Remarcarea traseelor turistice 8 și 9 din Munții Șureanu

Redescoperim frumusețea ascunsă din inima Munților Șureanu

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
4,839 RON
Donații:
57
Galantomi:
7

UPDATE2:

22 August 2020: acțiune de remarcare și ecologizare a traseului Cugir - Bucuru - Bocșitură - vf. Răchita - vf. Moliviș (aprox. 20 km). Aparitii in presa: https://www.cugirinfo.ro/echipa-raw-nature-experience-a-refacut-marcajele-si-a-ecologizat-traseul-turistic-cugir-bucuru-vf-rachita-vf-molivis-25160.html

https://ziarulunirea.ro/foto-actiune-de-remarcare-si-ecologizare-a-traseului-cugir-bucuru-bocsitura-vf-rachita-vf-molivis-desfasurata-de-asociatia-raw-nature-experience-din-cugir-645150/?fbclid=IwAR1uVN3nmpyHSZOeI8oDCKkjbRmGncpNZ_b2m2ejb8jLce2rXrnHs7Ec9Qk

UPDATE1:

August 2019: acțiune de remarcare și ecologizare a traseului Cugir - Valea Prihodistei -  Frasinei - Tomnatec - Cabana Prislop

Iubim natura și mai ales munții României, motiv pentru care ne simțim responsabili să împărtășim acest dar cu voi, oameni de bine de pretutindeni.

Știm că a face ceva, este invariabil mai bine decât a nu face nimic, ca atare credem cu tărie că fiecare pas, fiecare idee, inițiativă sau sprijin are valoare și potențialul de a face lumea un loc mai bun.

Scopul proiectul pe care-l vom implementa este de a ajuta turiștii să exploreze și să descopere frumusețea Munților Șureanu în siguranță prin remarcarea a 44 kilometri de traseu turistic puternic deteriorat (marcaj: triunghi/punct roșu):

Traseul nr. 8: Cabana Prislop - Vf. Plăvaia - Vf. Tomnatecul – Prihodiște - Cugir

-Marcaj: triunghi și punct rosu

-Distanța: 15 km

Traseul nr. 9: Șaua Șinca - Vf. Bătrâna – Nisipiște – Groși – Moliviș – Bocșitura – Bucuru - Cugir.

-Marcaj: punct rosu

-Distanța: 29 km

Aceste trasee există pe hărțile turistice, însă din păcate, pe teren prezintă un grad ridicat de deteriorare.

Mai exact, din totalul de 44 kilometri, șapte sunt constituiți din vechiul marcaj deteriorat, care necesită restaurare, iar pe restul de 37 kilometri marcajul lipsește cu desăvârșire, ultima marcare a acestor trasee fiind făcută în anii ’70.

Ținând cont de problema prezentată, ne propunem reconstituirea segmentului de 7 kilometri (revopsirea marcajelor deteriorate) și remarcarea integrală a segmentului de 37 kilometri (marcarea efectivă cu vopsea, plasarea de stâlpi indicatori, montarea plăcuțelor toponimice - care indică vârfurile și altitudinea și a semnelor de direcție).

Din dorința de a livra un rezultat trainic, sunt necesare materiale de calitate și rezistente la condițiile naturale din zona muntoasă (stâlpi metal, montare în ciment, plăcute din material rezistent la rugină și radiații UV).

Mulțumim pentru sprijin și încredere.

Asociația Raw Nature Experience 

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul