Comunitate și societate

Drepturi cetățenești; Think tanks; Voluntariat; Cetățenie activă; Activism civic; Proiecte care sprijină dezvoltarea ONG-urilor și a grupurilor de inițiativă care aduc schimbare în bine în comunități.

Projects

Status Fundraising

Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban.

43,012 RON Raised:
420 Donations:
98 Supporters:
Status Fundraising

Asociația La Primul Bebe oferă sprijin informațional și emoțional gravidelor și mamelor din România, în primii ani după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin intermediul evenimentelor LaPrimulBebe, prin Campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Asociație până în prezent, 1.400.776 de copii trăiesc vieți mai echilibrate și peste 180.000 de părinți din cele 29 de județe în care activăm se bucură 24/24h de sprijinul și susținerea LaPrimulBebe.

Până în prezent, am strâns peste 2.000.000 de Euro banii cu ajutorul cărora am cumpărată aparatură esențială pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești, am reabilitat spitalul de pediatrie din Moreni, am reabilitat laboratoarele de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara, am amenajat un etaj în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer MagicHome și, în curând, finalizăm renovarea secției de neonatologie din Rm. Vâlcea. Fondurile au fost strânse în Campaniile umanitare bianuale cu ajutorul donatorilor (membrii comunităților online LaPrimulBebe), sponsorilor și partenerilor care au ales să se implice.

În 2020 am lansat Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, un program unic în România, ce are 3 obiective majore: (1) susținerea tuturor mamelor în primul an după naștere (programul video BebeBunVenit, 210 episoade cu informații de la experți despre naștere, alăptare, îngrijirea bebelușului, viața mamei după naștere, somn și diversificare), (2) scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră, cea mai mare rată din Uniunea Europeană (Caravana BebeBunVenit acționează concret prin proiecții educative și oferirea de kituri cu haine de iarnă și produse de îngrijire a bebelușului) și (3) conștientizarea nevoii de sprijin emoțional și informațional a mamelor după naștere, precum și a importanței rolului acestora în sănătatea societății - Viitorul este astăzi în brațele mamelor, iar ele au nevoie de sprijin (Campania anuală de conștientizare ”Vizibilitate pentru nevoile mamelor”).

1,190 RON Raised:
12 Donations:
11 Supporters:
Status Fundraising

Cutia Cu Alimente

În cele mai multe momente, situația unor familii este la limită. Mai ales dacă familiile respective sunt numeroase (au 4-10 copii), iar părinții nu au posibilitatea de a mai merge la muncă, nu au sursa de venit cu exceptia alocatiilor copiilor etc

 

Prin intermediul campaniei Cutia Cu Alimente, Asociaţia va ajunge la familii aflate în dificultate financiară extremă din judetul Buzau, fără posibilitatea de a-și procura nici măcar alimentele de bază.

 

În ce constă Campania?!

Livrăm pachete cu alimente neperisabile esențiale în hrana zinică (ulei, malai, gris, făină, orez, fasole).

Un pachet conține aprox. 15-20 de produse și cântărește peste 10 kg, pe langă costul cu aprovizionarea alimentelor existând și componenta de cost logistic (transport-acolo unde nu putem ajunge).

 Buget: aprox 200 lei / pachet

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

AVEM O DRAGOSTE DE DAT PENTRU CEI CARE NE-AU CONSTRUIT VIITORUL!  

În fiecare zi, răspundem cu suflet vârstnicilor din România, la Telefonul Vârstnicului – prima linie telefonică gratuită dedicată lor. Dincolo de ALO, o voce caldă și înțelegătoare oferă un răspuns și o vorbă bună persoanelor în vârstă, care au nevoie de o informație practică, un sprijin urgent sau, pur și simplu, vor să stea de vorbă cu cineva care îi ascultă. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Regale Margareta a României pentru a rezolva probleme adresate.  

