Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități

Proiectul Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități oferă șansa la libertate celor imobilizați în scaun la casă sau la etajele blocurilor fără lift .

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
0 RON
Donații:
0
Galantomi:
0

Proiectul Transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități dăruiește celor imobilizați șansa de a revedea orașul în care trăiesc, de a participa la evenimentele importante din viața lor sau de a face o simplă ieșire în oraș, la teatru sau să-și viziteze prietenii.

Fundația Mihai Neșu dispune de un Mercedes Sprinter adaptat 8+1 locuri, de șofer și de un dispozitiv adaptat de urcare și coborâre scări. Acest proiect a fost inițiat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a finantat proiectul cu suma de 50000 euro, bani utilizati pentru achizitionarea automobilului, a liftului pentru scari si care au contribuit la achitarea salariului soferului pentru 12 luni, finantarea incheindu-se la finalul lunii august 2019.

Beneficiarii transportului achită pentru orice drum în Oradea și pe 15 km în imprejurimi o sumă de 10 lei, bani care sunt folosiți pentru achitarea salariului șoferului.. In prezent Fundația Mihai Neșu are nevoie de donatori inimoși care să strângă fonduri pentru combustibil și întreținerea automobilului.

Donatorii de libertate pentru persoanele cu dizabilități sunt invitați să contribuie la acest proiect, care aduce o schimbare majoră în viața persoanelor imobilizate. 

Din luna decembrie 2018 pana la inceputul lunii septembrie 2019 Fundatia Mihai Nesu a transportat 70 de persoane cu dizabilitati (persoane adulte fara picioare, paralizate sau nedeplasabile si copii) la locatiile dorite, pentru fiecare dintre acestea iesirea in oras devenind o usurare si o bucurie atunci cand motivele erau de socializare, relaxare, cumparaturi sau rezolvarea unor probleme personale.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul