CASA BRIDGET = CASA SPERANŢEI

CASA BRIDGET, înfiinţată în anul 2003 în cadrul Asociaţiei Bunul Samaritean din Nicoreşti, este în prezent ,,acasă” pentru 16 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire și îngrijire pe o perioadă nedeterminată.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
8,139 RON
Donații:
42
Galantomi:
5

CASA BRIDGET, înfiinţată în anul 2003 în cadrul Asociaţiei Bunul Samaritean din Nicoreşti, este în prezent ,,acasă” pentru 16 adulţi cu dizabilităţi, oferindu-le găzduire pe o perioadă nedeterminată, îngrijire personală, educaţie, terapie, socializare şi petrecerea timpului liber alături de terapeuţi, lucrători sociali, voluntari tineri, voluntari vârstnici şi prieteni care vin să ne viziteze.

Rezidenţii Casei Bridget au fost preluaţi de la „Spitalul de Neuropsihiatrie” din localitate pe cand erau copii. Scopul nostru este de a-i face să simtă că fac parte dintr-o mare familie, să fie în siguranţă şi, mai ales, să-i ajutăm să ajungă cât mai aproape de potenţialul lor real.

Ei au nevoie de multă dragoste, îngrijire şi terapie recuperatorie. Pentru fiecare dintre ei încercăm să asigurăm un plus de „culoare” pentru ca ziua să le fie mai frumoasă. De aceea timpul liber îl petrecem împreună în curtea interioară dotată cu piscină, spaţiu de joacă şi o frumoasă gradină senzorială. Pe lângă gradul de dizabilitate, toţi rezidenţii noştri au dezvoltat şi afecţiuni curente pe care încercăm să le tratam cu dragoste şi mijloace proprii, asigurându-le câte o picătură de speranţă către mai bine.

Dacă în anul 2003 am schimbat destinul a 16 copii din spital, în prezent ne dorim să pictăm fiecare zi, fiecare clipă în culorile speranţei. Aceasta pentru ei înseamnă iubire, sănătate, dezvoltare individuală, educaţie, socializare şi o viaţă demnă.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul