Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

DUNAV ULTRA - CICLISM DE AVENTURA

 

0
Cauze:
0
Fundraiseri:
0 RON
Sumă:
0
Donații:

“Dunav Ultra” este un traseu de ciclism, o aventura de 680 km ce se desfasoara pe parcursul mai multor zile si care nu include elementul competitiv.

 

“Dunav Ultra” este un traseu de ciclism, o aventura de 680 km ce se desfasoara pe parcursul mai multor zile si care nu include elementul competitiv. Principalul scop al participantilor este sa parcurga cu succes distanta de 680 km a rutei Dunav Ultra pe bicicleta, in mod individual sau in echipa, 100% prin puterea proprie.

Acest eveniment sportiv nu este o cursa, ci mai degraba o provocare personala pentru fiecare participant in parte. In cadrul acestei calatorii, toti ciclistii iau startul impreuna si fiecare are libertatea de a-si urma propriul ritm, program si viteza. In timpul calatoriei dintr-un punct in altul este permisa utilizarea propriului suport logistic, tehnic sau de alta natura.

In 2019, motto-ul evenimentului este Via Pontica – iar denumirea vine de la arealul geografic unde punctul final al traseului Dunav Ultra se intersecteaza cu ruta Marii Negre Via Pontica si calea de migratie cu acelasi nume a pasarilor.

 

TRASEUL

 

In timpul calatoriei, participantii vor urmari o ruta predefinita si vor traversa o serie de orase importante aflate pe malul Dunarii in Bulgaria, iar aici sunt incluse: Vidin, Lom, Kozloduy, Oryahovo, Nikopol, Svishtov, Ruse, Tutrakan si Silistra. Traseul include doar drumuri si sosele asfaltate. Dupa ce trec de Dobrich, General Toshevo si Kardam, ciclistii vor ajunge in punctul final – Marea Neagra, in regiunea satului aflat in cel mai nord-estic punct al tarii – Durankulak.

Pe langa faptul ca reprezinta o provocare personala pentru fiecare echipa sau participant in parte, evenimentul reuneste si motiveaza toti entuziastii ciclismului prin cauza pe care o promoveaza si anume cicloturismul de-a lungul Dunarii, precum si traseul de ciclism “Dunav Ultra”.

Proiecte susţinute la eveniment

Pagini fundraising

Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation