Asociatia Niciodata Singur - Prietenii Varstnicilor ofera sprijin moral, practic si material pentru varstnicii care traiesc independent sau in caminele de batrani din Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Constanta, Targoviste si Braila, atat in mediul rural, cat si urban.
Asociația La Primul Bebe oferă sprijin informațional și emoțional gravidelor și mamelor din România, în primii ani după naștere. Acest sprijin este oferit în comunitățile online, prin intermediul evenimentelor LaPrimulBebe, prin Campaniile umanitare și prin Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit.
Ca urmare a demersurilor întreprinse de Asociație până în prezent, 1.400.776 de copii trăiesc vieți mai echilibrate și peste 180.000 de părinți din cele 29 de județe în care activăm se bucură 24/24h de sprijinul și susținerea LaPrimulBebe.
Până în prezent, am strâns peste 2.000.000 de Euro banii cu ajutorul cărora am cumpărată aparatură esențială pentru maternități cu grad mare de prematuritate în București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj, Ploiești, am reabilitat spitalul de pediatrie din Moreni, am reabilitat laboratoarele de oncologie pediatrică Louis Țurcanu Timișoara, am amenajat un etaj în refugiul părinților cu copii bolnavi de cancer MagicHome și, în curând, finalizăm renovarea secției de neonatologie din Rm. Vâlcea. Fondurile au fost strânse în Campaniile umanitare bianuale cu ajutorul donatorilor (membrii comunităților online LaPrimulBebe), sponsorilor și partenerilor care au ales să se implice.
În 2020 am lansat Sistemul Național de Sprijin pentru Mame BebeBunVenit, un program unic în România, ce are 3 obiective majore: (1) susținerea tuturor mamelor în primul an după naștere (programul video BebeBunVenit, 210 episoade cu informații de la experți despre naștere, alăptare, îngrijirea bebelușului, viața mamei după naștere, somn și diversificare), (2) scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră, cea mai mare rată din Uniunea Europeană (Caravana BebeBunVenit acționează concret prin proiecții educative și oferirea de kituri cu haine de iarnă și produse de îngrijire a bebelușului) și (3) conștientizarea nevoii de sprijin emoțional și informațional a mamelor după naștere, precum și a importanței rolului acestora în sănătatea societății - Viitorul este astăzi în brațele mamelor, iar ele au nevoie de sprijin (Campania anuală de conștientizare ”Vizibilitate pentru nevoile mamelor”).
Cutia Cu Alimente
În cele mai multe momente, situația unor familii este la limită. Mai ales dacă familiile respective sunt numeroase (au 4-10 copii), iar părinții nu au posibilitatea de a mai merge la muncă, nu au sursa de venit cu exceptia alocatiilor copiilor etc
Prin intermediul campaniei Cutia Cu Alimente, Asociaţia va ajunge la familii aflate în dificultate financiară extremă din judetul Buzau, fără posibilitatea de a-și procura nici măcar alimentele de bază.
În ce constă Campania?!
Livrăm pachete cu alimente neperisabile esențiale în hrana zinică (ulei, malai, gris, făină, orez, fasole).
Un pachet conține aprox. 15-20 de produse și cântărește peste 10 kg, pe langă costul cu aprovizionarea alimentelor existând și componenta de cost logistic (transport-acolo unde nu putem ajunge).
Buget: aprox 200 lei / pachet
AVEM O DRAGOSTE DE DAT PENTRU CEI CARE NE-AU CONSTRUIT VIITORUL!
În fiecare zi, răspundem cu suflet vârstnicilor din România, la Telefonul Vârstnicului – prima linie telefonică gratuită dedicată lor. Dincolo de ALO, o voce caldă și înțelegătoare oferă un răspuns și o vorbă bună persoanelor în vârstă, care au nevoie de o informație practică, un sprijin urgent sau, pur și simplu, vor să stea de vorbă cu cineva care îi ascultă. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi și sunt îndrumate de operatorii specializați în asistență socială ai Fundației Regale Margareta a României pentru a rezolva probleme adresate.
Ne dorim să putem oferi un spațiu de cazare atât pentru persoanele bolnave care vin în orașul Cluj-Napoca pentru diferite investigații sau tratamente medicale, cât și aparținătorilor acestora care îi însoțesc.
Asociația OM pe MUNTE - Centrul Social de Agrement "Pe coastă!"
Ne aflăm la altitudinea de 1060 m, în satul Drumul Carului, județul Brașov. Aici ne-am decis să construim un centru social de agremet format din 20 de bordeie și o sală multifuncțională cu bucătărie, cămară și grup sanitar, dispuse pe o suprafață de peste 5000 mp. Dreptul de exploatare este asigurat în baza unui contract de superficie. Centrul va avea capacitatea de a gazdui gratuit diverse tabere pentru cel putin 400 de copii în fiecare an.
Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților. Via Transilvanica este identitate. Pentru că ne oferă șansa să ne cunoaștem mai bine istoria și astfel să ne ințelegem mai bine pe noi - ca nație.
Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină este un proiect prin care arta devine un instrument în conștientizarea abuzului.
Folosind chiar jucăriile ce au aparținut unor victime reale, un teatru de păpuși experimental, cu 8 mini-spectacole, aduce în atenția publicului cazuri din viața unor femei afectate de violența domestică. Poveștile prezentate dezvăluie efectele dăunătoare ale „cadourilor din vină” și felul în care, folosindu-se de ele, agresorii adâncesc drama victimelor.
Tu poți să-ți calci tricoul sau să dai cu aspiratorul, să te îmbraci sau dezbraci, să faci duș fără ajutor, să mergi la toaletă fără însoțitor, să stai acasă, să ai prieteni, să-ți trăiești viața, să te gândești la un viitor. Tu poți singur. Adolescenții cu autism nu pot și nici nu vor putea vreodată fără terapie. Pentru ca ei să învețe abilitățile de viață independentă, Asociația Help Autism a creat Help Home, un spațiu de exersat pentru un viitor acasă.
Code for Romania dezvoltă Tech for Social Good: instrumente digitale care redau puterea comunităților, le amplifică vocea și le aduc aproape informațiile care îi interesează direct.
De ce iubim sărbătorile de iarnă? Pentru că e perioada din an în care cu toții revenim acasă și petrecem timp alături de cei dragi. Ne dorim să le oferim și copiilor instituționalizați motive să aștepte cu drag această perioadă.
In centrele de copii si de batrani, zilele de nastere trec adesea nebagate in seama. Vrem sa schimbam acest lucru, sa redam importanta si bucuria acestor evenimente, sa-i facem pe copiii si batranii singuri sa se simta importanti.
Proiectul își propune să creeze o platformă în care freelancerii și anreprenorii să facă schimb de produse și servicii pe barter. Este felul nostru de a susține antreprenorii și freelancerii să-și crească proiectele dincolo de impedimentul banilor.
Fiecare persoană ce donează 100 lei devine membru fondator.
Centrul Sf. Alexandra oferă zilnic consiliere și sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de criză, oferind consiliere telefonică gratuită mamelor singure sau familiilor cu mulți copii care se confruntă cu frică, incertitudine pentru viitor, teama de infectare cu Covid-19, gânduri suicidare sau au sentimentul că nu mai rezistă psihic presiunii.
Ne-am propus să strângem suma de 10.000 de euro pentru ca 10 dintre beneficiarii noștri să-și achite chiria și utilitățile până la sfârșitul anului (inclusiv facturile restante).
“Sunt foarte disperată, totul e pe umerii mei! Nu trebuia să o nasc. A fost un act de curaj și totodată inconștient. Sunt singură, singură singură…” (R., mamă singură, o fată de 9 luni)
Campania aceasta este destinata familior defavorizate jud CalarasiPentru acestea vom achizitiona lemene de foc atat de necesare pe timpul ierni.
1 mp3 =250 lei
Pentru cei ce doresc sa ne sustina donatiile se pot transfera
ASOCIATIA COPII DARUITI Banca TRANSILVANIA: RO90BTRLRONCRT0326271602 in RON RO67BTRLEURCRT0326271601 in EURO RO71BTRLUSDCRT0326271601 in USD paypal.me/OngCopiiDaruiti
Activitatea noastra o puteti regasi aici:
https://www.facebook.com/Asociatia-Copii-Daruiti-1649545025328747
https://copiidaruiti.wordpress.com/
De asemenea, putem incheia contracte de sponsorizare cu firmele ce vor sa vina in sprijinul nostru.
Datele noastre de contact:
0730445511
Muzeul Viu de la Tecșești este unicat în Europa prin abordarea interdisciplinară, care pune în valoare patrimoniul cultural și istoric al României.
Civic Labs este locul în care tratăm România cu inovație. România are multe probleme, toate importante și pe care nu le putem rezolva de pe o zi pe alta. În loc să ne oprim și să nu mai încercăm, în Civic Labs ne propunem să încercăm mai bine.
În fiecare zi vedem oameni cu un potențial uriaș, cu obiective mărețe, cu visuri clar conturate, cu talent și pasiune, cu dăruire și dorința de a face o diferență, dar care la un punct se opresc din drumul lor mai departe sau întâmpină obstacole în a continua.
La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim persoanele cu potențial să își materializeze intențiile pentru a transforma lumea într-un loc mai bun.
Categorii: artiști (muzicieni, pictori, actori, scriitori, fotografi), sportivi, copii și tineri cu rezultate bune la învățătură.
Fondurile din care LCIF finanteaza programele in toate cele aproape 1000 de districte provin din donatiile membrilor Lions sau ale cluburilor LIONS. Pentru a sprijini si dezvolta in continuare programele si proiectele noastre umanitare, Districtul 124, in acest an lionistic, va strange fonduri si prin donarea zilei de nastere.
Pe roți..pentru roți! Pedalăm pentru un viitor mai frumos și luptăm contra izolării sociale.
Proiect național de colectare donatii in bani si aparatura pentru elevii defavorizati, pentru sprijinirea cursurilor online si dezvoltarea abilitatilor de folosire a tehnologiilor de calcul.
Proiectul are ca scop să le redea viața și feminitatea femeilor care au învins diagnosticul de cancer mamar, prin strângerea de fonduri și facilitarea operației de reconstrucție mamară pe care multe paciente nu și-o permit. Ne dorim să facem o diferență pentru ele!
Susținem 80 de familii nevoiașe afectate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.
Acoperirea cheltuielilor unor activități educaționale - meditații
pentru 4 dintre copiii Casei.
Bugetul proiectului: 1000 RON
Scoaterea victimelor violentei din familie pana la rezolvarea juridica
Sustine Zi De Bine sa isi poata continua misiunea
1 din 59 de copii este diagnosticat in prezent cu autism. Poate fi copilul oricui. Poate fi chiar al tau. Si este izolat la domiciliu de peste o luna de zile fara terapie, fara recuperare, fara integrare sociala. Daruieste-ti ziua de nastere pentru ca specialistii Autism Voice sa poata ajuta orice familie cu copii cu autism sa aiba suportul gratuit de care au mare nevoie perioada asta!
In Data de 12 octombrie 2019 casa in care locuia Dorina cu cei 3 copii a ars din temelii , motivul un scurt circuit
De atunci prin ajutorul comunitatii din Buzau si donatiile primite in contul ASOCIAATEII Copii Daruiti am putut ridica o noua casa .
Cu totii sunt sanatosi si asta e cel mai important.Sunt cazati la o vecina cu suflet mare insa, curand aceasta ar dori sa vanda locuinta asa ca e necesar sa grabim lucrarile la noua casa .
Orice donatie e bien venita
https://copiidaruiti.wordpress.com/o-noua-casa-pentru-dorina/
URGENT!
1 USA INTERIOR 300 LEI
MOBILA 1CAMERA 700 LEI
1 CENTRALA pe peleti aprox 5000 lei
120 oameni ce doneaza 50 lei sau ce e mai bine de atat sa se INTAMPLE!
Pentru donatii in produse ne scrieti mesaj iar , pentru donatii in bani redirectionati in contul Asociatia Copii Daruiti cu detaliul ’’pentru Dorina-Breaza,BZ’
Asociatia Copii Drauiti
banca BRD: RO43BRDE426SV78365354260 Lei
Banca TRANSILVANIA:
RO90BTRLRONCRT0326271602 in RON
RO67BTRLEURCRT0326271601 in EURO
RO71BTRLUSDCRT0326271601 in USD
sau paypal.me/OngCopiiDaruiti
Pentru orice detalii suplimentare sau incheiere CONTRACTE SPONSORIZARE , ne puteti scrie pe adresa [email protected] sau ne puteti contacta 0730445511
Va multumim pentru ca ne-ati ales si va dorim o zi pe suflet
Va multumesc anticipat din partea Dorinei si a celor mici
Ana
Impreuna putem schimba viata de zi cu zi a 182 de copii scolari si prescolari prin fondurile necesare renovarii toaletelor scolii, aflate în stare avansată de degradare.
La scoala pe care o avem in vedere, merg zilnic mai bine de 100 de copii, dintre care multi fac naveta pe distante mari pentru a invata. Prin urmare ne-am luat angajamentul sa le facem conditiile de studiu putin mai bune, nu de alta, dar majoritatea copiilor din astfel de zone se afla in risc de abandon scolar, fie din cauze familiale sau de natura financiara (de multe ori amandoua).