625 RON Raised:
5 Donations:
22 Supporters:
Status Fundraising

PROMOVAREA ȘI SUSȚINEREA SPORTULUI DE IARNĂ - SCHI - ÎN ROMÂNIA PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI și crearea condițiilor necesare pentru practicarea acestui sport prin dotarea cu minim câte un monoschi la 10 pârtii din ROMÂNIA, instruirea a cel puţin 1oo persoane din rândul monitorilor și echipelor de salvamontiști de a veghea și a învăța persoanele cu dizabilităţi din ROMÂNIA să schieze, pentru integrarea acestor personae în societate prin sport, depășirea barierelor sociale și a limitelor date de situația lor aflată în dificultate, asigurând pentru aceștia egalitate de șanse în accesibilitatea tuturor persoanelor cu dizabilități din România la practicarea acestui sport de iarnă. 

1,460 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Ne dorim să putem oferi un spațiu de cazare atât pentru persoanele bolnave care vin în orașul Cluj-Napoca pentru diferite investigații sau tratamente medicale, cât și aparținătorilor acestora care îi însoțesc.

3,250 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Asociația OM pe MUNTE - Centrul Social de Agrement "Pe coastă!"

Ne aflăm la altitudinea de 1060 m, în satul Drumul Carului, județul Brașov. Aici ne-am decis să construim un centru social de agremet format din 20 de bordeie și o sală multifuncțională cu bucătărie, cămară și grup sanitar, dispuse pe o suprafață de peste 5000 mp. Dreptul de exploatare este asigurat în baza unui contract de superficie. Centrul va avea capacitatea de a gazdui gratuit diverse tabere pentru cel putin 400 de copii în fiecare an.

 

3,474 RON Raised:
45 Donations:
8 Supporters:
Status Fundraising

Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților. Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne ințelegem mai bine pe noi - ca nație.

3,605 RON Raised:
37 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină este un proiect prin care arta devine un instrument în conștientizarea abuzului.

Folosind chiar jucăriile ce au aparținut unor victime reale, un teatru de păpuși experimental, cu 8 mini-spectacole, aduce în atenția publicului cazuri din viața unor femei afectate de violența domestică. Poveștile prezentate dezvăluie efectele dăunătoare ale „cadourilor din vină” și felul în care, folosindu-se de ele, agresorii adâncesc drama victimelor.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising
Împreună îi putem ajuta  spună Pot Singur!

Tu poți să-ți calci tricoul sau să dai cu aspiratorul, să te îmbraci sau dezbraci, să faci duș fără ajutor, să mergi la toaletă fără însoțitor, să stai acasă, să ai prieteni, să-ți trăiești viața, să te gândești la un viitor. Tu poțsingur. Adolescenții cu autism nu pot și nici nu vor putea vreodată fără terapie. Pentru ca ei să învețe abilitățile de viață independentă, Asociația Help Autism a creat Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă.

2,135 RON Raised:
11 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Code for Romania dezvoltă Tech for Social Good: instrumente digitale care redau puterea comunităților, le amplifică vocea și le aduc aproape informațiile care îi interesează direct.

16,023 RON Raised:
135 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Zilnic sau de mai multe ori pe zi primim cereri de ajutor. Ne-am dori să avem mai mulți bani ca să rezolvăm totul mai demn, mai repede, fără să fie nevoie să cerem mereu ajutor. Din păcate nu avem. Aceasta este etapa în care ne aflăm acum. Chiar nu avem bani decât pentru proiectele lansate, în măsura în care ele primesc finanțare.   Inițiativa FAPTA BUNĂ DE AZI vă oferă șansa să contribuiți la o faptă bună în mod direct, transparent și... imediat.

20,877 RON Raised:
202 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.

25,604 RON Raised:
186 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Să salvăm un perete al casei parohiale de la prăbușire.

2,420 RON Raised:
16 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Din cei 600 copii pe care ii avem in baza noastră de date (copii din Călărași,Teleorman,Iași , Ilfov,Iași,Botoșani,) ne dorim ,ca in aceasta vara , unui grup de 30 copii  sa le oferim bucuria de a vedea marea 🌈🙏 

Costurile tabăra / copil  900 lei

include :transport , cazare 3 nopți ,3 mese pe zi

Ne poți scrie whatup 0730445511 sau

[email protected]ahoo.com

 

Activitatea noastră, o regăsiți aici:

https://www.facebook.com/Asociatia-Copii-Daruiti-1649545025328747/

https://copiidaruiti.wordpress.com

Sa avem o zi pe suflet ❤️

Ana

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

In centrele de copii si de batrani, zilele de nastere trec adesea nebagate in seama. Vrem sa schimbam acest lucru, sa redam importanta si bucuria acestor evenimente, sa-i facem pe copiii si batranii singuri sa se simta importanti. 

