Fundația de Abilitare Speranța

Fundația de Abilitare Speranța

Misiunea noastră

Fundația de Reabilitare Speranța (FAS) are peste 27 de ani de experiență în furnizarea de servicii pentru copiii cu dizabilități și nevoi speciale (sprijin, recuperare, reabilitare), pentru părinții și familiile lor (informații, consiliere, sprijin). 

FAS a implementat peste 50 de proiecte cu finanțare europeană și internațională, fiind recunoscută la nivel național și internațional.

Misiunea: includerea persoanelor cu dizabilități în comunitate și schimbarea atitudinii față de ele.

Viziunea: o societate incluzivă.

Valori: demnitatea umană, nediscriminarea, respectul pentru diversitate și echitatea socială.

De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat la nivel local, prin oferirea de servicii directe adresate copiilor, părinţilor și cadrelor didactice. Ȋn ultimii ani, am făcut pasul către un alt nivel, ȋnregistrând impact la nivel naţional, prin elaborarea de politici educaţionale adecvate. Totodată, Fundația și-a orientat eforturile și către persoanele adulte cu dizabilități și trecut instituțional.

În România, mai mult de 18.000 de persoane cu dizabilități trăiesc segregate și abuzate în instituții de stat. Serviciile de calitate în comunitate sunt o excepție și alternativele la instituție sunt rare. Tocmai de aceea, Fundația de Abilitare Speranța, în parteneriat cu Asociația Ceva de Spus, a luat decizia de a lansa în 2018, la Timișoara, un serviciu de locuire în comunitate, o alternativă privată, replicabilă la nivel național: UnLoc.

[ Show more ]

Proiecte

Fundația de Abilitare Speranța
Împreună pentru UnLoc
UnLoc sprijină traiul în comunitate al persoanelor cu dizabilități, ca alternativă la instituționalizare, și promovează viața independentă ca drept fundamental al omului.    
Fundația de Abilitare Speranța
UnLoc
UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități și trecut instituțional.

Evenimente fundraising

Împreună pentru UnLoc @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

UnLoc @ Daruieste ziua ta ~ 2019

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Vezi toate evenimentele2

Pagini fundraising

Împreună de acasă

  Cu doi ani în urmă, lansam alături de omul-inspirație Eli Moldovan, serviciul UnLoc, sub umbrela Fundației de Abilitare Speranța. Primul an a venit...

100% Complete
Împreună de acasă

2020 este despre UnLoc, din Timișoara, un serviciu de locuire în comunitate și sprijin individualizat pentru persoanele adulte cu dizabilități și trec...

6% Complete
unloc.eu

Cu aproape un an în urmă, lansam, alături de omul-inspirație Eli Moldovan, programul de dezinstituționalizare UnLoc, sub umbrela Fundației de Abilitar...

4% Complete
Vezi toate paginile3