8516 (M)otive - fiecare METRU contează

 

Gabriel Băicuș Team for Youth Association

100% Complete
8,605 RON
Sumă strânsă
8,516 RON
Target
63
Donații

Campania s-a născut din dorința de a susține educația despre mediu a copiilor din cartierele marginalizate ale Băii Mari.

 

De ce urc pe munte

 

Deseori, sunt intrebat de ce urc pe munte. De ce sunt dispus sa depun un efort atat de intens, sa indur dureri musculare si sa ma expun unor riscuri atat de mari in conditii extreme? In realitate, aspir spre acel moment eliberator care ma face sa uit de toate acestea si care ma rasplateste cu un sentiment intens de autoimplinire.

Am o conexiune aparte cu muntii inalti. Imi transmit o energie vie care imi hraneste sufletul si imi intareste mintea. In expeditii, muntele devine cel mai bun psiholog, ma ajuta sa devin mai bun, mai puternic, mai intelept. Astfel, cu cat sunt mai departe de civilizatie, cu atat ma simt mai aproape de mine insumi.

Inca de mic, am fost curios sa explorez locuri noi, sa cunosc oameni si culturi diferite. Pentru mine, apogeul nu este varful, ci toata calatoria de a ajunge acolo, atat interioara, cat si exterioara. Iar bucuria se dubleaza atunci cand e impartasita, de aceea va spun povestea mea.

 

Care este povestea Lhotse?

 

Asa cum bine stim, anul 2020 a fost pentru multi dintre noi un an atipic, un an care ne-a intors lumea pe dos. Dupa ascensiunea incheiata cu succes pe varful Ama Dablam (6.814m) ce a avut loc in 2019, am indraznit sa visez la prima mea ascensiune pe un varf de peste 8.000 de metri.

In urma cu un an, intr-o zi frumoasa de ianuarie, am primit confirmarea expeditiei pe Manaslu (8.163 m). Parca mai simt si acum emotia traita! Au urmat luni intregi de pregatire fizica, mentala si emotionala intensa si, in ciuda pandemiei, am sperat pana in ultimul moment ca ma voi imbarca in zborul spre Nepal, tara Muntilor Himalaya. Insa acel lucru nu s-a mai intamplat...Totusi, am hotarat sa nu renunt la visul meu si am continuat sa ma antrenez pentru a patrunde in „liga optmiarilor”.

Rasplata a venit cateva luni mai tarziu, cand un alt proiect, mai ambitios, a inceput sa prinda contur: expeditia pe varful Lhotse (8.516 m), al patrulea varf ca inaltime din lume. Ce am invatat de la 2020? Unde este motivatie, va fi mereu o cale.

 

De ce am ales sa sprijin cauza organizatiei Team for Youth?

 

Cred cu tarie ca fiecare om are dreptul sa viseze si, mai mult decat atat, sa-si indeplineasca visurile. Asa cum eu imi doresc sa simt adrenalina ascensiunii si bucuria infinita de a ajunge pe primul meu optmiar, la fel imi doresc pentru copiii din cartierele defavorizate Gara si Pirita de langa Baia Mare sa se bucure de prima lor tabara la munte.

Despre organizatia Team for Youth am aflat de la fratele meu Alex, care este la randul lui implicat in acest proiect de incluziune sociala de mai bine de 6 luni. Astfel, ne-am unit fortele pentru a crea copiilor mai multe oportunitati de a invata, de a se dezvolta si de a se bucura de o viata normala.

Avem 8.516 motive sa credem ca vom reusi impreuna sa atingem varful si sa le oferim copiilor prima tabara la munte. Alatura-te cauzei noastre si doneaza pentru fiecare metru parcurs!

Daca doresti sa afli mai multe despre comunitatile defavorizate din Gara si Pirita acceseaza linkurile de mai jos!

https://www.dor.ro/oamenii-de-pe-pirita/   http://www.documentaria.ro/content/archives/44139   https://www.t4uth.ro/ecs/esc-stories/volunteering-stories-still-working-quarantine-hattie-alex/   https://www.t4uth.ro/fara-categorie/intoarcerea/   https://www.t4uth.ro/ecs/esc-stories/segregation/   https://www.t4uth.ro/ecs/esc-stories/my-old-neighbour/


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Activitatile pe care Team for Youth Association le implementeaza graviteaza in jurul setului de valori pe care organizatia si le-a asumat pe parcursul timpului: interculturalitate, voluntariat, spirit de echipa, toleranta si asumare. Odata ce am stabilit care sunt valorile noastre, un pas firesc a fost stabilirea misiunii. Prin tot ceea ce facem vrem sa creem contexte de invatare pentru tineri pentru a-i stimula sa se dezvolte personal si sa se implice in comunitate.

