Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

Rocket Bike Fest Editia a V-a ~ 2015

 

1
Cauze:
1
Fundraiseri:
105 RON
Sumă:
2
Donații:

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Evenimentul vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de natură și a pasionaților de competiții sportive, având ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Traseul competiției este prietenos, cu diferențe mici de nivel, preponderent pe poteci de pădure. Copiii concurează pe trasee special amenajate în interiorul  Phoenix Aventura Parc și au parte de surprize și cadouri pe durata întregii zile.

Pe lângă cursele de ciclism organizate pe grupe de vârstă și nivele de dificultate, Rocket Bike Fest s-a dorit un loc pentru întreaga familie. Parcul de Aventura Phoenix Cernica devine pentru o zi un spațiu în care fiecare se simte bine. De la copii cu vârsta între 3 și 10 ani, la adulți de peste 45 de ani, traseele au fost construite pe măsura experienței, iar după, fiecare se poate relaxa în compania echipei de organizare și a momentelor pregătite de parteneri.

Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în 2013, Rocket Bike Fest a strâns în cele 4 ediții organizate, fiind un eveniment bianual, peste 2000 de concurenți și peste 3500 de participanți, zeci de parteneri, sponsori și susținători media. Echipa de organizare, alături de cei peste 150 de voluntari, construiesc la fiecare ediție „o pistă a prieteniei” în cel mai mare eveniment sportiv dedicat cauzei. 

Cu cei 15.000 Euro strânși în edițiile din 2013 si 2014 pentru continuarea Programului Național de Diagnostic Precoce, Evaluare Psihologică și Intervenție Timpurie în Autism, Rocket Bike Fest a însemnat șansa spre recuperare pentru mai bine de 200 de copii cu tulburări din spectrul autist. 

Pentru toate aceste motive, Rocket Bike Fest a fost desemnat “Proiectul de voluntariat al anului 2013 în domeniul sport și recreere” la Gala Națională a Voluntarilor.

Vă așteptăm și pe voi la o noua editie Rocket Bike Fest, pe 31 mai 2015!

Proiecte susţinute la eveniment

Rocket Bike Fest Editia a V-a ~ 2015
Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclis

Pagini fundraising

CONCUREZ LA ROCKET BIKE PENTRU COPIII CU AUTISM!

Numele meu este Ciufu Mihai-Stefan ,am 13 ani ,practic ciclismul de placere si va scriu pentru ca doresc sa ajut copiii cu autism. Eu sunt fericit-su...

0% Complete
Vreau sa ajut viitori prieteni!

Am 4 ani și am participat la ediția a IV a Rocket Bike Fest, eveniment la care împreună cu mami și tati m-am simțit minunat și pentru organizarea căru...

21% Complete
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation