Moș Crăciun dăruiește (și) aripi

 

Raluca Popescu Dăruiește Aripi

24% Complete
1,200 RON
Sumă strânsă
5,000 RON
Target
6
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Oricât de clișeic ar suna, majoritatea nu conștientizează că într-o zi “mâine” nu va mai exista. Nu ne gândim că viața pe care o trăim este un dar, ci o luăm ca pe un dat.

Părinții copiilor bolnavi de cancer și familiile care trec prin astfel de încercări, trăiesc cu gândul acesta în suflet în fiecare zi al existenței lor. Și luptă pentru copilul lor să ajungă să se bucure de fiecare din aceste momente. Oare copilul meu va ajunge la grădiniță? La școală? Oare copilul meu se va îndrăgosti vreodată?

De vreo 4 anișori, am ales să-mi donez ziua de naștere copiilor aflați în suferință.

În vara lui 2019 am parcurs, pe jos, Camino Frances, drumul către mine însămi, dar al cărui sens a depașit, cu mult, granițele personale. Cu ajutorul vostru, al oamenilor pentru care conceptul de bine încă mai înseamnă ceva, am strâns o sumă deloc neglijabilă, pentru ca Circuitul Încrederii și Speranței să continue. Beneficiari au fost copiii aflați în evidențele secției de pediatrie oncologică din Constanța. 

Vine Crăciunul și fiecare dintre noi începe să-i scrie Moșului. I-am scris și eu.  Dar e o altfel de listă de dorințe. Pentru că ceea ce îmi doresc eu pentru mine și ai mei este sănătatea și liniștea. Iar aceste două dorințe nu pot fi dăruite sub forma unui cadou. 

În rest, simt că am tot ce-mi trebuie, că un dar frumos ambalat de Crăciun nu mi-ar aduce decât o bucurie temporară. Astfel, apelez iar la voi, oameni frumoși din viața mea: daruiti-vă copiilor care au nevoie de noi! Orice contribuție, cât de mică, va face diferența! 

Eu sunt viață, iubire și speranță. Sunt convinsă că și voi!

De ce este nevoie sa sustinem acest proiect?

Cancerul pediatric necesită în medie doi ani de tratament de specialitate în cure succesive și apoi, pentru supraviețuitori, o monitorizare strictă pentru tot restul vieții. Din păcate, odată iesiți din perimetrul secțiilor de onco-hematologie pediatrică, pacienții și familiile se confruntă cu lipsa totală de expertiză și disponibilitate a serviciilor medicale de proximitate, pentru monitorizarea, rezolvarea problemelor de sănătate intercurente sau asistență terminală în cazurile fără speranță.

Micii pacienți sunt constrânși la nenumărate deplasări, chiar sute de kilometri, la secțiile de Oncologie Pediatrică unde se tratează, ce înseamnă costuri grele pentru familie, stres psihologic pentru copii și expunerea lor la riscuri (mai ales infecțioase). Pierderea din urmărire este o mare problemă în oncologia pediatrică românească, unde nicio clinică nu are proceduri de monitorizare activă în acest scop. Proiectul “Circuitul Încrederii și Speranței (CIS)” a fost inițiat de Asociația Dăruiește Aripi pentru a acoperi acest ’hiatus’ și propune un model de îngrijiri de proximitate care deplasează focusul de la Spital către Pacient și Comunitate. Împreuna putem să ducem acest model la nivelul următor, astfel încât el să acopere o gamă mai largă de nevoi, la cele mai înalte standarde, într-o arie geografică extinsă cu participarea mai multor centre de oncologie pediatrică din țară.

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non profit dedicata cresterii sanselor de supravietuire si a calitatii vietii copiilor cu cancer din Romania.

Deplasări medicale specializate la domiciliul copiilor cu cancer din București și 9 județe din România – prima inițiativă de asistență integrată (spital-acasă) pe termen lung, coordonata de medicul curant.

Te invităm să adopți adevăratul spirit al Crăciunului: GENEROZITATEA. Noi credem că cel mai frumos cadou pe care îl putem primi anul acesta de Crăciun este bucuria de a ajuta pe cineva. Te invităm astfel să îți faci o pagină de Galantom și să le spui familiei și prietenilor că în locul cadourilor, îți dorești să susțineți împreună pe cineva care are nevoie de ajutor. În

 

6 Donații

La multi ani!😘
22 Dec 2021

Monica Bercaru

100 RON
Sărbători fericite! 😘
22 Dec 2021

Anonymous

495 RON
buen camino!
20 Dec 2021
16 Dec 2021

Anonymous

150 RON
08 Dec 2021
La mulți ani!
08 Dec 2021
Raluca Popescu : Dăruiește Aripi
Moș Crăciun dăruiește (și) aripi