Nu e nevoie decat de o poza ca sa iti dai seama cat de serioase sunt problemele acestor copii. Poate nu reusim sa le rezolvam pe toate, dar sigur putem sa facem ceva in privinta unui lucru atat de normal pentru multi dintre noi: o toaleta decenta.
O suma cat de mica poate face diferenta daca se aduna.
Ajutaţi-ne să refacem acoperişul şcolii din Alţâna, aflat în stare avansată de degradare. Sălile de clasă sunt afectate de umezeală şi mucegai datorită infiltraţiilor din acoperiş.
România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică.
Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor.
Fundația Regală Margareta a României lansează Fondul pentru Vârstnici, un fond de urgență creat pentru a deservi nevoile actuale ale vârstnicilor din România și gestionarea izolării sociale determinată de coronavirus. Acest fond susține nevoile vârstnicilor din orice zonă a țării, în special pe cei afectați de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie.
SOS BEBE combină sprijinul material acordat familiilor din medii defavorizate cu produse pentru echiparea pătuțului bebelușului (saltea, cearșaf, pilotă, pătură), produse de igienă și de îngrijire pentru copil, produse de igienă și îngrijire pentru mamă, îmbrăcăminte, lapte praf, scutece, jucării).
Prin acest proiect ne dorim ca toți copiii să aibă aceleași șanse la viață și la o dezvoltare sănătoasă, întrucât un bebeluș nu poate decide când va veni pe lume, nu își poate asigura un “bun venit” și tot ceea ce are nevoie atunci când se naște.
Pentru a putea continua aceste inițiative și pentru a oferi noi resurse inovatoare care să sprijinge ONG-urile din România să devină mai sustenabile și să te servească mai bine în comunitatea ta, avem nevoie de ajutorul tău!
Trăim vremuri teribile în care LEGEA pare că a devenit opţională pentru multe dintre autorităţi. Petiţiile sunt tot mai ineficiente şi mulţi au renunţat să mai spere că lucrurile vor intra pe un făgaş normal. Însă renunţarea nu este o soluţie!
Noi credem că soluţiile trebuie să fie adaptate vremurilor actuale. De aceea, propunem o abordare radicală: vrem să obligăm autorităţile să respecte LEGEA!
În fiecare luna, micuții de la centrul de zi Generații și voluntarii vârstnici sunt sărbătoriți. Am ales să le fim alături și să îi înveselim pentru că ziua de naștere este acel moment în care ei resimt și mai acut singurătatea și lipsurile materiale. Fă-le o bucurie copiilor și vârstnicilor din Centrului Comunitar Generatii. Donează-ți ziua de naștere!
Orice tren are nevoie de o locomotivă! Nu mai vrem să împingem vagoanele cu mâna, așa că ne-am propus să ne cumpărăm prima noastră locomotivă.
Vrem să extindem proiectul Pe Stop în zonele rurale! Ajută-ne să ducem acolo pachete cu produse de igienă menstruală și să organizăm cursuri de igienă.
MagiCAMP este unul dintre cele mai mari ONG-uri din Romania concentrate pe ingrijirea si imbunatatirea calitatii vietii copiilor si tinerilor diagnosticati cu afectiuni oncologice.
Scopul programului „Senior Cafe” este de a diminua sentimentul de singurătate al seniorilor din România și de a îmbunătăți calitatea vieţii acestora prin menţinerea funcţiilor cognitive şi a celor motrice cât mai active.
Senior Cafe înseamnă o ieșire în oraș organizată pentru părinții și bunicii noștri, care o dată cu vârsta pensionării nu își mai permit fie financiar, fie din alte considerente să....se bucure de o simplă ieșire în oraș.
English
The purpose of the "Senior Cafe" program is to reduce the feeling of loneliness of seniors in Romania and to improve their quality of life by maintaining cognitive and motor functions as active as possible.
Senior Cafe means an outing in the city organized for our parents and grandparents, who with the age of retirement can no longer afford, either financially or for other reasons, to .... enjoy a simple outing in the city.
Problema adresată
Peste 150 de copii de grădință și școală studiază și mânâncă zilnic, în același spațiu.
Cu sprijinul Kaufland România, copiii din Ponorâta primesc zilnic o masă caldă. Dorim să construim o sală de mese în care copiii să poată mânca decent, cu veselă adevărată, nu din plastic, ca acum.
