O masă caldă pentru bătrâni

 

Catalin Fatu Fight for Life Charity

80.8% Complete
2,020 RON
Sumă strânsă
2,500 RON
Target
14
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Niciodată în ultimii 10 ani nu am primit un cadou de ziua mea care să mă facă să simt că a fost dăruit din sufletul persoanei respective. Nu acuz pe nimeni, însă anul acesta vreau să fie diferit.

Poate ne "maturizăm" brusc de mai multe ori în viață… După părerea mea, una dintre aceste dăți este atunci când ne pierdem bunicii… Simțim că se rupe ceva în suflet și că o parte frumoasă a vieții noastre s-a încheiat.

Încet-încet mergi pe drumul pe care au mers și ei, și o să ajungi la fel că ei: bătrân, cum zic ei, cu "mâini urâte", cu gândul doar la alții, neînțelegând probabil unde a plecat lumea pe care o știai și când a trecut timpul atât de repede. Or să să uite și ei la poze cu noi tineri, iar lumea de atunci nu o să realizeze că și noi am fost copii sau tineri - pentru ei o să fim doar bătrâni.

Mă uit la mâinile bunicii și știu de ce au ajuns așa, știu de câtă dragoste împărțită a fost nevoie pentru a-i seca frumusețea pielii și postura dreapta a spatelui, și cu toate astea tot nu se lasă înfrântă și nici nu se plânge. Știu că în spatele răcelii unui bunic se ascundea un om cald ce voia să mă calească, care-mi tinea discursuri aprige și mă trata ca pe un adult asumat, însă mângâierea lui pe creștetul capului meu urmată de o strângere puternică la piept îl trăda.

Știi privirea aia a lor când pleci din vizită de la bunici lăsând în urmă o persoană ce se uită după ține până te sui în mașină și pleci? Și chiar și după ce ai plecat, se uită după tine până te pierd... ție îți rămân în retrovizoare, la fel cum îți rămân în viață.

Cauza mea este pentru oamenii care nu au după cine să se mai uite, care au fost abandonați sau îngenuncheați de viață. Diminețile lor nu mai au miresme de cozonaci aburinzi, de gogoși cu zahăr pudra și prăjituri. Nu se mai aud melodii la radio și nu au cu cine să împartă atmosfera de sărbătoare - de fapt, nu mai au pe nimeni.

Anul acesta, 22 noiembrie nu să fie doar despre mine. Eu, împreună cu voi, vreau să le oferim o mângâiere și o îmbrățișare, și chiar dacă nu o să fiți acolo lângă ei, anul acesta vreau să simtă căldură - o masă caldă. 

Cătălin Fătu


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

"Fight for life Charity" este o organizație umanitară non-profit, non-guvernamentală, inființată din necesitatea și dorința de a le acorda oamenilor cu situații sociale speciale șansa de a avea o viață mai bună.

SUSŢIN PROIECTUL

O masa calda

În România există mii de bătrâni invalizi și singuri, care nu-și mai pot găti mâncarea sau care să poată merge la cumpărături. De asemenea, exista zeci de mii de copii care se culca pe burta goala sau, mai rau, traiesc pe strazi.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

14 Donații

200 RON
15 Nov 2018
14 Nov 2018
300 RON
La multi ani sanatosi si frumosi!
13 Nov 2018

Anonymous

30 RON
12 Nov 2018
La multi ani!
12 Nov 2018
La multi ani, Cata! Forever Love
22 Oct 2018
La multi ani gub
22 Oct 2018
La multi ani Cata, felicitari pentru gestul tau! :)
26 Sep 2018

Anonymous

50 RON
La mulți ani, Cata!
19 Sep 2018
19 Sep 2018

Anonymous

50 RON
19 Sep 2018

Margareta si George

460 RON
Om bun, mult succes in acest demers si felicitari pentru o initiativa de nota 10! La multi ani anticipat!
19 Sep 2018
19 Sep 2018
19 Sep 2018
Catalin Fatu : Fight for Life Charity
O masă caldă pentru bătrâni