Îmi donez ziua de naștere pentru locuința familiei Bertalan

 

Iulia Silaghi Prima Data ACASA

65.125% Complete
2,605 RON
Sumă strânsă
4,000 RON
Target
18
Donații

 

În 18 mai, primesc un cadou neprețuit, încă o aniversare alături de cei dragi.

Viața a fost generoasă cu mine, am avut parte de provocări, dar și de șanse. Nu a fost ușor, dar treptat s-au așezat toate. Cel mai important e că am avut lângă mine familia și prietenii. Te simți norocos, când oamenilor de lângă tine le pasă. Chiar dacă un job sau un hobby îți aduc satisfacții, cel mai important rămâne copilul tău, familia ta. Atunci când alături de omul tău împarți bune sau mai puțin bune, când le duceți împreună mână de mână, mai contează doar liniștea casei tale și sănătatea celor dragi.

Și când simți că ai avut parte de multă generozitate, când știi ce e important pentru tine și ce ai nevoie ca să îți fie bine, începi să vezi dintr-o altă perspectivă lumea. Ți se ascute văzul și asculți cu alți urechi poveștile oamenilor din jurul tău. Înveți cum să iubești din adâncul sufletului, recunoscând valoarea oamenilor și copiilor pe care îi întâlnești. Astfel de oameni valoroși sunt și familia Bertalan. Pentru ei vreau să îmi donez ziua de naștere.

De ce sunt importanți pentru mine Erika, Istvan și Noemi?

Erika și Istvan se cunosc de 15 ani. S-au văzut, s-au mai întâlnit, s-au plăcut și au hotărât să rămână împreună. Fiecare cu punga lui de lucruri, au făcut nunta din bănuții lor și de atunci au fost mereu unul lângă celălalt. Azi o au pe Noemi, fetița lor de 10 ani. Împreună cu bunica, locuiesc într-o casă la o aruncătură de băț de centrul Clujului, pe str. Bisericii Ortodoxe. E o casă veche de cărămidă, neizolată, cu o bucătărie micuță, un colț de baie, și o cameră unde toți încearcă să își găsească locul fără să-i deranjeze pe ceilalți. În aceeași cameră lungă și lată de patru pași, e loc de un pat, un birou cu un calculator, două dulapuri, o masă cu două scaune și o sobă mică de lemne. Deasupra ușii, în peretele descoperit de cărămidă, sunt două rafturi de cărți.

Cu cât stai mai mult în preajma lor, cu atât îți dai seama cât de mult se iubesc. Nu-și aduc aminte dacă s-au certat vreodată, dar îți povestesc cum stau la masă făcând calcule și planuri, să descurce cumva ițele vieților lor și să construiască ceva mai bun pentru ei. Au avut multe planuri și calcule date peste cap de când se cunosc. Istvan a trecut, în ultimii 6 ani, prin două accidente de muncă. Când lucra pe șantiere, i-a căzut un zid peste piciorul drept. Până la urmă, a trebuit să fie amputat de sub genunchi. După aproape un an, i-a fost mai bine și a început să-și caute de lucru. Primea doar refuzuri. Până la urmă, s-a apucat de izolații exterioare. După vreo doi ani, povestește el, a mai tras o trântă de la etajul 4. Atunci a mai stat câteva luni prin spitale.

Erika și Noemi sunt la fel de perseverente ca el. Noemi, care în curând termină clasa a IV-a, face de toate prin casă. E sprijinul tatălui ei. Erika e cea care organizează tot. Fie că e vorba de locul ei de muncă, de tratamentele lui Istvan, de școala sau de activitățile de dans ale lui Noemi, ea e cea care se asigură că s-au gândit la toate.

Bucuria lor cea mai mare este că au fost selectați pentru o locuință simplă și decentă Habitat for Humanity Cluj. Acum fac planuri pentru cum va arăta viitoarea lor casă. Se gândesc cum să se organizeze cu familia extinsă și prietenii, să facă ore de voluntariat pe șantier. Își doresc o locuință unde Istvan să se poată face bine, unde Noemi să aibă spațiu și liniște să învețe, unde Erika să simtă că toți sunt bine și liniștiți.

 

Cum poți să îi ajuți?

Dragă prieten, știu că și tu prețuiești tihna casei tale, răsăritul și liniștea nopții, zâmbetele și fericirea celor dragi. Hai împreună să oferim familiei Bertalan liniștea unui cămin decent. Cu donația ta, se apropie și mai mult de locul care va deveni pentru ei acasă. Vreau să mă bucur cu tine când visul unei fetișcane de a avea camera ei devine realitate. Permite-ți să devii o parte din visul lor, o să vezi, sunt niște oameni minunați.

Eu îți mulțumesc și chiar te aștept și pe șantier, în Jucu, să construiești alături de ei, de noi, de prietenii mei.

O zi senină să ai!

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

O locuinta este mai mult decat un simplu adapost - locuirea in conditii umane ofera demnitate, siguranta, echilibru si este fundamentala dezvoltarii armonioase a familiilor noastre si a comunitatii in care traim. A locui adecvat, decent si sanatos este un drept fundamental al omului. Asociatia Prima Data ACASA promoveaza ideea ca locuirea in conditii decente se afla la baza dezvoltarii personale, profesionale si sociale a oricarui individ si oricarei familii.

Istvan și Erika Bertalan sunt căsătoriți de 12 ani. Locuiesc, împreună cu fiica lor Noemi și cu bunica, într-o casă la o aruncătură de băț de centrul Clujului. E o casă veche de cărămidă, neizolată, cu o bucătărie micuță și un colț de baie, și o cameră unde toți încearcă să își găsească locul fără să deranjeze pe ceilalți.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

18 Donații

La mulți ani și mulțumim pentru tot ceea ce faci :)
16 May 2017

Anonymous

300 RON
16 May 2017
14 May 2017
11 May 2017

FLORINA ALINA KOVACS

100 RON
Doamne ajuta sa va indepliniti visul si sa aveti parte de multa sanatate si tot ce va doriti!
18 Apr 2017

Anonymous

150 RON
18 Apr 2017
12 Apr 2017
Sok szeretettel kuldom ezt a kis adomanyt, kivanom, hogy Isten segitsen meg es hamarosan be tudjatok koltozni uj otthonotokba. Udv. Kiss Hajnal (volt osztalytarsad, IFI tarsad es szomszedod a 6-ik emeletrol :)
11 Apr 2017

mihali adrian

105 RON
11 Apr 2017

Anonymous

100 RON
10 Apr 2017

Anonymous

100 RON
07 Apr 2017
06 Apr 2017

Anonymous

100 RON
06 Apr 2017

Anonymous

150 RON
05 Apr 2017
03 Apr 2017
Sok sok egeszseget es Isten aldasat kivanom az egesz csaladra!
02 Apr 2017
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!
01 Apr 2017
Sa va dea Dumnezeu sanatate!!!
31 Mar 2017