ASOCIAȚIA FRAȚILOR MARIȘTI AI ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA

ASOCIAȚIA FRAȚILOR MARIȘTI AI ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA

Misiunea noastră

Asociaţia Fraţilor Marişti ai Şcolilor din România a luat fiinţă după ce iniţiatorii unui program de intervenţie socială şi formativă au cunoscut realitatea concretă a diferitelor naţiuni din estul Europei.


Asociația are drept misiune educaţia și formarea umană a copiilor şi tinerilor, în special a celor mai defavorizați. Principalul obiectiv al activităţilor noastre este formarea personalităţii integrale a copiilor şi tinerilor, promovarea valorilor umane şi creştine de respect, solidaritate, generozitate şi iubire faţă de cei din jur. Visăm la un viitor plin de speranță și demnitate pentru copiii și tinerii pentru care viața nu e ușoară.
Fragilitatea unor familii, abandonul copiilor de către proprii părinţi sunt factori care au marcat itinerariul vieţii unor copii și tineri care au devenit ulterior protagoniştii proiectelor derulate de AFMS România şi răspunsul concret al oamenilor organizației. Programele noastre au un caracter profund socio-educativ și sunt adresate copiilor defavorizați.


Astfel, am deschis în 2006 patru case unde copiii și tinerii pot trăi ca într-o adevărată familie şi cu demnitate alături de alte persoane. Fiecare apartament rezidenţial al asociaţiei poate găzdui 8 minori, fete și băieţi, asigurându-le toate elementele pentru o dezvoltare armonioasă, care să îi ajute să devină adulți integrați social și profesional: hrană, îmbrăcăminte, grijă pentru sănătate, accesul la o educație de calitate, oferirea unor oportunități de învățare, consiliere psihologică și socială, activităţi pentru recreere și socializare etc.

[ Show more ]

Proiecte

ASOCIAȚIA FRAȚILOR MARIȘTI AI ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA
Salvează vacanța copiilor
Scopul proiectului Salvează vacanța copiilor este acela de a veni în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor Centrului, în special cele de recreere și dezvoltare a relațiilor de prietenie, de cunoaștere și explorare a sinelui, dar și a celor cu care interacționează.

Evenimente fundraising

Salvează vacanța copiilor @ Dăruiește ziua ta ~ 2021

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi.

Salvează vacanța copiilor @ 500k pentru Centrul de Plasament Marcellin Champagnat

Unul dintre obiectivele mele pentru anul 2021 este implic mai mult în educația copiilor din centrele de plasament, de aceea am ales provocarea "500k pentru Centru de Plasament Marcellin Champagnat".

Provocarea presupune alergarea unui număr total de 500 km până la 31 decembrie 2021. În luna aprilie, totalul este de 101 km, sper până la final de an nu doar -mi ating țelul, ci îl și depășesc   Alergările le desfășor și în parcuri, dar preferatele mele sunt traseele de pe străzile din București.

 

Vezi toate evenimentele2

Pagini fundraising

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Nimic nu este mai frumos decât să împarți bucuria cu copiii din cadrul Centrului de Plasament "Sfântul Marcellin Champagnat". Anul acesta am hotărât s...

58.066666666667% Complete
Alerg 500km pentru Centrul de Plasament Marcellin Champagnat

UPDATE! La sfârșitul lunii Octombrie, target-ul de 500 km este aproape atins (454,67 km). Mulțumesc tuturor pentru donații! Unul dintre obiectivele me...

60.333333333333% Complete
Vezi toate paginile2