Fundația de Abilitare Speranța

Fundația de Abilitare Speranța

UnLoc

Status: Fundraising

UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități și trecut instituțional.

[ Show more ]

180 RON

Sumă:

1

Galantomi:

2

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități și trecut instituțional. În același timp, documentează modul de replicare a serviciului și încurajează alte organizații să ia inițiative similare. Ne dorim să participăm la dezvoltarea de politici publice și monitorizarea implementării lor, cu privire la nevoia de dezinstituționalizare și traiul în comunitate ca drept fundamental al oricărui om.

Convingerea UnLoc este că persoanele cu dizabilitate trebuie să se bucure de aceleași drepturi și libertăți ca toți ceilalți cetățeni. Credem că fiecare persoană are un rol de jucat în societate și recunoaștem că diversitatea aduce beneficii sociale.  

Grupul țintă a trăit aproape toată viața în instituții și are dizabilități fizice, intelectuale și psiho-sociale. În Timiș sunt 684 persoane (10 centre, între 41 si 166 de persoane în fiecare). În 2019, 6 persoane vor ieși din instituții și se vor muta în apartamentele din Timișoara, iar, în 2020, vom avea 12 locatari. Bugetul total anual este de 280.000 euro. Fondurile strânse vor fi folosite pentru a acoperi cheltuieli legate de: plata salariilor și cursurilor de formare pentru personalul angajat, plata chiriilor și utilităților pentru locuințe, achiziționare de alimente, produse de igienă și curățenie pentru locatari.