De ziua mea doneaza pentru viitorul Cabanei Urlea!

 

Radu Ghiocel Asociatia Povestile Carpatilor

40% Complete
200 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
2
Donații
Vreau să fac o donaţie!

De ce sustin reconstructia cabanei Urlea din Muntii Fagarasului? Pai sa incep cu inceputul.

Constructia cabanei a inceput in anul 1926 iar un an mai tarziu aceasta era deja functionala. Este situata la 1533 m altitudine la limita padurii de brad de unde incepi sa vezi crestele golase ale Fagarasului. Peste putin timp putem sarbatorii centenarul acestei cabane dar din pacate in acest moment nu se poate acest lucru fiindca oameni care nu au nicio legatura cu muntele au facut ca aceasta sa ajunga o umbra.

Acum insa incepe povestea mea sau mai bine spus povestea Povestilor Carpatilor un ONG gandit pe poteci de munte sau poate la un foc in fata cortului si care intr-o tura facuta pe culmea Coltiilor Brezei au ajuns in locul numit Poiana Curmaturii unde au vazut cabana si zona. Se pare ca a fost dragoste la prima vedere. Nebuni? Da, daca nu esti om de munte vei spune ca numai niste nebuni sunt in stare sa investeasca toate economiile lor intr-o ruina, fiindca da ,,cabana” a costat o gramada de bani. Dar daca esti un om care iubeste muntele atunci incepi sa te gandesti cum sa faci sa-i ajuti sa isi implineasca visul. Fiindca da, pentru cei trei nebuni frumosi, Cristina, Bogdan si Nicu este un vis pe care il traiesc cu ochii deschisi.

La cabana se poate ajunge pe trei trasee cu grade diferite de dificultate astfel incat toata lumea sa fie multumita. Primul si cel mai greu este pe V. Pojortei. Traseul taie in mai multe locuri paraul Pojorta pentru ca apoi sa urce aproape pieptis pana sub cabana. Acesta este traseul atletilor. Cel de-al doilea si cel mai cunoscut este pe muchia Coltiilor Brezei care strabate o frumoasa padure cu locuri de belvedere catre Tara Fagarasului. Cel de-al treilea este cel mai usor si este perfect pentru cei mai putin obisnuiti cu drumetiile montane dar care doresc sa petreaca o noapte frumoasa intr-o cabana din Fagaras. Traseul urmeaza Valea Brezicioarei si nu pune deloc probleme.

De la cabana se poate ajunge la lacul Urlea, pe Varful Urlea care este vedeta locului, pe cele doua varfuri Dara si Hartopu si mai departe in atat de ravnita creasta a Fagarasului.

Pe vremuri la cabana se organizau tabere pentru copii, revelioane de neuitat si multe alte evenimente. De ce sa nu reluam aceste ,,obiceiuri” si sa ne intalnim cat mai multi si cat mai mult la Urlea?

Pe 5 ianuarie anul acesta am urcat 40 de persoane la umbra cabanei Urlea. Hai sa ne imaginam cati vom fi atunci cand cabana va fi reala, calduroasa, primitoare, cu miros de vin fiert si placinte facute pe plita.

Cabana va fi prietenoasa cu mediul dar in acelasi timp moderna pentru ca cei care se vor caza aici sa se simta bine.

In concluzie inchei prin a va spune ca eu cred în acest proiect și vă invit și pe voi montainiarzi sau nu, să credeți.

De aceea vă invit sa sustinem reconstructia cabanei printr-o donație, oricât de mica. Important este sa fim cat mai multi.

Pentru inceput am ales sa-mi donez ziua mea de naștere pentru acest proiect - "Cabana Urlea, împreună redeschidem poarta estică de acces spre Creasta Făgărașului" organizat de Asociația Poveștile Carpaților, astfel că, dacă te gândești să-mi faci un cadou de ziua mea, o poți face donând pentru cabana Urlea.

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Scopul nostru este de a ajuta oamenii si comunitatile care sustin si incurajeaza turismul din Carpati sa fie practicat in conditii cat mai bune, de a creste beneficiile practicarii turismului montan cat si bucuria turistilor veniti sa isi petreaca timpul liber intr-un cadru natural cu peisaje unice si aer curat, departe de agitatia si poluarea oraselor.

Proiectul "Cabana Urlea, impreuna redeschidem poarta estica de acces spre Creasta Fagarasului" are ca scop refacerea cabanei Urlea din Muntii Fagaras si reintroducerea acesteia in circuitul turistic. 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

2 Donații

La multi ani! tie si cabanei :)
30 Jan 2019
Hai noroc! Să creșteți mari, și tu și cabana! Rapid, ca un ghiocel primăvara.
09 Jan 2019
Radu Ghiocel : Asociatia Povestile Carpatilor
De ziua mea doneaza pentru viitorul Cabanei Urlea!