Comunitate și societate

Drepturi cetățenești; Think tanks; Voluntariat; Cetățenie activă; Activism civic; Proiecte care sprijină dezvoltarea ONG-urilor și a grupurilor de inițiativă care aduc schimbare în bine în comunități.

Proiecte

Status Fundraising

Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban.

39,171 RON Suma stransa:
383 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

AVEM O DRAGOSTE DE DAT PENTRU CEI CARE NE-AU CONSTRUIT VIITORUL!  

În fiecare zi, răspundem cu suflet vârstnicilor din România, la Telefonul Vârstnicului – prima linie telefonică gratuită dedicată lor. Dincolo de ALO, o voce caldă și înțelegătoare oferă un răspuns și o vorbă bună persoanelor în vârstă, care au nevoie de o informație practică, un sprijin urgent sau, pur și simplu, vor să stea de vorbă cu cineva care îi ascultă. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Regale Margareta a României pentru a rezolva probleme adresate.  

625 RON Suma stransa:
5 Donatii realizate:
22 Galantomi:
Status Fundraising

Asociația OM pe MUNTE - Centrul Social de Agrement "Pe coastă!"

Ne aflăm la altitudinea de 1060 m, în satul Drumul Carului, județul Brașov. Aici ne-am decis să construim un centru social de agremet format din 20 de bordeie și o sală multifuncțională cu bucătărie, cămară și grup sanitar, dispuse pe o suprafață de peste 5000 mp. Dreptul de exploatare este asigurat în baza unui contract de superficie. Centrul va avea capacitatea de a gazdui gratuit diverse tabere pentru cel putin 400 de copii în fiecare an.

 

1,649 RON Suma stransa:
22 Donatii realizate:
6 Galantomi:
Status Fundraising

Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților. Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne ințelegem mai bine pe noi - ca nație.

3,380 RON Suma stransa:
34 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

12 Octombrie devine Ziua Eșarfelor Colorate, o  zi în care îi invit pe  românii de pretutindeni să se solidarizeze cu toți copiii din secțiile de oncopediatrie din România.

Eu și colegii mei din Gașca Zurli ne-am propus ca anul acesta, să facem din ziua de 12 Octombrie una în care prietenii noștri mici, care se luptă cu cea mai grea provocare, să aibă parte de toată atenția noastră.

 

 

 

 

55,248 RON Suma stransa:
545 Donatii realizate:
10 Galantomi:
Status Fundraising

Code for Romania dezvoltă Tech for Social Good: instrumente digitale care redau puterea comunităților, le amplifică vocea și le aduc aproape informațiile care îi interesează direct.

15,453 RON Suma stransa:
129 Donatii realizate:
7 Galantomi:
Status Fundraising
Zilnic sau de mai multe ori pe zi primim cereri de ajutor. Ne-am dori să avem mai mulți bani ca să rezolvăm totul mai demn, mai repede, fără să fie nevoie să cerem mereu ajutor. Din păcate nu avem. Aceasta este etapa în care ne aflăm acum. Chiar nu avem bani decât pentru proiectele lansate, în măsura în care ele primesc finanțare.   Inițiativa FAPTA BUNĂ DE AZI vă oferă șansa să contribuiți la o faptă bună în mod direct, transparent și... imediat.
300 RON Suma stransa:
2 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

20,161 RON Suma stransa:
151 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

In centrele de copii si de batrani, zilele de nastere trec adesea nebagate in seama. Vrem sa schimbam acest lucru, sa redam importanta si bucuria acestor evenimente, sa-i facem pe copiii si batranii singuri sa se simta importanti. 

1,605 RON Suma stransa:
16 Donatii realizate:
4 Galantomi:
Status Fundraising

Istvan și Erika Bertalan sunt căsătoriți de 12 ani. Locuiesc, împreună cu fiica lor Noemi și cu bunica, într-o casă la o aruncătură de băț de centrul Clujului. E o casă veche de cărămidă, neizolată, cu o bucătărie micuță și un colț de baie, și o cameră unde toți încearcă să își găsească locul fără să deranjeze pe ceilalți.

8,747 RON Suma stransa:
65 Donatii realizate:
4 Galantomi:
Status Fundraising

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

1,035 RON Suma stransa:
15 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Civic Labs este locul în care tratăm România cu inovație. România are multe probleme, toate importante și pe care nu le putem rezolva de pe o zi pe alta. În loc să ne oprim și să nu mai încercăm, în Civic Labs ne propunem să încercăm mai bine.

5,840 RON Suma stransa:
59 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

În fiecare zi vedem oameni cu un potențial uriaș, cu obiective mărețe, cu visuri clar conturate, cu talent și pasiune, cu dăruire și dorința de a face o diferență, dar care la un punct se opresc din drumul lor mai departe sau întâmpină obstacole în a continua.

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim persoanele cu potențial să își materializeze intențiile pentru a transforma lumea într-un loc mai bun.

Categorii: artiști (muzicieni, pictori, actori, scriitori, fotografi), sportivi, copii și tineri cu rezultate bune la învățătură.

54,332 RON Suma stransa:
518 Donatii realizate:
292 Galantomi:
Status Fundraising

Fondurile din care LCIF finanteaza programele in toate cele aproape 1000 de districte provin din donatiile membrilor Lions sau ale cluburilor LIONS. Pentru a sprijini si dezvolta in continuare programele si proiectele noastre umanitare, Districtul 124, in acest an lionistic, va strange fonduri si prin donarea zilei de nastere. 

2,000 RON Suma stransa:
10 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Pe roți..pentru roți! Pedalăm pentru un viitor mai frumos și luptăm contra izolării sociale.

1,000 RON Suma stransa:
13 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Susținem 10 familii să-și plătească utilitățile și chiria

Suntem convinși că împreună putem trece mai ușor peste această perioadă, având grijă de noi și de cei mai puțin norocoși. Familiile și copiii vulnerabili sunt cei mai afectați de criza prin care trecem.

66,463 RON Suma stransa:
531 Donatii realizate:
47 Galantomi:
Status Fundraising

Susținem 80 de familii nevoiașe afectate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Acoperirea cheltuielilor unor activități educaționale - meditații
pentru 4 dintre copiii Casei.

Bugetul proiectului: 1000 RON

6,994 RON Suma stransa:
48 Donatii realizate:
3 Galantomi:
Status Fundraising

Sustine Zi De Bine sa isi poata continua misiunea

9,145 RON Suma stransa:
79 Donatii realizate:
10 Galantomi:
Status Fundraising

1 din 59 de copii este diagnosticat in prezent cu autism. Poate fi copilul oricui. Poate fi chiar al tau. Si este izolat la domiciliu de peste o luna de zile fara terapie, fara recuperare, fara integrare sociala. Daruieste-ti ziua de nastere pentru ca specialistii Autism Voice sa poata ajuta orice familie cu copii cu autism sa aiba suportul gratuit de care au mare nevoie perioada asta!

3,666 RON Suma stransa:
39 Donatii realizate:
5 Galantomi:
Status Fundraising

Impreuna putem schimba viata de zi cu zi a 182 de copii scolari si prescolari prin fondurile necesare renovarii toaletelor scolii, aflate în stare avansată de degradare. 

La scoala pe care o avem in vedere, merg zilnic mai bine de 100 de copii, dintre care multi fac naveta pe distante mari pentru a invata. Prin urmare ne-am luat angajamentul sa le facem conditiile de studiu putin mai bune, nu de alta, dar majoritatea copiilor din astfel de zone se afla in risc de abandon scolar, fie din cauze familiale sau de natura financiara (de multe ori amandoua).

Nu e nevoie decat de o poza ca sa iti dai seama cat de serioase sunt problemele acestor copii. Poate nu reusim sa le rezolvam pe toate, dar sigur putem sa facem ceva in privinta unui lucru atat de normal pentru multi dintre noi: o toaleta decenta.

O suma cat de mica poate face diferenta daca se aduna.

 

13,976 RON Suma stransa:
139 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Ajutaţi-ne să refacem acoperişul şcolii din Alţâna, aflat în stare avansată de degradare. Sălile de clasă sunt afectate de umezeală şi mucegai datorită infiltraţiilor din acoperiş. 

2,515 RON Suma stransa:
19 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică. 

Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor. 

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Fundația Regală Margareta a României lansează Fondul pentru Vârstnici, un fond de urgență creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și gestionarea izolării sociale determinată de coronavirus. Acest fond susține nevoile vârstnicilor din orice zonă a țării, în special pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie.

 

1,155 RON Suma stransa:
12 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

Pentru a putea continua aceste inițiative și pentru a oferi noi resurse inovatoare care să sprijinge ONG-urile din România să devină mai sustenabile și să te servească mai bine în comunitatea ta, avem nevoie de ajutorul tău!

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Trăim vremuri teribile în care LEGEA pare că a devenit opţională pentru multe dintre autorităţi. Petiţiile sunt tot mai ineficiente şi mulţi au renunţat să mai spere că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Însă renunţarea nu este o soluţie!