La ce vârstă ai participat în prima tabără? Îți aduci aminte experiența aceea? Ce amintiri ai din această experiență?

În Baia Mare există mai mult de 400 de copii ce trăiesc în risc de excluziune socială. Aceștia cresc în condiții greu de imaginat: în colibe improvizate amplasate la periferia orașului, în lipsa unei surse potabile de apă și de cele mai multe ori fără electricitate.

Noi i-am cunoscut în urmă cu mai bine de patru ani, iar de atunci lucrăm constant pentru a accelera procesul de incluziune socială. Alături de voluntari locali și internaționali creăm contexte de învățare în care cei mici să-și dezvolte abilități de viață, cât și să descopere importanța mersului la școală.

Scopul acestui proiect este de a le oferi oportunitatea participării la prima tabără. Ne propunem ca această experiență să fie una memorabilă, prin descoperirea lumii dincolo de granițele invizibile ale comunității din care ei provin.

Toatea acestea au fost gândite cu încrederea că aceste experiențe vor avea un rol important în dezvoltarea lor armonioasă.

Acest proiect a început ca urmare a dorintei de promovare a unui stil de viață sănătos în rândul copiilor, aducând în prim-plan beneficiile sportului în viața noastră într-un cadru natural. Aici ne dorim să îmbinăm promovarea sportului, respectarea și ocrotirea naturii. Toatea acestea realizându-se pe parcursul a trei zile, într-o stațiune montană din Județul Maramureș.De ce

 

63 Donații

Anonymous

50 RON
Felicitări, om frumos!
02 Jun 2021

Anonymous

30 RON
02 Jun 2021

Anonymous

304 RON
02 Jun 2021
31 May 2021

Anonymous

75 RON
Succes si distractie
28 May 2021

Maria D

500 RON
27 May 2021
26 May 2021
În cinstea tuturor amintirilor frumoase de care vor avea parte acești copii datorită oamenilor faini ca tine!
26 May 2021

Fratii

150 RON
19 May 2021
105 RON
Mult succes :)
17 May 2021
Pentru copiii defavorizați de la Baia Mare
16 May 2021
Entre todos conseguiremos un mundo mejor❤️
14 May 2021

Anonymous

30 RON
Mult succes!! Încă puțin până in vârf!!
14 May 2021
13 May 2021

Anonymous

75 RON
Succes! 🤗
13 May 2021

Anonymous

75 RON
Esti un adevarat exemplu pentru binele oamenilor drag coleg. Pasiunea ta de mic pentru materia Geografie este o confimare. Ma bucur mult ca te-am avut ca si coleg in scoala! Stiu ca vei atinge si culmile.acestor.munti. Mult succes!
13 May 2021
Go Gabi!
13 May 2021
Mult spor!
13 May 2021
💪💪💪
06 May 2021

Anonymous

100 RON
Succes❤️
05 May 2021

Anonymous

150 RON
04 May 2021
Pentru Gabi : nimic nu e imposibil atâta timp cât nu încetăm să visăm ! Pentru asociație : continuați să dezvoltați un viitor durabil prin educație, în natură, prin aprecierea lucrurilor simple și frumoase
04 May 2021
Wonderful initiative ! Have joy, funand stars in eyes :) Happy to help you !
02 May 2021

Ricardo + Carmen

300 RON
Desde España... Unos metritos más :)
25 Apr 2021
Happiness is only real when shared! Felicitări Gabi!! E minunat ce faci și e minunat că ne dai ocazia să facem ceva pentru copilași!!
21 Apr 2021

Anonymous

150 RON
Bravo!
20 Apr 2021
Succes si felicitari pentru initiativa!
15 Apr 2021

Anonymous

75 RON
Super initiativa!!!
15 Apr 2021
14 Apr 2021
Continuă să ne încânți cu tot ceea ce faci ! 🍀
14 Apr 2021