1,605 RON Raised:
16 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul își propune să creeze o platformă în care freelancerii și anreprenorii să facă schimb de produse și servicii pe barter. Este felul nostru de a susține antreprenorii și freelancerii să-și crească proiectele dincolo de impedimentul banilor.

Fiecare persoană ce donează 100 lei devine membru fondator. 

4,996 RON Raised:
31 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Campania aceasta este destinata familior defavorizate jud CalarasiPentru acestea vom achizitiona lemene de foc atat de necesare pe timpul ierni.

1 mp3 =250 lei

Pentru cei ce doresc sa ne sustina  donatiile se pot transfera

ASOCIATIA COPII DARUITI Banca TRANSILVANIA: RO90BTRLRONCRT0326271602 in RON RO67BTRLEURCRT0326271601 in EURO RO71BTRLUSDCRT0326271601 in USD paypal.me/OngCopiiDaruiti

Activitatea noastra o puteti regasi aici:

https://www.facebook.com/Asociatia-Copii-Daruiti-1649545025328747

https://copiidaruiti.wordpress.com/

De asemenea, putem incheia contracte de sponsorizare cu firmele ce vor sa vina in sprijinul nostru.

Datele noastre de contact:

[email protected]

0730445511

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.

1,035 RON Raised:
15 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Civic Labs este locul în care tratăm România cu inovație. România are multe probleme, toate importante și pe care nu le putem rezolva de pe o zi pe alta. În loc să ne oprim și să nu mai încercăm, în Civic Labs ne propunem să încercăm mai bine.

6,700 RON Raised:
71 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

În fiecare zi vedem oameni cu un potențial uriaș, cu obiective mărețe, cu visuri clar conturate, cu talent și pasiune, cu dăruire și dorința de a face o diferență, dar care la un punct se opresc din drumul lor mai departe sau întâmpină obstacole în a continua.

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim persoanele cu potențial să își materializeze intențiile pentru a transforma lumea într-un loc mai bun.

Categorii: artiști (muzicieni, pictori, actori, scriitori, fotografi), sportivi, copii și tineri cu rezultate bune la învățătură.

69,632 RON Raised:
653 Donations:
332 Supporters:
Status Fundraising

Fondurile din care LCIF finanteaza programele in toate cele aproape 1000 de districte provin din donatiile membrilor Lions sau ale cluburilor LIONS. Pentru a sprijini si dezvolta in continuare programele si proiectele noastre umanitare, Districtul 124, in acest an lionistic, va strange fonduri si prin donarea zilei de nastere. 

2,000 RON Raised:
10 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Pe roți..pentru roți! Pedalăm pentru un viitor mai frumos și luptăm contra izolării sociale.

1,000 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Have fun at a music festival and save the roof of the parrish house in Hosman!

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Proiect național de colectare donatii in bani si aparatura pentru elevii defavorizati, pentru sprijinirea cursurilor online si dezvoltarea abilitatilor de folosire a tehnologiilor de calcul.

4,838 RON Raised:
55 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Scopul este achiziționarea unui VAN cu 9 locuri, adaptat cu rampă pentru persoane cu dizabilități, an de fabricație-cel mult 2012. Autoturismul va folosi pentru a transporta în condiții sigure vârstnicii atât din Malu Mare, cât și din localități limitrofe la sediul centrului, pentru a participa la activitățile de peste zi.

730 RON Raised:
5 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul are ca scop să le redea viața și feminitatea femeilor care au învins diagnosticul de cancer mamar, prin strângerea de fonduri și facilitarea operației de reconstrucție mamară pe care multe paciente nu și-o permit. Ne dorim să facem o diferență pentru ele!

 

16,017 RON Raised:
53 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Susținem 80 de familii nevoiașe afectate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.

4,238 RON Raised:
33 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Acoperirea cheltuielilor pentru refacerea gardului și a porții Casei.

Bugetul proiectului: 4000 RON

11,904 RON Raised:
91 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Scoaterea victimelor violentei din familie pana la rezolvarea juridica

3,625 RON Raised:
27 Donations:
12 Supporters:
Status Fundraising

"Reconecteaza-te cu pamantul pentru ca doar solul ne poate elibera" Arbore - Centru de Permacultura si Educatie Libera le va permite familiilor sa descopere sensul relatiei cu natura, reconectarea cu solul, cu traditiile si cu educatia prin experimentare. Vor lua contact cu stiinte experimentale, instrumente agricole, agricultura experimentala, educatie experimentala, inteligenta corporala, etc toate sub deviza „Atinge si lasa-te inspirat”. Va include o Alee Senzoriala. Vor afla despre independenta agricola prin seminte si principiile de permacultura, de crestere a plantelor perene, fara chimicale. Va fi un spatiu interactiv al avangardei traditional culturale, tehnice si artistice cu publicul si copiii (“Gandeste si Inspirate-te – Experimenteaza. Extrage experiente”). Aici va putea functiona lunar KIDx (TEDx pentru copii) ca fenomen social de dialog liber al copiilor cu publicul pe teme naturale. La KIDx copiii vor dezbate cu publicul ce cred ei despre lume si ce vor ei sa traiasca. Este sansa lor ca ei sa invete sa aiba incredere ca traim intr-un univers deschis si liber, unde pot experimenta, iar adultii sa le fie doar facilitatori. Aici copiii vor putea sa-si testeze liber inteligenta accesand gratuit www.mintistralucite.ro pentru a se auto-descoperi si a primi materiale de informare cu privire la propria inteligenta. Aici vom intalni si “Claca”, locul unde parintii vor putea sa intre in contact cu valorile autohtone: va fi un spatiu interactiv, de studiu si de contact al adultilor si copiilor pe inventica de la sat si pe descoperirea valorilor romanesti traditionale.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Sustine Zi De Bine sa isi poata continua misiunea

14,916 RON Raised:
135 Donations:
19 Supporters:
Status Fundraising

„Îmi doresc ca toți copiii care ajung la mine să fie fericiți, cu toate problemele lor de sănătate, atâta timp cât Dumnezeu îi ține în viață!”
Sarah face tot ce poate pentru ei. Și noi putem face enorm!
Pentru cei 8 copii pe care îi are acum în grijă și pentru alții care au nevoie de forța ei, noi împreună putem să construim o casă!
Încep acest proiect cu aniversarea mea.
Cel mai frumos cadou pe care mi l-ați putea face de ziua mea e o donație pentru proiectul „O casă pentru Sarah”! Am găsit teren, am găsit arhitect, am găsit și firma care să pună geamuri… dar e nevoie de mulți bani.

32,347 RON Raised:
318 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

1 din 54 de copii este diagnosticat in prezent cu autism. Poate fi copilul oricui. Poate fi chiar al tau. Si este izolat la domiciliu de peste o luna de zile fara terapie, fara recuperare, fara integrare sociala. Daruieste-ti ziua de nastere pentru ca specialistii Autism Voice sa poata ajuta orice familie cu copii cu autism sa aiba suportul gratuit de care au mare nevoie perioada asta!

3,666 RON Raised:
39 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Scopul acestui proiect este ca si copiii fara posibilitati sa se poata bucura de avantajele unei plimbari cu bicicleta si de a face sport .

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Impreuna putem schimba viata de zi cu zi a 182 de copii scolari si prescolari prin fondurile necesare renovarii toaletelor scolii, aflate în stare avansată de degradare. 

La scoala pe care o avem in vedere, merg zilnic mai bine de 100 de copii, dintre care multi fac naveta pe distante mari pentru a invata. Prin urmare ne-am luat angajamentul sa le facem conditiile de studiu putin mai bune, nu de alta, dar majoritatea copiilor din astfel de zone se afla in risc de abandon scolar, fie din cauze familiale sau de natura financiara (de multe ori amandoua).

Nu e nevoie decat de o poza ca sa iti dai seama cat de serioase sunt problemele acestor copii. Poate nu reusim sa le rezolvam pe toate, dar sigur putem sa facem ceva in privinta unui lucru atat de normal pentru multi dintre noi: o toaleta decenta.

O suma cat de mica poate face diferenta daca se aduna.