Noi credem că soluţiile trebuie să fie adaptate vremurilor actuale. De aceea, propunem o abordare radicală: vrem să obligăm autorităţile să respecte LEGEA!

 

1,365 RON Suma stransa:
11 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Vrem refacerea proiectului de “Restaurare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”, ai cărui indicativi tehnico-economici au fost aprobați în ședința ordinară a CGMB din 31 iulie 2019!

 

5,888 RON Suma stransa:
55 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

În fiecare luna, micuții de la centrul de zi Generații și voluntarii vârstnici sunt sărbătoriți. Am ales să le fim alături și să îi înveselim pentru că ziua de naștere este acel moment în care ei resimt și mai acut singurătatea și lipsurile materiale. Fă-le o bucurie copiilor și vârstnicilor din Centrului Comunitar Generatii. Donează-ți ziua de naștere! 

 

 

 

23,252 RON Suma stransa:
121 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

Orice tren are nevoie de o locomotivă! Nu mai vrem să împingem vagoanele cu mâna, așa că ne-am propus să ne cumpărăm prima noastră locomotivă.

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Vrem să extindem proiectul Pe Stop în zonele rurale! Ajută-ne să ducem acolo pachete cu produse de igienă menstruală și să organizăm cursuri de igienă. 

 

5,434 RON Suma stransa:
79 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

MagiCAMP este unul dintre cele mai mari ONG-uri din Romania concentrate pe ingrijirea si imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor diagnosticati cu afectiuni oncologice.

6,090 RON Suma stransa:
28 Donatii realizate:
4 Galantomi:
Status Fundraising

Problema adresată

Peste 150 de copii de grădință și școală studiază și mânâncă zilnic, în același spațiu.

Cu sprijinul Kaufland România, copiii din Ponorâta primesc zilnic o masă caldă. Dorim să construim o sală de mese în care copiii să poată mânca decent, cu veselă adevărată, nu din plastic, ca acum.

Sala de mese va fi amplasată lângă școală și va fi folosită și pentru alte activități educative.

11,421 RON Suma stransa:
69 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

O casă cu floricele pentru Ane ( 5 ani)  și David (2 ani), copiii familei Susan din Călugăreni jud. Giurgiu. 

788 RON Suma stransa:
12 Donatii realizate:
3 Galantomi:
Status Finantat

Dăruim zâmbete de Crăciun!

Crăciunul este sărbătoarea tuturor și trebuie să fie un moment de bucurie și speranţă.

De aceea, Asociația "Aura Ion" vă invită să faceți parte din echipa de spiriduși care ajută alţi oameni, și să aduceți bucurie și multe zâmbete copiilor defavorizaţi, bătrânilor singuri dar și oamenilor străzii.

1,850 RON Suma stransa:
14 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Strângem donații pentru a lansa o serie de articole despre speciile amenințate din România și cum vor influența acestea viitorul oamenilor pe termen lung.

 

9,309 RON Suma stransa:
118 Donatii realizate:
14 Galantomi:
Status Finantat

Ajuta-ne sa le putem cumpara cadouri de Craciun celor afltati in grija Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică ”Uverturii”.

1,996 RON Suma stransa:
24 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Credem că educația, empatia și abilitățile de a mobiliza resurse sunt mijloacele cu care noi îi putem echipa pe tineri pentru ca schimbarea produsă de ei să fie pozitivă.

2,970 RON Suma stransa:
32 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Inchis

Susținem Casa Jurnalistului pentru noi formule de a face jurnalism

5,438 RON Suma stransa:
61 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Inchis

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a susține artiștii queer și a oferi în același timp evenimente online de calitate, care să facă distanțarea fizică ceva diferit de izolarea socială. Împreună cu voi populăm singurătatea și ne asigurăm că în QUEERantine oamenii din comunitate rămân conectați. În cadrul evenimentelor ACCEPT toți performarii sunt plătiți corespunzător, și ne propunem să menținem acest standard pe întreaga durată a pandemiei și a perioadei în care barurile sunt închise.

1,740 RON Suma stransa:
13 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Echipa The Change Hub isi dorește să ajute copii internați la Marie Curie și să le achiziționeze scaune performante pentru transport.

1,340 RON Suma stransa:
8 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazii, sector 5, se afla pe strada Prelungirea Ferentari 72-74. Aceasta este casa a 10 copii, uneori 15.

3,005 RON Suma stransa:
16 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Inchis

Achiziționarea unui microbuz de 9 locuri pentru Sarah și cei 7 copii pe care i-a adoptat.

130,180 RON Suma stransa:
1,240 Donatii realizate:
1 Galantomi: