Asociația Tășuleasa Social

Asociația Tășuleasa Social

Misiunea noastră

În 2000, când am căutat un nume pentru organizația noastră, toate cele la care ne-am gândit erau deja luate. Ne-am hotărât atunci să luăm numele muntelui care ne ocrotește și la poalele căruia ne-am construit o țară: Tășuleasa. Am construit un campus în vârful muntelui Bârgăului, lângă Pasul Tihuța, la 1050 m altitudine, la 3 km de drumul principal. Am creat un loc în care să aducem tineri pe care să îi pregătim, să îi învățăm ce înseamnă să fii voluntar și de ce este important să îți pese.

Ne-am propus să schimbăm mentalitățile celor din jurul nostru și să arătăm că există oameni care își doresc să se implice în rezolvarea unor probleme care, de fapt, ne privesc pe fiecare.

Temele prioritare abordate prin proiectele Tășuleasa Social sunt cele de mediu, sociale și educaționale. Respectul față de natură vine odată cu recunoașterea faptului că ea influențează calitatea vieții.

Voluntarii învață cum să protejeze și să conserve natura, dar și să lucreze în echipă și să coordoneze, la rândul lor, un proiect similar. Responsabilitatea civică înseamnă identificarea aspectelor problematice ale societății, conștientizarea importanței implicării tale în societatea și valorificarea potențialului propriu.

Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care pornește de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare - străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și ajunge până la Drobeta-Turnu Severin - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I, traseu care măsoară peste 1000 kilometri și traversează peste 400 de comunități.

[ Show more ]

Proiecte

Asociația Tășuleasa Social
Via Transilvanica
Via Transilvanica e un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților. 

Evenimente fundraising

Via Transilvanica @ Mărțișor Galantom ~ 2022

Te invităm ca anul acesta Marțisorul, florile simbol al plimăverii sau darul tău de 8 Martie să fie o faptă bună. Fă-ți pagină pentru a-ți dărui Marțișoarele sau cadourile de 8 Martie pe dar.galantom.ro.

Via Transilvanica @ Un obicei Galantom - 30 day Challenge ~ 2021

Te provocăm ca timp de 30 de zile să renunți la un obicei care nu îți face bine, sau să încerci să adopți unul care îti face bine și, în același timp să faci și tu bine altora, sprijinind o cauză caritabila. Îți vei îndemna prietenii să te susțină donând și, în felul acesta, vei avea o motivație puternica în plus ca să îți duci provocarea până la capăt. După 30 de zile este mult mai probabil că această încercare să devină un obicei bun.

Via Transilvanica @ Daruieste ziua ta ~ 2020

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

Vezi toate evenimentele3

Pagini fundraising

Via Transilvanica: Femeile Drumului

Luna martie este luna femeii, iar pentru Via Transilvanica, femeile au jucat un rol decisiv atât în construcția drumului, cât și în ceea ce privește s...

21.22% Complete
Alerg/fac mișcare în fiecare zi timp de 30 Zile și #SuntGalantOM

Am acceptat provocarea de a alege un Obicei Galantom pentru o cauză bună! Am ales să fac mișcare (alergat, biciclit, sărit coarda, înot, hiking - oric...

21.428571428571% Complete
Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze drag...

15% Complete
Drumul care unește

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu ceilalți. Anul acesta am hotărât să îmi dăruiesc ziua de naștere unei cauze dragi mie.Cel mai frumos...

58% Complete
De ziua mea, hai să construim Drumul care unește!

Luna aceasta e ziua mea și nu e una oarecare, e cea de 30 de ani! În condițiile anului 2020 nu putem petrece împreună, așa că în loc să vă servesc cu...

56% Complete
Vezi toate paginile5