 

13,976 RON Raised:
139 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Ajutaţi-ne să refacem acoperişul şcolii din Alţâna, aflat în stare avansată de degradare. Sălile de clasă sunt afectate de umezeală şi mucegai datorită infiltraţiilor din acoperiş. 

2,515 RON Raised:
19 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică. 

Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor. 

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Fondul pentru Vârstnici este un fond de urgență creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și gestionarea izolării sociale determinată de coronavirus. Acest fond susține nevoile vârstnicilor din orice zonă a țării, în special pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie.

 

10,221 RON Raised:
76 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul are ca scop oferirea de sprijin psihologic gratuit pentru pacienții oncologici, prin intermediul unui parteneriat cu mai multe spitale județene de urgență din țară. Pentru a putea susține fizic aceste grupuri suport avem nevoie de resurse materiale, astfel apelăm la susținerea și bună voința donatorilor și a celor dispuși să ne sprijine cauza. 

Programul de Grup Suport Psihologic a fost creat special pentru a le veni în ajutor persoanelor care suferă de cea mai necruțătoare boală a secolului, cancerul. Acesta vine ca o completare a tratamentului medical și se concretizează prin întâlniri terapeutice de grup dedicate pacienților si aparținătorilor acestora. 

În prezent, acesta se desfășoară în 2 orașe, Giurgiu și Zalău, însă numărul locațiilor se va extinde pe măsură ce acest lucru este posibil, deoarece ne dorim să ajungem la cât mai mulți pacienți. Grupul suport conține 24 de ședințe de sprijin pe an, de 2 ori pe lună. Un număr minim optim de ședințe pentru a atinge aceste obiective este de 6 ședințe/pacient.

2,665 RON Raised:
51 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

SOS BEBE combină sprijinul material acordat familiilor din medii defavorizate cu produse pentru echiparea pătuțului bebelușului (saltea, cearșaf, pilotă, pătură), produse de igienă și de îngrijire pentru copil, produse de igienă și îngrijire pentru mamă, îmbrăcăminte, lapte praf, scutece, jucării).

Prin acest proiect ne dorim ca toți copiii să aibă aceleași șanse la viață și la o dezvoltare sănătoasă, întrucât un bebeluș nu poate decide când va veni pe lume, nu își poate asigura un “bun venit” și tot ceea ce are nevoie atunci când se naște.  

150 RON Raised:
1 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Pentru a putea continua aceste inițiative și pentru a oferi noi resurse inovatoare care să sprijinge ONG-urile din România să devină mai sustenabile și să te servească mai bine în comunitatea ta, avem nevoie de ajutorul tău!

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Unul dintre cele mai aerisite Complexe Rezidențiale de lângă Capitală își dorește și merită cele mai bune condiții de recreere și joacă pentru cei mai mici locuitori: copiii & bebelușii. Pentru că cei mici au nevoie de un loc de joaca sigur și sănătos, comunitatea a decis să contribuie pentru a realiza un astfel de loc recreativ. Proiectul se numește CONFORT PLAYGROUND și își propune să aducă un loc de joacă modern, funcțional și sigur pentru copiii care caută o alternativă pentru distracție.

575 RON Raised:
9 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Trăim vremuri teribile în care LEGEA pare că a devenit opţională pentru multe dintre autorităţi. Petiţiile sunt tot mai ineficiente şi mulţi au renunţat să mai spere că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Însă renunţarea nu este o soluţie!

Noi credem că soluţiile trebuie să fie adaptate vremurilor actuale. De aceea, propunem o abordare radicală: vrem să obligăm autorităţile să respecte LEGEA!

 

1,365 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În fiecare luna, micuții de la centrul de zi Generații și voluntarii vârstnici sunt sărbătoriți. Am ales să le fim alături și să îi înveselim pentru că ziua de naștere este acel moment în care ei resimt și mai acut singurătatea și lipsurile materiale. Fă-le o bucurie copiilor și vârstnicilor din Centrului Comunitar Generatii. Donează-ți ziua de naștere! 

 

 

 

23,252 RON Raised:
121 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Orice tren are nevoie de o locomotivă! Nu mai vrem să împingem vagoanele cu mâna, așa că ne-am propus să ne cumpărăm prima noastră locomotivă.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Vrem să extindem proiectul Pe Stop în zonele rurale! Ajută-ne să ducem acolo pachete cu produse de igienă menstruală și să organizăm cursuri de igienă. 

 

7,370 RON Raised:
106 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

MagiCAMP este unul dintre cele mai mari ONG-uri din Romania concentrate pe ingrijirea si imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor diagnosticati cu afectiuni oncologice.

6,090 RON Raised:
28 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Scopul programului „Senior Cafe” este de a diminua sentimentul de singurătate al seniorilor din România și de a îmbunătăți calitatea vieţii acestora prin menţinerea funcţiilor cognitive şi a celor motrice cât mai active. 

Senior Cafe înseamnă o ieșire în oraș organizată pentru părinții și bunicii noștri, care o dată cu vârsta pensionării nu își mai permit fie financiar, fie din alte considerente să....se bucure de o simplă ieșire în oraș.

English

The purpose of the "Senior Cafe" program is to reduce the feeling of loneliness of seniors in Romania and to improve their quality of life by maintaining cognitive and motor functions as active as possible.

Senior Cafe means an outing in the city organized for our parents and grandparents, who with the age of retirement can no longer afford, either financially or for other reasons, to .... enjoy a simple outing in the city.

330 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Problema adresată

Peste 150 de copii de grădință și școală studiază și mânâncă zilnic, în același spațiu.

Cu sprijinul Kaufland România, copiii din Ponorâta primesc zilnic o masă caldă. Dorim să construim o sală de mese în care copiii să poată mânca decent, cu veselă adevărată, nu din plastic, ca acum.

Sala de mese va fi amplasată lângă școală și va fi folosită și pentru alte activități educative.

11,421 RON Raised:
69 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Împreună readucem SPERANȚA, BUCURIA și EMPATIA în viața "bunicilor noștri"            

 

 

560 RON Raised:
8 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

O casă cu floricele pentru Ane ( 5 ani)  și David (2 ani), copiii familei Susan din Călugăreni jud. Giurgiu. 

788 RON Raised:
12 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

12 Octombrie devine Ziua Eșarfelor Colorate, o  zi în care îi invit pe  românii de pretutindeni să se solidarizeze cu toți copiii din secțiile de oncopediatrie din România.

Eu și colegii mei din Gașca Zurli ne-am propus ca anul acesta, să facem din ziua de 12 Octombrie una în care prietenii noștri mici, care se luptă cu cea mai grea provocare, să aibă parte de toată atenția noastră.

 

 

 

 

86,428 RON Raised:
855 Donations:
11 Supporters:
Status Financed

Dăruim zâmbete de Crăciun!

Crăciunul este sărbătoarea tuturor și trebuie să fie un moment de bucurie și speranţă.

De aceea, Asociația "Aura Ion" vă invită să faceți parte din echipa de spiriduși care ajută alţi oameni, și să aduceți bucurie și multe zâmbete copiilor defavorizaţi, bătrânilor singuri dar și oamenilor străzii.

1,850 RON Raised:
14 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Ziua Copilului e pentru toți copiii. Și pentru cei bolnavi de cancer. Mai ales pentru ei.

Sunt aproape 1000 de copii internați în secțiile de oncopediatrie din România. Avem nevoie de tine! Donează și fii sigur că bănuțul tău ne ajută pe noi să ajungem la ei ca să le ducem din partea ta Mesaje de Iubire. Au mare nevoie să știe că nu sunt singuri în lupta asta grea. Îți multumim și te îmbrățișăm din partea fiecărui copilaș bolnăvior, dar care știe atât de bine să strângă în brațe.

Fii Ajutor Zurli!

 

129,924 RON Raised:
1,258 Donations:
15 Supporters:
Status Financed

Istvan și Erika Bertalan sunt căsătoriți de 12 ani. Locuiesc, împreună cu fiica lor Noemi și cu bunica, într-o casă la o aruncătură de băț de centrul Clujului. E o casă veche de cărămidă, neizolată, cu o bucătărie micuță și un colț de baie, și o cameră unde toți încearcă să își găsească locul fără să deranjeze pe ceilalți.

8,747 RON Raised:
65 Donations:
4 Supporters:
Status Inchis

Centrul Sf. Alexandra oferă zilnic consiliere și sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de criză, oferind consiliere telefonică gratuită mamelor singure sau familiilor cu mulți copii care se confruntă cu frică, incertitudine pentru viitor, teama de infectare cu Covid-19, gânduri suicidare sau au sentimentul că nu mai rezistă psihic presiunii.

Ne-am propus să strângem suma de 10.000 de euro pentru ca 10 dintre beneficiarii noștri să-și achite chiria și utilitățile până la sfârșitul anului (inclusiv facturile restante).

“Sunt foarte disperată, totul e pe umerii mei! Nu trebuia să o nasc. A fost un act de curaj și totodată inconștient. Sunt singură, singură singură…” (R., mamă singură, o fată de 9 luni)

 

1,960 RON Raised:
22 Donations:
5 Supporters:
Status Inchis

Ne propunem să avem 30 de studenți care vor participa și vor dobândi cunoștințele necesare funcționării localităților pentru ca, mai apoi, cu susținerea unui specialist al mediului construit din Asociația De-a Arhitectura, să poată activa ca mentori pentru liceeni care, la rândul lor, vor deveni mai curioși și mai implicați în luarea deciziilor din consiliile locale.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Financed

Multi oameni pleaca departe si nu se mai intorc nici macar la copiii sau parintii lor. Sunt sate intregi care se destrama... Ramâne însă DORUL. Ce i-ar face pe toti sa se adune din nou, impreuna?

In Iunie, Asociatia Zi de BINE impreuna cu Asociatia Lume Buna lanseaza proiectul 100 de Doruri

Copiii din Corlatel cu parintii plecati la munca in strainatate aduna 1000 de oameni pentru a transforma 100 de doruri in 10 repere ale lui ACASA. Ei marcheaza fizic un traseu al identitatii satului lor si primesc biciclete pentru a-l inaugura printr-o stafeta in care strabat impreuna peste 1000 de km care-i apropie simbolic de cei aflati departe.

„Mi-e dor de… sau n-as putea trai fara”- care sunt acele legaturi concrete, punti peste timp si spatiu, care-i tin aproape pe corlateni oriunde ar fi? Copiii vor chestiona intreaga comunitate, de aici si de departe, pentru a afla ce-i uneste pe toti.

Intr-o serie de  ateliere, ei vor lucra cu aceste raspunsuri si le vor distila pana obtin 100 de doruri-esenta a identitatii satului lor. Le vom grava pe 10 discuri mari din metal – repere vizibile pe care le vom amplasa in 10 puncte strategice

Prin stafeta pe biciclete, copiii  conecteaza  spatial  aceste repere temporale si afective ale satului realizand un traseu cultural- identitar. Il vom inaugura de Rusalii -ziua satului Corlatel- printr-un eveniment pentru intreaga comunitate.

Copiii din comuna Corlatel, judetul Mehedinti dau un exemplu de cum pot reconstrui spiritul comunitatii lor in jurul a 100 de doruri care insumeaza tot ce e mai important si valoros pentru cei de aici si de departe. In urma raman 10 repere fizice, vizibile, indestructibile care marcheaza un traseu cultural-identitar ce-i va face pe corlateni, oriunde s-ar afla, mandri de radacinile lor.

 

5,107 RON Raised:
32 Donations:
8 Supporters:
Status Financed

Strângem donații pentru a lansa o serie de articole despre speciile amenințate din România și cum vor influența acestea viitorul oamenilor pe termen lung.

 

9,309 RON Raised:
118 Donations:
14 Supporters:
Status Inchis

Susținem 10 familii să-și plătească utilitățile și chiria

Suntem convinși că împreună putem trece mai ușor peste această perioadă, având grijă de noi și de cei mai puțin norocoși. Familiile și copiii vulnerabili sunt cei mai afectați de criza prin care trecem.

67,550 RON Raised:
537 Donations:
45 Supporters:
Status Financed

Ajuta-ne sa le putem cumpara cadouri de Craciun celor afltati in grija Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică ”Uverturii”.

1,996 RON Raised:
24 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Credem că educația, empatia și abilitățile de a mobiliza resurse sunt mijloacele cu care noi îi putem echipa pe tineri pentru ca schimbarea produsă de ei să fie pozitivă.

