Alexandru Alupei pe bicicleta pana in Portugalia si pentru United Way

 

Alexandru Alupei United Way Romania

35.333333333333% Complete
1,060 RON
Sumă strânsă
3,000 RON
Target
14
Donații

De când mă ştiu am făcut, cu mici expecţii, numai ce am vrut. Concluzionez acum, privind peste umăr. Într-un fel, sunt foarte norocos! Dar starea asta de bine e direct proporţională cu chinurile prin care au trecut ai mei părinţi. Iar pentru asta gustul e puţin amar. Acum pot doar să le mulţumesc pentru sacrificiile făcute şi îmi cer scuze pentru neplăcerile, dezamăgirile prin care au trecut.

Trebuie să afirm că, printre altele, cel mai mult regret un aspect esenţial al vieţii. Poate cel mai important. Educaţia, cea şcolară. Ah, ce păcat! Nu i-am acordat o şi mai mare atenţie la timpul potrivit, în ciuda insitenţelor mamei, tatălui şi, până la un moment dat, fratelui meu mai mare. Prea multe nu mai pot face; timpul se scurge implacabil într-o singură direcţie.

Cei care vin din urmă au însă şansa în care eu am şutat. Mulţi îşi doresc, dar nu au posibilitatea. Ce ironie a sorţii! Da` ăsta-i cursul vieţii; a fost şi va fi mereu.  

Nu vreau să fiu patetic, nici măcar ipocrit. Sunt la fel de egoist ca-ntotdeauna. Din acest motiv încerc să pun umărul firav şi neînsemnat la îmbunătăţirea educaţiei copiilor lipsiţi de mediul familial şi a celor defavorizaţi de soartă. Am mai făcut-o, o fac şi acum. Nu costă mai nimic. Sigur nu pot spune că, sprijinindu-i, mă lipsesc de o ieşire în oraş, un CD, o cafea, nişte ţigări, un bilet la teatru, vreo bere, sau cine ştie ce! Sunt convins că o poţi face şi tu, căci semănăm. Şi pentru că ţinem mai mult la noi înşine decât la semeni, mica donaţie pe care o vom face ne va conferi un sentiment de bine, înălţător. Garantez! Cu alte cuvinte, pentru noi o facem, nu pentru ei.

Nu sunteţi convinşi? În regulă. Păi ... în schimbul generozităţii dumneavoastră, vă ofer kilometrii. Am 3.000, întinşi între Arad şi Cabo da Roca, punctul extrem al Europei continentale. Fiecare mie de metrii costă un leu. Astfel, vom pedala împreună prin România, Ungaria, Croaţia, Slovenia, nordul Italiei, Coasta de Azur, Spania şi Portugalia.

 

Cu 3.000 de lei vom oferi sansa unei familii dezavantajate cu 5 copii sa devina independenta si sa se autosustina.

Asta inseamna ca acesti bani vor putea asigura rechizite, ajutor la teme si imbracaminte pentru copiii scolari, un curs de calificare pentru copii adolescenti si consiliere si educatie parentala pentru cei doi parinti.

Dacă v-am stârnic curiozitatea, vă invit pe blogul personal, www.travelcycle.wordpress.com. Lanţ întins!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația United Way România sprijină programe și inițiative sociale care îmbunătățesc viețile copiilor, adulților și vârstnicilor aflați în dificultate. Programele organizației se concentrează pe cele trei direcții care pun bazele unei comunități prospere: acces la o EDUCAȚIE de calitate, servicii bune de SĂNĂTATE și un VENIT suficient pentru a întreține o familie.

Malnutritia la copii este o problemă în România, aproape 30% dintre copiii fiind supraponderali sau subnutriți. Mai mult decât atât, mai puțin de 10 % dintre copii practica un sport în afara programului de la școală. Din păcate, mulți părinți se afla în imposibilitatea de a le asigura orice fel de activități extracurriculare copiilor, din cauza lipsurilor materiale si a luptei lor de zi cu zi pentru strictul necesar. Datorita lipsei lor de educație și de informare cu privire la nutriție și importanța activităților sportive, jumătate dintre părinți nu sunt nici măcar conștienți de problemele de sănătate ale copiilor lor.
Copiii au nevoie urgentă de un program de activități sportive și de nutriție adecvata lor, pentru a putea incepe o viață sănătoasă.

Mă aşteaptă călătoria vieţii. Traversez Europa pe bicicletă, între „acasă” şi Cabo da Roca, pe coasta Portugaliei. Cinci săptămâni, 3.000 km. Plec pe 28 mai. Prin Vama Turnu părăsesc ţara, intrând în pusta maghiară: Szeged - Baja - Pecs - Barcs, frontiera cu Croaţia. Asta-i încălzirea. Zagreb şi Ljubljana sunt oraşele importante, capitalele Croaţiei şi Sloveniei, pr

 

14 Donații

27 May 2014
Doru n. dorește să mă însoțească o zi; 100km. Merci, Doru. Va fi o plăcere să pedalăm împreună.
22 May 2014
15 May 2014
Lucrurile bune vin la cei care asteapta, lucrurile marete vin la cei care se ridica si fac orice pentru a le indeplini.
11 May 2014
50 RON
Succes!
28 Apr 2014
50 RON
25 Apr 2014
25 Apr 2014
Vreau doar 20 km. Restul sunt pentru o poza de pe Coasta de Azur.
16 Apr 2014
Te astept in studiou sa ne povestesti cat de usor sau greu , frumos sau mai puti frumos a fost drumul , ce oameni ai intalnit si multe altele legate de calatorie. P.S. - Asteptam si poza de final...
16 Apr 2014
Sunt absolut convins ca-ti vei implini visul si vei ajunge la tarmul Atlanticului , asa cum ti-ai propus. Drum bun si mult noroc in temerara ta aventura !
16 Apr 2014
Bravo Alex!!!! Sa ai parte de un drum catai usor si sa ne vedem sanatosi.
16 Apr 2014
Bafta, Alex! Sa reusesti!
16 Apr 2014
Succes!
10 Apr 2014
Călătorule, priveşte drept înainte...
10 Apr 2014