Destinatie necunoscuta… tu o poti schimba!

 

Anca Dumitrescu Autism Voice

65% Complete
650 RON
Sumă strânsă
1,000 RON
Target
5
Donații

Nimeni nu stie exact ce ne aduce ziua de maine. Cateodata, planurile noastre devin realitate, cateodata, nu. Dar acest lucru nu inseamna ca nu ne facem planuri, ca nu speram, nu visam si nu facem pasi concreti pentru a ne atinge obiectivele.

In cazul copiilor cu autism insa, destinatia este necunoscuta, iar rolul nostru, al celor care ii asteptam zi de zi in salile de terapie, este sa le modelam drumul si sa daramam impreuna cat mai multe obstacole in drumul pe care il parcurgem impreuna.

In 10 ani de ATCA am reusit sa schimbam perceptii vizavi de autism, am derulat campanii de informare, cursuri de formare pentru mii de specialisti, am derulat proiecte de impact in societate si facem constant eforturi pentru dezvoltarea analizei comportamentale aplicate, astfel incat copiii cu autism sa beneficieze de cele mai eficiente interventii.

Toate aceste proiecte necesita mult timp si bani, insa suntem mandrii sa spunem ca am reusit sa construim o echipa de oameni puternici si determinati.

Autismul este o carapace groasa pe care copiii o poarta inca de la nastere. Ceea ce facem noi ca terapeuti, este sa modelam aceasta carapace, sa cream fereastre prin care lumea, cu tot ceea ce ofera, poate ajunge la ei cat se poate de mult. O facem cu rabdare, pentru ca lucram cu fiecare copil cel putin 20 de ore pe saptamana, cateodata chiar si 40, timp de peste un an de zile.

Ca terapeut comportamental, cea mai mare recompensa apare atunci cand reusim sa facem un copil cu autism sa spuna primul cuvant si sa se integreze in familie, scoala si societate.

Avem inca multe lucruri de dezvoltat iar in multe zone din tara accesul copiilor cu autism la servicii de terapie este extreme de limitat.

Scopul nostru este sa contribuim la schimbarea vietii copiilor, dar sa sa mergem si mai departe de asta. Ne propunem sa avem un impact asupra familiilor lor, terapeutilor, institutiilor publice si intregii comunitati.

Nu cred ca o singura persoana poate schimba lumea, insa cred ca fiecare dintre noi poate face o schimbare in mediul sau si poate schimba modul in care gandesc persoanele din jur. Apoi, aceste persoane vor invata sa faca schimbari la randul lor iar rezultatul final va depasi asteptarile initiale.

Lumea mea ii are în centrul sau pe copiii. Iar copiii cu autism sunt la fel de speciali ca orice alt copil, doar ca traiesc intr-un univers care ii tine departe de cei dragi.

Am inceput o cursa lunga acum mai bine de 10 ani pentru a-i aduce pe cat mai multi dintre ei in lumea noastra colorata.

O continui si acum pentru a le spune povestea.

 

Anca Dumitrescu,

Presedinte ATCA


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

ORGANIZATIEI

Autism Voice

Ce au in comun copiii, grija, zambetele, bucuria si autismul?

Autism Voice.

 

 

"Cum schimbam lumea?

Pas cu pas, cu cate un mic act de generozitate."

Morgan Freeman

Diana, Andrei, Marian, Gabriel şi alţi 166 de prichindei au nevoie de terapie acum. Pentru ei noi vom alerga! Pentru ei vom transforma kilometrii nostri in donatii.Cu fiecare oră de terapie, micuții învață să vorbească, să se joace și să își facă prieteni. Fii alaturi de noi in aceasta noua provocare! Doneaza atat cat doresti. Este atat de usor sa faci o fapta buna! Leu cu leu, om

 

5 Donații

05 Oct 2018

Claudia Matei

150 RON
05 Oct 2018
05 Oct 2018
150 RON
Mult succes pe viitor! Sunteti minunate, iar copii din ATCA merita o sansa la viata!
02 Oct 2018
02 Oct 2018