2,970 RON Raised:
32 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Susținem Casa Jurnalistului pentru noi formule de a face jurnalism

5,438 RON Raised:
61 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a susține artiștii queer și a oferi în același timp evenimente online de calitate, care să facă distanțarea fizică ceva diferit de izolarea socială. Împreună cu voi populăm singurătatea și ne asigurăm că în QUEERantine oamenii din comunitate rămân conectați. În cadrul evenimentelor ACCEPT toți performarii sunt plătiți corespunzător, și ne propunem să menținem acest standard pe întreaga durată a pandemiei și a perioadei în care barurile sunt închise.

1,740 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

In Data de 12 octombrie 2019 casa in care locuia Dorina cu cei 3 copii a ars din temelii , motivul un scurt circuit

De atunci prin ajutorul comunitatii din Buzau si donatiile primite  in contul ASOCIAATEII Copii Daruiti  am putut  ridica  o noua casa .

Cu totii sunt sanatosi si asta e cel mai important.Sunt cazati la o vecina cu suflet mare insa, curand aceasta ar dori sa vanda locuinta  asa ca e necesar sa grabim lucrarile la noua casa .

Orice donatie e bien venita

https://copiidaruiti.wordpress.com/o-noua-casa-pentru-dorina/

URGENT!

 1 USA INTERIOR 300 LEI 

MOBILA   1CAMERA 700 LEI

1 CENTRALA pe peleti aprox  5000 lei

 

 120 oameni ce doneaza 50 lei sau ce e mai bine de atat sa se INTAMPLE!

 

Pentru donatii in produse ne scrieti mesaj iar , pentru donatii in bani redirectionati in contul Asociatia Copii Daruiti cu detaliul ’’pentru Dorina-Breaza,BZ’

Asociatia Copii Drauiti
banca BRD: RO43BRDE426SV78365354260 Lei

Banca TRANSILVANIA:

RO90BTRLRONCRT0326271602 in RON

RO67BTRLEURCRT0326271601 in EURO

  RO71BTRLUSDCRT0326271601 in USD  

sau   paypal.me/OngCopiiDaruiti  

Pentru orice detalii suplimentare sau incheiere CONTRACTE SPONSORIZARE , ne puteti scrie pe adresa [email protected] sau ne puteti contacta 0730445511

Va multumim pentru ca ne-ati ales si va dorim o zi pe suflet

Va multumesc anticipat din partea Dorinei si a celor mici

Ana

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Financed

Echipa The Change Hub isi dorește să ajute copii internați la Marie Curie și să le achiziționeze scaune performante pentru transport.

1,340 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Vrem refacerea proiectului de “Restaurare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”, ai cărui indicativi tehnico-economici au fost aprobați în ședința ordinară a CGMB din 31 iulie 2019!

 

5,888 RON Raised:
55 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazii, sector 5, se afla pe strada Prelungirea Ferentari 72-74. Aceasta este casa a 10 copii, uneori 15.

3,005 RON Raised:
16 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Achiziționarea unui microbuz de 9 locuri pentru Sarah și cei 7 copii pe care i-a adoptat.

130,180 RON Raised:
1,240 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Sunt Mirela Retegan și cred că în Pandemie cel mai greu a fost, și încă mai este, pentru mame. Ele au dus pe umerii lor grijile casei, nevoile copiilor și nu numai. Văd în jurul meu multe mame obosite. Mame care n-au avut niciun sprijin în această perioadă și care așteaptă primăvara, din toate punctele de vedere.

Vine luna Martie, luna Femeii, și îmi doresc să le văd zâmbind pe toate mamele din lume. Sigur că multe mămici o să primească daruri și surprize de la copii, soți, iubiți, tați, colegi, familie. Dar există și mame care nu vor avea parte de atenția celor din jur. Din tot felul de motive. Unele dintre ele au atâta tristețe în viața lor, încât au nevoie de noi să le aducem soarele pe stradă, măcar pentru o zi.

Asta îmi propun cu această campanie. An de an. Am ajuns la ediția cu numărul 6.

13,604 RON Raised:
146 Donations:
2 Supporters: