A.D.D.I.P.

A.D.D.I.P.

Misiunea noastră

A.D.D.I.P. (Asociația pentru Dezvoltarea Durabilă și Integrare Profesională) este o organizaţie non-guvernamentală apărută în anul 2007 la inițiativa unui grup de francezi. Împreună cu echipa Addip facilitează accesul copiilor și tinerilor din centre de plasament la educaţie, dezvoltare socio-profesională, dezvoltare personală, promovarea sănătății și prevenirea comportamentelor indezirabile social. Activitatea noastră se desfășoară zilnic atât în centrele de plasament cât și în afara lor.

Tipuri de activități.

Educație nonformală - tabere, excursii, activități socio-culturale, terapie prin joc, activități sportive, ateliere pentru dezvoltarea creativității.

Educație pentru formarea deprinderilor de viață independentă - managment financiar, ateliere culinare, igienă personală, întreținerea locuinței, folosirea aparatelor electrocasnice, bunele manierea în diferite ocazii.

Traininguri de dezvoltare personală - Gestionarea emoțiilor, managmentul timpului, stimă și încredere în sine, rezolvarea conflictelor, comunicare eficientă, gestionarea relațiilor, managmentul furiei.

Știu, sesiuni de informare – educație sexuală, educație pentru sănătate, drepturi și obligații în societate, identificarea instituțiilor publice și rezolvarea problemelor cu ajutorul acestora, cultură generală. 

Consiliere profesională – identificarea aptitudinilor, abilităților, deprinderilor și cunoștințelor personale. Identificare tehnici de căutare a unui loc de muncă, instrumente utile (CV, scrisoare de intenție,etc), jocuri de rol privind participarea la un interviu, vizitare firme, promovarea educației universitare.

Proiectele noastre cuprind mai multe domenii importante pentru reușita unui tânăr care provine dintr-un centru de plasament. Prin implicarea noastră, oferim speranță acolo unde este doar deznădejde, bucurie acolo unde sunt prea multe clipe de întristare, încurajare acolo unde oamenii spun că nu ești bun de nimic, experiențe diversificate acolo unde lipsesc.

[ Show more ]

Proiecte

A.D.D.I.P.
Bursă universitară A.D.D.I.P.
Încă de la începutul activității noastre am transmis copiilor din centrele de plasament cu care lucrăm că educația este extrem de importantă, ea fiind cheia care le va deschide uși către oportunități neimaginate. Anul aceste avem 3 fete cu care am lucrat timp de 5 ani de zile care au intrat la facultate și încă 2 care vor merge la facultate în toamna anului 2022, momentan le pregătim pentru acest pas. Acest program se adresează acestor 5 fete care provin din centre de plasament și care își continuă studiile, vrem să fim un sprijin pentru ele și să le oferim acces la o viață de calitate prin oferirea unei burse universitare anuale pe durata anilor de studiu.
A.D.D.I.P.
Lucruri mici cu impact mare
Aveam câțiva ani când lumea a început să se răstoarne cu susul în jos… Eram înconjurat de o mulțime de chipuri, o grămadă de copii în acea cameră parcă prea strâmtă. Unii plângeau, alții țipau, alții dormeau,  iar unii se uitau cu privirea în gol așteptând ca cineva să intre pe acea ușă imaginară. Asta era lumea mea, lumea pe care o văzusem încă de la început… Unii mai înalți veneau din când în când la noi… Noi le spuneam ADULȚII. Uneori vedeam un zâmbet pe chipul lor, alteori preocupare. Dar am văzut și supărare și mânie… Zi după zi aceeași rutină: trezirea, masa, joacă, masa, somn, joacă, masă, timp de somn. Poate astăzi aș spune că sună a zile minunate de concediu…. Dar nu pentru mine și nu pentru ani de zile. Ceva lipsea parcă, ceva striga din ce în ce mai tare în inima mea dar nu știam ce… și nu știam după cine…
A.D.D.I.P.
O zi de naștere specială
Scopul acestui proiect este reducerea sentimentului de abandon prin sărbătorirea zilei de naștere într-un mod personalizat și unic pentru 50 de copii și tineri proveniți din centre de plasament de stat.  
Vezi toate proiectele4

Evenimente fundraising

Bursă universitară A.D.D.I.P. @ Dăruiește ziua ta ~ 2022

Prin Galantom îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta de naștere sau de nume să facă, în schimb, o donație pentru o cauză. Fă-ți pagina pentru a-ți dărui ziua pe ziuata.galantom.ro!

Bursă universitară A.D.D.I.P. @ Dăruiește ziua ta ~ 2021

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

O zi de naștere specială @ Daruieste ziua ta ~ 2021
Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să
O zi de naștere specială @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

O zi de naștere specială @ Daruieste ziua ta ~ 2019

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Lucruri mici cu impact mare @ Daruieste ziua ta ~ 2019

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Vezi toate evenimentele9

Pagini fundraising

O altfel de zi!

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucurie. Mai ales atunci când fericirea se oglindește în inimile copiilor. Vă salut pe toți, oameni dragi! Astă...

73% Complete
Ziua mea pentru educația lor

Consider că educația trebuie să fie una din prioritățile acestei societăți și nu trebuie influențată de mediul de proveniență al copiilor și citatul u...

100% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Cand se apropie ziua mea, cei dragi mie, ma intreaba ce imi doresc de ziua mea :) o intrebare simpla si fireasca.  Din pacate sunt foarte multi copii...

70.5% Complete
Îmi donez ziua de naștere

Este ziua meaaa! Am ajuns in acel punct al vietii cand imi dau seama ca aniversarea nu mai este doar despre lucruri materiale, ci este despre oamenii...

72.5% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze drag...

49% Complete
Un cadou special

Îmi aștept ziua de naștere cu bucurie, în fiecare an deoarece este un prilej prin care petrec timp cu cei dragi și asta îmi umple sufletul. De câțiva...

100% Complete
Vezi toate paginile27