Sărbătorim 10 ani de impact în comunitate! Impactul nostru colectiv devine mai puternic cu ajutorul tău.    Doneaza acum!

Din România în Tibet. 7000km.

 

1
Cauze:
1
Fundraiseri:
600 RON
Sumă:
5
Donații:

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Körösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Körösi.

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Körösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Körösi.

 

Pengő Zoltán, un gazetar de 52 ani, orădean și clujean în aceeași măsură, în 1 septembrie va porni într-o lungă călătorie, urmând un traseu ce se întinde din Aiud până în Zangla, localitate situată în ținutul Ladakh din India. Va încerca să parcurgă cea mai mare parte a drumului pe jos, apelând la un mijloc de transport doar atunci când condițiile o impun.

Scopul promordial al călătoriei este de a-i aduce un omagiu legendarului om de știință ardelean Körösi Csoma Sándor, cunoscut în lume ca și Alexander Csoma de Körös. Născut în satul Chiuruș, jude?ul Covasna, acesta a pornit de la Aiud spre Est în urmă cu 200 ani. Parcurgând pe jos mii de kilometri, după aproape patru ani de peregrinări a ajuns în ținutul Ladakh al Tibetului, unde a efectuat studii îndelungate în condiții deosebit de vitrege. Acestea s-au concretizat într-un dicționar tibetano-sanscrito-englez și o serie de lucrări despre limba și cultura tibetană, făcându-le accesibile lumii occidentale. 

Proiecte susţinute la eveniment

Yuppi Camp @ Din România în Tibet. 7000km.

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Körösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Körösi.

Pagini fundraising

Din România în Tibet, pe jos: pe urmele cărturarului ardelean Kőrösi Csoma Sándor - Alexander Csoma de Kőrös

More about my adventure here can be seen on Facebook ---------------------------- Mă numesc Pengő Zoltán. Sunt un gazetar de 52 ani, orădean și clujea...

4% Complete
Proiect susţinut de:
Ing Romania Romanian American Foundation