Fundatia Humanitas Pro Deo

Fundatia Humanitas Pro Deo

Misiunea noastră

Fundaţia Humanitas Pro Deo este o organizaţie neguvernamentală care și-a început activitatea în anul 1993. Scopul general al fundaţiei încă de la înfiinţare este ocrotirea şi susţinerea materială a persoanelor aflate în dificultate, a familiilor sărace şi a copiilor în mod special, toate acestea prin organizarea şi desfăşurarea în mod concret a unor programe sociale utile pentru cei aflaţi în nevoie.

Filiala Reşiţa este unul dintre cele cinci proiecte ale fundației care desfăşoară activităţi de protecţie şi asistenţă socială adresate categoriilor defavorizate (în special copii şi adolescenţi) din municipiu şi din judeţ.          

Aceste activităţi au început din 1994, cînd a fost înfiinţată o cantină socială cu distribuirea de hrană şi ajutoare materiale la domiciliu. Din 1997 activitatea s-a desfăşurat în cadrul unui parteneriat, înfinţat pe baza unui program Phare, parteneriat ce cuprindea fundaţia HPD, Consiliul Judeţean şi alte ONG-uri ( a fost primul parteneriat public – privat în domeniul serviciilor sociale). Din 2004 în acest parteneriat a intrat şi Primăria Municipiului Reşiţa, fiecare partener având contribuţii și atribuții bine definite.

În toată această perioadă fundaţia HPD a oferit o gamă largă de servicii sociale axate în special pe problematica copilui şi adolescentului. Activitățile noastre de sprijin pentru persoanele nevoiașe cuprind: centru social, cantină socială, internat, facilitare tinerilor care au crescut în sistemul de protecție la o locuinţă, programe de prevenirea absenteismului școlar, al abandonului școlar în rândul copiilor cu risc (programul after school la doua școli din cartierele defavorizate din municipiul Reșița), programul de prevenire a delicvenței juvenile prin sport.

[ Show more ]

Proiecte

Fundatia Humanitas Pro Deo
Este vacanță de vară pentru toți copiii ~ 2018
Pe timpul verii Humanitas Pro Deo, filiala Reșița organizează activități de educație non-formală pentru copii ce provin din cele mai sărace cartiere ale orașului cuprinzând: animare prin  jocuri și activități educaționale, excursii, vizite la muzee, cinema, Grădina Zoologică.

Evenimente fundraising

Este vacanță de vară pentru toți copiii ~ 2018 @ Pe Camino pentru Humanitas Pro Deo

El Camino de Santiago este drumul pe care se spune ca l-a strabatut apostolul Iacob pentru a atinge capatul lumii.

Este vacanță de vară pentru toți copiii @ Galantom din prima zi ~ 2018

Fiecare om se naste un OM bun, adica un GALANTOM :).

Vezi toate evenimentele2

Pagini fundraising

Prima vacanță de vară pentru copii

Ne pregătim pentru prima vacanță de vară cu micul Codrin și ne bucurăm de pe acum în anticiparea mărilor și țărilor pe care le vom explora împreună, c...

100% Complete
Vezi toate paginile1