Sala de mese va fi amplasată lângă școală și va fi folosită și pentru alte activități educative.
Împreună readucem SPERANȚA, BUCURIA și EMPATIA în viața "bunicilor noștri"
O casă cu floricele pentru Ane ( 5 ani) și David (2 ani), copiii familei Susan din Călugăreni jud. Giurgiu.
12 Octombrie devine Ziua Eșarfelor Colorate, o zi în care îi invit pe românii de pretutindeni să se solidarizeze cu toți copiii din secțiile de oncopediatrie din România.
Eu și colegii mei din Gașca Zurli ne-am propus ca anul acesta, să facem din ziua de 12 Octombrie una în care prietenii noștri mici, care se luptă cu cea mai grea provocare, să aibă parte de toată atenția noastră.
Dăruim zâmbete de Crăciun!
Crăciunul este sărbătoarea tuturor și trebuie să fie un moment de bucurie și speranţă.
De aceea, Asociația "Aura Ion" vă invită să faceți parte din echipa de spiriduși care ajută alţi oameni, și să aduceți bucurie și multe zâmbete copiilor defavorizaţi, bătrânilor singuri dar și oamenilor străzii.
Istvan și Erika Bertalan sunt căsătoriți de 12 ani. Locuiesc, împreună cu fiica lor Noemi și cu bunica, într-o casă la o aruncătură de băț de centrul Clujului. E o casă veche de cărămidă, neizolată, cu o bucătărie micuță și un colț de baie, și o cameră unde toți încearcă să își găsească locul fără să deranjeze pe ceilalți.
Strângem donații pentru a lansa o serie de articole despre speciile amenințate din România și cum vor influența acestea viitorul oamenilor pe termen lung.
Susținem 10 familii să-și plătească utilitățile și chiria
Suntem convinși că împreună putem trece mai ușor peste această perioadă, având grijă de noi și de cei mai puțin norocoși. Familiile și copiii vulnerabili sunt cei mai afectați de criza prin care trecem.
Ajuta-ne sa le putem cumpara cadouri de Craciun celor afltati in grija Centrului de Reabilitare și Recuperare Neuropsihică ”Uverturii”.
Credem că educația, empatia și abilitățile de a mobiliza resurse sunt mijloacele cu care noi îi putem echipa pe tineri pentru ca schimbarea produsă de ei să fie pozitivă.
Susținem Casa Jurnalistului pentru noi formule de a face jurnalism
Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a susține artiștii queer și a oferi în același timp evenimente online de calitate, care să facă distanțarea fizică ceva diferit de izolarea socială. Împreună cu voi populăm singurătatea și ne asigurăm că în QUEERantine oamenii din comunitate rămân conectați. În cadrul evenimentelor ACCEPT toți performarii sunt plătiți corespunzător, și ne propunem să menținem acest standard pe întreaga durată a pandemiei și a perioadei în care barurile sunt închise.
Echipa The Change Hub isi dorește să ajute copii internați la Marie Curie și să le achiziționeze scaune performante pentru transport.
Vrem refacerea proiectului de “Restaurare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”, ai cărui indicativi tehnico-economici au fost aprobați în ședința ordinară a CGMB din 31 iulie 2019!
Adapostul de zi si noapte pentru copiii strazii, sector 5, se afla pe strada Prelungirea Ferentari 72-74. Aceasta este casa a 10 copii, uneori 15.
Achiziționarea unui microbuz de 9 locuri pentru Sarah și cei 7 copii pe care i-a adoptat.
Sunt Mirela Retegan și cred că în Pandemie cel mai greu a fost, și încă mai este, pentru mame. Ele au dus pe umerii lor grijile casei, nevoile copiilor și nu numai. Văd în jurul meu multe mame obosite. Mame care n-au avut niciun sprijin în această perioadă și care așteaptă primăvara, din toate punctele de vedere.
Vine luna Martie, luna Femeii, și îmi doresc să le văd zâmbind pe toate mamele din lume. Sigur că multe mămici o să primească daruri și surprize de la copii, soți, iubiți, tați, colegi, familie. Dar există și mame care nu vor avea parte de atenția celor din jur. Din tot felul de motive. Unele dintre ele au atâta tristețe în viața lor, încât au nevoie de noi să le aducem soarele pe stradă, măcar pentru o zi.
Asta îmi propun cu această campanie. An de an. Am ajuns la ediția cu numărul 6.