ZÂMBĂREȚII DE LA ȘINDRILIȚA VOR SĂ ÎNVEȚE!

În satul Șindrilița (Ilfov) sunt 35-50 de copii care își învață și se joacă într-o cameră de aprox. 10-12 mp. Nevoile copiilor sunt mari (în special în materie de lemne de foc și rechizite), iar cea care le coordonează activitatea, Gina Dobre, nu poate face de una singură tuturor cheltuielilor. Avem nevoie de tine pentru a reda dreptul la educație și joacă în bune condiții pentru acești copii!

 

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
2,015 RON
Donații:
26
Galantomi:
1

Din 2013, Gina Dobre, născută și crescută în Satul Șindrilița, locuitor al satului și la momentul actual, oferă suport educațional și emoțional copiilor din Șindirilița care simt nevoia de a-și completa cunoștințele și experiența copilăriei. Totul a început într-o iarnă geroasă, când primele activități ale copiilor au fost învățarea de colinde, de aici venind și numele sub care copiii își desfășoară activitatea: CORUL ȘCOLII DE DUMINICĂ, ZÂMBĂREȚII.

 

Gina lucrează în București și face zilnic naveta de la Șindrilița, iar după ce revine în sat după orele de serviciu, face lecții cu cei mici, fac de mâncare împreună, au grijă de grădină, fac curat, într-un cuvânt: se formează, cresc și evoluează împreună! Gina le-a organizat copiilor un program de lecții, le-a adaptat “programa” pregătirii fiecăruia, le-a făcut o bibliotecă, i-a îmbrăcat cu haine pe care alți copii nu le mai poartă, i-a adus de mai multe ori în București pe banii ei, ai familiei și apropiaților. Sunt zilnic împreună, inclusiv Sâmbăta și Duminica.

 

În prezent, toată activitatea celor 35-50 de copii se desfășoară într-o cameră de aprox. 10-12 mp, unde este amenajată și biblioteca și sunt stocate și materiale de joacă + 2/3 calculatoare nefuncționale.

Zilele de iarnă sunt foarte geroase în această cămăruță, printre nevoile cele mai stringente ale copiilor fiind lemnele de foc și rechizitele.

 

Dacă vrem să ne schimbăm, e nevoie să căutăm poveștile adevărate, nerostite și pline de smerenie și să le facem cunoscute! Gina este un exemplu. Cu siguranță nu este un exemplu izolat, dar sigur este un exemplu care merită dat. Gina nu are cum să susțină 35-50 de copii din banii ei. În cazul în care vă întrebați, da, copiii au părinți și merg la școală. De ce este nevoie de mai mult și de cei copiii SIMT să facă mai mult pentru viața și copilăria lor? Răspunsurile sunt simplu de intuit, reies din multe studii care se fac recurent în România, pot fi deduse la un prim impact cu oricare sat românesc și ar merita să ne ridice un semnal de alarmă, căci aproape jumătate de Românie este rurală (cu peste 10 mii de sate şi 9 milioane de locuitori).

 

Peste două treimi din unitățile de învățământ din mediul rural se confruntă cu cel puţin un factor de risc educațional, cum ar fi rezultate slabe la evaluarea națională, risc de abandon școlar, rate ridicate de absenteism și repetenție, și cu unul sau mai mulți factori de risc socio-educaționali, cum ar fi elevi proveniți din familii dezavantajate economic sau spații și dotări materiale insuficiente.

Abandonul şcolar este prezent în 40% din unitățile de învățământ din mediul rural, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în licee. În ceea ce privește absenteismul de la ore, acesta apare cel mai des tot în învăţământul liceal, iar Regiunea București-Ilfov are cele mai slabe rezultate privind prezența la ore, cu o medie anuală de absențe de peste 32 de ore/elev.

 

Despre activitatea copiilor, puteți afla mai multe aici:

https://bit.ly/2Nb90QR

 

BUGETUL LUNAR AL ZÂMBĂREȚILOR

Lemne de foc – 500 lei / lună (medie, achiziția se face în Septembrie, pentru toată perioada Octombrie-Aprilie)

Haine – 1.000 lei / lună

Alimente – 1.000 lei / lună

Rechizite – 2.000 lei / lună

Mobilier, alte dotări ale sălii de jocuri & lectură – 300 lei / lună

Activități educaționale – 500 lei / lună

Activități de recreere (excursii, drumeții) – 1.000 lei / lună

TOTAL LUNAR (MEDIE): 6.300 lei / lună

 

Implică-te și tu susținând educația Zâmbăreților de la Șindrilița!

 

CUM CONTRIBUI?

Prin platforma Galantom, apăsând butonul verde "VREAU SĂ FAC O DONAȚIE"

Direct în contul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL:

RO36BTRLRONCRT0386479601 (cont în lei, deschis la Banca Transilvania), cu mențiunea ZÂMBĂREȚII

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul