Asociatia Paspartu

Asociatia Paspartu

Misiunea noastră

În ianuarie 2010 o idee a 7 tineri s-a concretizat în Asociaţia Paspartu, o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, care susţine arta şi cultura din spaţiul românesc, promovează artişti şi fenomene culturale inedite. Paspartu înseamnă implicare, pasiune, creativitate, voluntariat, inovaţie, distracţie.

Cel mai nou proiect al Asociației Paspartu este Allegro, prin care ne propunem să îmbinăm promovarea unui stil de viață activ cu susținerea proiectelor educaționale din România sau a tinerilor care au nevoie de susținere pentru a continua studiile în domeniul artei sau .

Dintre proiectele anterioare ale asociației amintim primul proiect, Revista Arte & Meserii, printre primele reviste  independente de artă și cultură  din România. Facem jurnalism de profunzime despre artiștii din spațiul cultural alternativ. Din 2010 am adus mai aproape, cu fiecare din cele 15 numere tipărite, artiștii de ale căror idei merită să auzi.

Următorul proiect al asociației este Carte peste carte. Prin acesta, ne propunem să intermediem legătura dintre cei dispuşi să doneze cărţi şi instituţiile care au nevoie de ele. Am avut în vedere biblioteci, case de copii, şcoli sau alte locuri care, din lipsă de fonduri sau din alte cauze, duc lipsă de cărţi, deşi au mare nevoie de ele.

[ Show more ]

Proiecte

Asociatia Paspartu
Allegro by Asociația Paspartu - 2018
Proiectul Allegro organizat de Asociația Paspartu are ca scop îmbinarea a două dintre cele mai imprtante componente sociale, sportul și cultura, printr-o serie de campanii de fundraising, organizate în jurul competițiilor urbane de atletism, ce au ca beneficiari tineri ce au neoie de sprijin pentru a studia diverse arte la nivel de performanță.
Asociatia Paspartu
Allegro by Asociația Paspartu - 2019
Anul acesta proiectul Allegro continuă să susțină educația, de data aceasta alături de Asociația Centru Comunitar Viscri.  

Evenimente fundraising

Allegro by Asociația Paspartu - 2019 @ Volkswagen Bucharest Half Marathon ~ 2019

Bucharest Half Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București. 

Allegro by Asociația Paspartu @ Raiffeisen Bank Bucharest Marathon ~ 2018

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București. 

Allegro by Asociația Paspartu pentru Cristiana @ Volkswagen Bucharest Half Marathon ~ 2018

Bucharest Half Marathon este organizat de Asociația Bucharest Running Club în parteneriat cu Federația Română de Atletism și Primaria Municipiului București. 

Vezi toate evenimentele3

Pagini fundraising

Alergăm pentru educație. Susținem Centrul Comunitar Viscri

Cu toții cunoaștem Viscri ca pe un loc de poveste, sit UNESCO și patrimoniu de interes universal. Știați însă că: - În localitate există o singură șco...

52.166666666667% Complete
Alergăm pentru a fi alături de Sabin

Noul nostru prieten se numește Sabin Iordache. Începând din octombrie, Sabin va fi student al Universității Naționale de Muzică din București la secți...

100% Complete
Alergăm pentru Cristiana ca să își poată îndeplini visul

Proiectul Allegro debutează în anul 2018 la Bucharest Half Marathon. Participăm la această competiție pentru a vă face cunoștință cu Cristiana Achim....

100% Complete
Vezi toate paginile3