MAI DĂ O PAGINĂ! (2019-2023)

Dacă nu descopeream plăcerea lecturii, eram doborâtă de stresul școlii și mi-aș fi petrecut timpul neproductiv. Datorită personajelor minunate, am învățat că totul este posibil dacă muncești destul de mult." Mihaela Tudor, 14 ani 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
8,965 RON
Donații:
104
Galantomi:
31

Nu voi uita niciodată ziua când am primit prima mea carte, în clasa a II-a. Vântul lovea ferestrele și sunetul ploii era aproape asurzitor, însă, într-o sală îngustă, zece copii își țineau răsuflarea, ascultând un basm citit de doamna învățătoare.

Stăteam în prima bancă, absorbind fiecare cuvânt, uitând de furtuna de afară. La sfârșitul orei, doamna învățătoare mi-a oferit cartea din care ne-a citit drept cadou deoarece învățam foarte bine. Astfel, datorită unui act de generozitate, mi-am început călătoria de cititor, cea mai lungă și aventuroasă călătorie din viața mea.

Pe parcursul anilor am citit toate cărțile clasice ale copilăriei, am plâns alături de fetița cu chibrituri și m-am scufundat la 20 000 de leghe sub mări. În clasa a V-a am donat pentru prima dată câteva din cărțile mele vechi. Un sentiment vag, înălțător, m-a învăluit în acel moment, știind că am oferit cărților o nouă viață și am înseninat ziua unor copii.

Cărțile de ficțiune m-au ajutat enorm în dezvoltarea mea personală. Am învățat să vorbesc elocvent și să mă comport amabil. Am trecut prin atâtea situații fictive încât puține lucruri mă mai surprind. Imaginația bogată pe care am dobandit-o a creat cele mai frumoase vise, dorințe și desene. Am intrat în lumea cărților de non-ficțiune acum un an și am constatat că viața reală poate fi la fel de interesantă ca orice lume imaginară. Cărțile de istorie au devenit unele dintre preferatele mele.

Dacă nu aș fi descoperit plăcerea lecturii, aș fi fost doborâtă de stresul școlii și cu siguranță mi-aș fi petrecut timpul liber într-un mod neproductiv. Datorită personajelor minunate am învățat că totul este posibil dacă muncești destul de mult.

Oricât de puțin timp liber aș avea, cititul va rămâne prima mea pasiune și încerc să arăt și altor copii bucuria lecturii. Cartea pe care am primit-o de la doamna învățătoare a ajuns acum la nepoata mea, apoi va continua să călătorească. Astfel, cărțile devin nemuritoare.

"Nu renunța la iluziile tale. Când ele au murit, tu poate mai exiști, dar ai încetat să mai trăiești."- Mark Twain

Am primit pe adresa asociației TOTUL ESTE POSIBIL aceste rânduri scrise de o tânără de 14 ani, Mihaela Tudor, iar ele ne-au făcut să vibrăm o dată în plus la ideea că fiecare carte citită poate însemna o viață schimbată în bine, o minte mai instruită, un viitor mai bun.

Tocmai de aceea, ne propunem ca în pușculița asociației să existe mereu un fond destinat cărților, cărți care ne propunem să ajungă la copii care vor să învețe, dar poate familiile din care ei provin nu îi pot susține de fiecare dată.

 

CUM DONEZI?

Poți susține proiectul cu o donație pe platforma Galantom, pe această pagină sau direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania)

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul