Deschidem împreună lada de zestre a Vaideenilor!

 

Traian Tanase Fundația Comunitară Vâlcea

68% Complete
2,380 RON
Sumă strânsă
3,500 RON
Target
9
Donații

Legătura mea cu Vaideeniul este una specială! Chiar dacă locuiesc de când mă ştiu în Bucureşti, toate vacanţele le-am petrecut în satul natal al bunicilor mei. Vara, plecam dis de dimineaţa de acasă, niciodată fără să mănânc şi fără să fiu “muştruluit” de bunica. De aici, începea în fiecare zi o adevărată aventură: fotbal, pescuit, scăldat, plimbat cu bicicletele, pituluşu (de-a v-aţi ascunselea) sau culesul fructelor de sezon erau principalele noastre activităţi.

Totuşi, două lucruri m-au fascinat întodeauna la Vaideeni: dragostea oamenilor pentru tradiţii şi reţetele culinare din zonă. Nu poţi să nu remarci faptul că într-o mare oltenească de costume populare, de altfel foarte frumoase şi viu colorate, se distinge impunător, un costum tradiţional, simplu, în alb şi negru, asemănător celui purtat de oamenii din Mărginimea Sibiului. Şi dacă până acum nu ai gustat un balmoş şi un tocan de Vaideeni, îţi recomand cu căldură să o faci, e ceva de vis!

Astăzi, lucrez într-o companie de IT, iar de doi ani de zile fac parte din Asociaţia Culturală Moştenitorii unde, alături de colegii mei, ne propunem să scoatem la lumină ceea ce are mai frumos Vaideeniul! Avem foarte multe proiecte deja realizate, dar ne-am gândit ca în acest an lumea care nu cunoaşte aceste meleaguri să vină şi să simtă câte ceva din “Zestrea Vaideenilor”. Dorim ca oamenii care vor participa la acest eveniment să se bucure de lucruri poate mai puţin cunoscute zilelor noastre şi să deguste bucatele tradţionale din sat.

Vino alături de mine şi de colegii mei şi hai să deschidem împreună lada de zestre a Vaideenilor!

P.S.: Balmoşul îl dau eu 1f62c.png!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară.

Fundatia Comunitara Valcea este un reper in societatea valceana, un partener dinamic care sprijina initiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunitatii. 

Asociatia Culturala Mostenitorii va organiza pe 16 - 18 august 2019 festivalul "Zestrea Vaideenilor", un eveniment menit sa promoveze valorile comunei Vaideeni si sa atraga turiștii dornici că descopere mâncăruri, tradiții, meșteșuguri, obiceiuri, locuri și oameni noi.

Proiectul isi propune dezvoltarea comunitara prin cultura si redescoperirea gastronomiei arhitecturii, traditiilor si mestesugurilor zonei. Astfel, pe parcursul proiectului vor fi organizate sezatori, expozitia "Cu Saculetul de Vaideeni prin lume", festinuri culinare, spectacole de dans si concerte de nai, tururi ghidate la Casele Albastre si in imprejurimile comunei si un eveniment de teatru pentru comunitate, "Cultura-n sura".

Nu ești neaparăt un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poți face asta pe Galantom prin intermediul 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o campanie de fun

 

9 Donații

06 Jul 2019
Ne vedem in august!
02 Jul 2019
30 Jun 2019
20 May 2019
17 May 2019
1,100 RON
16 May 2019

Acasa e la Vaideeni

500 RON
Ne vedem, in August, la Vaideeni!
16 May 2019

Alina G

100 RON
Eu personal cred ca viitorul acestei tari sta in mare parte in mâinile Agroturismului și doresc sa văd din ce in ce mai multe astfel de proiecte in județul nostru! Succes
16 May 2019

Anonymous

300 RON
11 May 2019