Clubul Alpin Român

Clubul Alpin Român

2 vârfuri în 24 h - Everest și Lhotse @ 2 VÎRFURI ÎN 24H - Everest și Lhotse

Dată: 31 May 2022
Salutare, Eu sunt Gabriel Băicuș, alpinist român, iar aceasta este pagina dedicată proiectului 2 vârfuri în 24 h, pe care-mi doresc să-l desfă
[ Show more ]

1

Galantomi:

21

Donații:

3,826 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Salutare,

Eu sunt Gabriel Băicuș, alpinist român, iar aceasta este pagina dedicată proiectului 2 vârfuri în 24 h, pe care-mi doresc să-l desfășor în perioada aprilie - mai 2022 în munții Himalaya. Pasiunea pentru munte m-a transformat din 2017 în consultant, planificator și coordonator de drumeții și expediții pe cei mai înalți munți din lume, iar anul acesta îmi doresc să transform un vis într-o premieră pentru alpinismul din Româniaascensiunea pe Everest (8.848 m, cel mai înalt vârf) și Lhotse (8.516 m, al 4-lea vârf al planetei) în mai puțin de 24 de ore. 

Mi-am propus ca prin această expediție, care face parte dintr-un proiect mai amplu numit „Himalaya 148”, să pun și România pe harta țărilor care susțin performanța în alpinism și atrag atenția, prin astfel de inițiative, atât asupra sportului ca mod de viață sănătos, cât și asupra protejării naturii, a munților. Totodată, îmi doresc să fiu o inspirație pentru tinerii din România care-și doresc să fie răsplătiți, așa cum simt eu că sunt, cu sentimentul de auto-împlinire și cunoaștere, dar și de putere și înțelepciune pe care muntele îl oferă. 

Donațiile primite prin intermediul acestei pagini vor fi folosite pentru a achiziționa:

  • cele 2 permise de ascensiune,
  • echipamentul și asigurarea necesare,
  • transportul, cazarea și masapentru toată perioada expediției,
  • oxigenul suplimentar,
  • sherpas.

*Prin intermediul proiectului „Himalaya 148” îmi propun ca pe parcursul următorilor ani să escaladez cele 14 vârfuri de peste 8.000 m ale planetei.

Structura proiectului „Himalaya 148”:

  • Septembrie 2021 - Manaslu, al 8-lea cel mai înalt vârf,
  • Aprilie - mai 2022 - 2 vârfuri în 24h - Everest și Lhotse, primul și al patrulea cele mai înalte vârfuri ale planetei,
  • Pe viitor - ceilelalte 11 vârfuri de peste 8.000 m, din lanțul muntos Himalaya și Karakorum.

Vă invit să îmi fiți alături în această expediție susținându-mă atât prin intermediul donațiilor pe care le puteți face pe această platformă, cât și prin share-uirea postărilor publicate pe Facebook sau Instagram pe tot parcursul lunilor în care aceasta se desfășoară.

Mulțumesc!