientizare a tinerilor a necesității realizării de exercițiu fizic și de reabilitare. Sensibilitatea la căldură generează MITUL conform căruia pacienții cu SM trebuie să excludă efortul fizic dar, prin exemple concrete (ca mersul pe jos, înotul, exercițiile de kinetoterapie etc.) sunt oferite soluții care să ajute la sănătatea creierului și la menținerea organismului în bună stare, fizică și mentală.

Iar pentru că exemplul direct este cel mai bun, la sfârșitul ediției din acest an al conferinței este organizată o competiție de mers pe jos în natură, ‘MS Walk’, pe Aleea Pivelor din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Nu este o competiție în care să fie premiați primii finaliști, deși surprize vor exista, ci este un prilej de a lansa o provocare de a face mișcare în fiecare zi, 30 de minute (#30minuteschallenge). Plimbările pe jos, urcatul scărilor, gimnastica la domiciliu sunt bune ocazii de a avea grijă de puterea musculară, echilibru, coordonare etc., probleme cu care aceste persoane se confruntă adesea.

Competiția presupune parcurgerea unui traseu drept de 800m, pe Aleea Pivelor. Startul se dă la ora 11. Înscrierile se realizează la fața locului. Nu se percepe taxă de participare, dar donațiile sunt binevenite!

Localizare puncte START și FINISH:

START MS Walk 2019: http://bit.do/eNx3b
FINISH MS Walk 2019: http://bit.do/eNx3s

Website Muzeul ASTRA: http://www.muzeulastra.ro/
Pagina Facebook Muzeul ASTRA: Muzeul Astra

Evenimentul se constituie și ca un bun prilej de a strânge fonduri pentru sprijinul acestor persoane, serviciile de reabilitare din țara noastră limitându-se la un număr de 21 de ședințe de fizioterapie pe an, insuficiente pentru o astfel de afecțiune neurologică. Program susținut: ‘Rezistență, pace și cadență’, program APANRomania de sprijin pentru neuroreabilitare.

Proiecte susţinute la eveniment

Rezistență, pace și cadență! Program de recuperare în scleroza multiplă (SM) @ MS Walk România ~ 2019

APAN România te invită la o competiție de mers pe jos și de susținere a tinerilor afectați de Scleroza Multiplă!

Pagini fundraising

MS Walk Romania

Provocarea mea din această primăvară este să reușesc să particip și mai ales să termin competiția de mers pe jos MS Walk România, de la Sibiu, Muzeul...

10% Complete
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation