Artistx queer vor doar să artă! Donează pentru art200

 

Luca Istodor Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici

12.59% Complete
1,259 RON
Sumă strânsă
10,000 RON
Target
14
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Să privim pentru o clipă situația din exterior: o mână de persoane din comunitatea LGBTQIA+ realizează, de trei ani încoace, un festival de artă și cultură queer în România. Ca mai toate demersurile de pe traiectoria culturii, dau constant de piedici și - doar uneori - se bat cap în cap. Petrec luni în șir în fața tabelelor labirintice și a documentelor goale. Învață pe de rost contactele sponsorilor. Redescoperă istorii queer prin arhive prăfuite ori site-uri suspicioase. Caută finanțări și-n gaură de șarpe. Le cade periodic cerul în cap; ar vrea să se lase. Nu se lasă. De ce?

Consideră că n-ar trebui să fie periculos ori controversat să-și țină partenerx de mână pe stradă. Să se sărute. Să poată merge pe stradă fără să le fie frică. Să implementeze politici care nu le fugăresc la margini, în cămăruțe ale nimănui. Să aibă o voce care e auzită, nu asuprită. Au crescut cu gândul că viitorul e queer; acum știu că ele trebuie să-l creeze. Cum?

Noi suntem persoanele din spatele art200, festivalul internațional de film queer. În ultimii ani, în fiecare toamnă, am organizat ateliere de literatură, proiecte de finanțare de film, tabere, discuții și proiecții care-au avut același scop: să aducă în prim-plan modalitățile de exprimare ale comunității LGBTQIA+ locală și internațională. Anul acesta nu schimbăm nimic din spiritul cu care-am pornit. Pentru noi, dreptul de a ne face auzitx nu e negociabil. Arta noastră nu e niciodată departe de identitate; cu ajutorul său doborâm ziduri și creăm legături vitale. Credem că trăirile pe care le împărtășim prin artă sunt valoroase pentru comunitate, dar nu numai. Într-o lume în care violența și ignoranța sunt tot mai accesibile, chiar și conceptul de queerness deservește educației tinerelor generații. Pentru că și ele sunt ca și noi. Simt nevoia de apartenență. Vor să se facă auzite. Și ele sunt diferite. Și ele iubesc.

Arta noastră ia multe forme. Sunt forme asumate, forme etice, forme interdisciplinare ce oferă o platformă celor mai puțin reprezentatx. Sunt forme optimiste, pline de afecțiune. Sunt și forme prin care ne amintim cum ne-am revendicat autonomia de-a lungul istoriei. Tocmai de aceea suntem aici și facem ceea ce facem. Ca organizatorx ai festivalului, dar și ca persoane queer, încercăm să revendicăm un spațiu al nostru, al tuturor. Și avem nevoie de sprijinul tău.


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociația are ca scop îndeplinirea unui interes nepatrimonial constând în promovarea culturii și a jurnalismului cultural, în general, cuprinzând: creația literar-artistică, implicarea socio-culturală, activism civic, precum și alte activități conexe.

art200 revine pentru a treia ediție, care se va desfășura atât în București, cât și online, și va include ateliere de proză și poezie, proiecții de film, lecturi de proză și poezie, concerte, spectacole. 

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poti face asta pe Galantom prin intermediul campaniei 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o cam

 

14 Donații

Anonymous

105 RON
23 Sep 2022
17 Sep 2022

Anonymous

36 RON
17 Sep 2022

Ayo

50 RON
17 Sep 2022
Va iubesc!
16 Sep 2022
13 Sep 2022

Anonymous

50 RON
best of luck to you <3
10 Sep 2022

Anonymous

150 RON
08 Sep 2022

Anonymous

100 RON
05 Sep 2022
03 Sep 2022

Bogdan D

50 RON
02 Sep 2022

Anonymous

30 RON
Slay queens, să nu cumva să renunțați! ✨
02 Sep 2022

Anonymous

300 RON
01 Sep 2022

Anonymous

10 RON
31 Aug 2022
Luca Istodor : Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici
Artistx queer vor doar să artă! Donează pentru art200