Anul acesta adopt un obicei, pentru sprijinul DGASPC Cluj

 

Dana Dolghin Institutul Român pentru Pace | Romanian Peace Institute PATRIR

7.625% Complete
305 RON
Sumă strânsă
4,000 RON
Target
5
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Mă numesc Dana Dolghin, sunt cercetător și coordinator de proiecte pe prevenirea polarizării, radicalizării la PATRIR. Anul acesta mă alătur campaniei 16 days, pentru că femicidul, violența împotriva femeilor și de gen fac parte dintr-un curent social care se leagă de subiectele pe care lucrez zilnic.

Pentru că schimbarea pornește la nivel individual, anul acesta adopt un obicei, pentru sprijinul DGASPC Cluj, pentru solidaritatea cu victimele și pentru creșterea conștientizării. Pentru 30 de zile, îmi măsor cuvintele…. Violența deseori începe cu idei preconcepute pe care nu le investigăm niciodată, le perpetuăm, uneori fără să ne dăm seama, le comunicăm eronat altora. Folosim limbaj care plasează vina pe victime, nu ne străduim să înțelegem mesajul pe care îl repetăm, credem că este doar în glumă sau ne considerăm imuni la greșeli.

Particip la această campanie prin a deveni propriul meu critic: ce spun, ce înseamnă lucrurile pe care le pun în sfera publică, unde greșesc. Fac acest lucru pentru că o mare parte din responsabilitatea pentru violența de gen o purtăm toți. Prin faptul că nu evaluăm ce facem, devenim complici. Doresc, ca și colegii mei, să strâng fonduri pentru Adăpostul DGASPC Cluj pentru victimele violenței domestice. Merită solidaritatea noastră, complicitate în pașii curajoși pe care îi fac să își schimbe situația.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

PATRIR este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă din punct de vedere politic, fondată în martie 2001. Principiile şi valorile noastre de bază sunt nonviolenţa, transformarea conflictelor, creativitatea, empatia, diversitatea, dezvoltarea durabilă, promovarea drepturilor omului şi a justiţiei sociale, democraţia ca bază a societăţii, dezvoltarea conştiinţei şi analizei critice şi constructive din punct de vedere social, cultural, politic şi economic. Misiunea Institutului este de a promova transformarea conflictelor pe cale paşnică şidemocraţia prin mijloace democratice.

---

The Peace Action, Training and Research Institute of Romania (PATRIR) was founded in 2001 as a non-governmental, non-profit, politically independent organization in Cluj-Napoca, Romania. The institute has as basic principles non-violence, conflict transformation, the promotion of human rights through information and awareness raising by solutions oriented, social, political and economic analysis. The mission of the Institute is to transform the way the world deals with conflicts, working from the local to the global levels – in partnership with communities, countries, and national and international organisations – to make peacebuilding and the constructive transformation of conflicts the basis for sustainable peace.

DGASPC administrează un adăpost pentru victimele violenței în familie, care furnizează ajutor imediat celor aflați în situație de risc. Cei care se extrag din situații periculoase pot sta în aceste locații, cu adrese confidențiale, maximum 6 luni gratuit. Este primul loc în care cei amenințați găsesc sprijin imediat, până la intervenția autorităților, până la proceduri juridice. De multe ori, cei ajunși aici pleacă fără nimic și rămân fără locuințe. Aici se refugiază, își regândesc prioritățile, caută modalități de a ieși din situațiile de risc. Este un pas esențial. Pentru mulți copii, adăposturile sunt primele spații sigure.

 

De obicei, începutul de an este perioada rezoluțiilor. Atunci ne planificăm cum o să renunțăm la fumat, cum o să facem mai mult sport, cum o să citim mai mult sau cum o să avem grijă să mâncăm mai sănătos.  Noi zicem că nu doar începutul de an este bun pentru asta, ci oricând decidem să renunțăm la un obicei mai puțin bun sau facem eforturi pentru a adopta unul care să ne f

 

5 Donații

Anonymous

75 RON
13 Dec 2021
05 Dec 2021

Anonymous

75 RON
03 Dec 2021

Anonymous

50 RON
03 Dec 2021

Anonymous

75 RON
29 Nov 2021
Dana Dolghin : Institutul Român pentru Pace | Romanian Peace Institute PATRIR
Anul acesta adopt un obicei, pentru sprijinul DGASPC Cluj