Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României

Trimitem 38 de copii de la Centrul Comunitar Generații București în tabără vara aceasta!

Dată: 31 December 2023
Între 7 – 11 august trimitem în tabără copiii și tinerii de la Centrul Comunitar Generații București la Șuior – Baia Sprie, într-o experi
[ Show more ]

1

Galantomi:

23

Donații:

4,910 RON

Sumă:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

Între 7 – 11 august trimitem în tabără copiii și tinerii de la Centrul Comunitar Generații București la Șuior – Baia Sprie, într-o experiență unică – pentru unii dintre acești copii, care provin din medii defavorizate din sectorul 6, este prima tabără din viața lor.

Tabăra intergenerațională răsplătește copiii care finalizează cu bine anul școlar și le oferă o vacanță de neuitat, plăcută și distractivă, alături de voluntarii seniori cu care lucrează zi de zi în București, la Centru, tot restul anului, pentru teme, meditații și alte activități educative. Scopul ei este de a încuraja spiritul de echipă și a dezvolta creativitatea și stima de sine a copiilor prin activități sportive, jocuri și trasee montane sau vizite la obiective turistice.

Vă invităm să susțineți tabăra cu o donație care se va transforma în momente de bucurie și amintiri de neuitat pentru acești copii și vârstnici, care rareori părăsesc Bucureștiul și care nu au vizitat niciodată Maramureșul. Haideți să le oferim o vacanță de neuitat, aducându-ne aminte de propriile noastre vacanțe din copilărie, să dăm mai departe din entuziasmul și bucuria noastră din acele vremuri.

*** Centrul Comunitar Generații București este un centru social afterschool situat în sectorul 6, care aduce împreună copii, tineri și vârstnici și creează cadrul în care aceștia socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc. Copii și tinerii vin zilnic la centru, unde își fac temele și au meditații, iar săptămânal participă la activități educative precum cluburi de teatru, robotică, programare, design și imprimare 3D, educație financiară, engleză, creație manuală, desen, sport etc. Activitățile sunt pregătite și susținute de voluntarii vârstnici ai centrului, 30 seniori cu vârste cuprinse între 60-88 de ani. Centrul este inovativ prin abordarea sa intergenerațională, facilitând interacțiunea și învățarea între generații și prevenind abandonul școlar, des întâlnit în mediile vulnerabile. Centrul Comunitar Generații a susținut de-a lungul celor 16 ani de existență 851 de copii și tineri, cu ajutorul a 216 voluntari vârstnici.