Un viitor mai sigur pentru copiii si tinerii din centre de plasament

Proiectul „Un viitor mai sigur pentru copiii si tinerii din centre de plasament” vizeaza educatia, dezvoltarea personala si valorificarea inclinatiilor pentru 150 de copii si adolescenti din centre de plasament si apartamente sociale din sectorul 1.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
300 RON
Donații:
5
Galantomi:
1

Proiectul „Un viitor mai sigur pentru copiii si tinerii din centre de plasament” vizeaza educatia, dezvoltarea personala si valorificarea inclinatiilor pentru 150 de copii si adolescenti din centre de plasament si apartamente sociale din sectorul 1. Cresterea gradului de integrare sociala in cazul acestor copii si tineri este un obiectiv foarte important, dat fiind ca adesea parasesc centrele de plasament fara sa aiba o pregatire reala pentru viata, nici un loc in care sa mearga si unde sa fie protejati. In acest scop, activitatile educationale ale proiectului sunt completate cu activitati de psihoterapie,  consiliere vocationala si formare profesionala.

Activitatile proiectului „Un viitor mai sigur” se desfasoara in cadrul centrului Viata Independenta, infiintat de Asociatia Fluens. Aici copiii si adolescentii participa la ateliere educationale, activitati terapeutice, grupuri de dezvoltare personala, sunt indrumati sa-si descopere pasiunile, primesc suport pentru inscrierea la cursurile de care sunt interesati. In fiecare an organizam in cadrul proiectului tabara „Fii independent”, in cadrul careia copiii si tinerii invata sa se autogospodareasca si isi dezvolta abilitatile de relationare, capacitatea de exprimare emotionala si adaptare la cerintele sociale. O alta activitate inovativa, menita sa stimuleze interesul pentru cultura si lectura al tinerilor din centre este Concursul de cultura generala inter-centre.

Ceea ce vizeaza ca obiectiv de lunga durata proiectul „Un viitor mai sigur” este  deschiderea unor apartamente sociale ale Asociatiei Fluens in care sa fie transferati copii si tineri din cadriul marilor centre de plasament, pentru a avea sansa unei ingrijiri atente si dezvaluirii intregului lor potential.

Fiecare donatie contribuie la continuarea educatiei, activitatilor terapeutice si orientarii vocationale pentru copiii si tinerii din centre. Donand 100 de lei puteti asigura terapia lunara pentru un copil din centru sau procurarea materialelor educationale necesare pentru acesta, recompenselor si premiilor pentru copiii care se remarca si doresc sa invete, puteti contribui la sustinerea unui curs de formare care sa inlesneasca tinerilor institutionalizati o meserie in viitor..

Sumele mai mari ne vor ajuta sa ne apropiem de visul nostru, acela de a da sansa unui copil abandonat sa se bucure in viitor de un camin adevarat si de atentia necesara dezvoltarii sale armonioase.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul