Copii și tineret

Adopție; Protecția copilului; Organizații studențești; Schimburi interculturale între tineri; copii și tineri abandonați sau aflați în centrele de plasament.

Projects

Status Fundraising

"Cautam zane bune" este un proiect permanent al Asociatiei Benefacto. Ce poate fi mai frumos decat zambetul unui copil atunci cand, de ziua lui, deschide cadoul surpriza ales cu grija special pentru el? Tocmai de aceea cautam lunar zane bune care sa implineasca cate o dorinta pentru micii sarbatoriti din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.  

2,679 RON Raised:
19 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

In centrul Zbor de Fluturi vin 33 de copii cu autism pentru orele de terapie de care au nevoie. Proiectul isi propune sa faca o surpriza copiilor, inoind jucariile si materialele din centru. Specialistii ne spun ca joaca duce la invatare si progres. Iar progresul lor, e motivatia noastra. Ne dorim sa starnim curiozitate copiilor, sa le activam simtul de explorator, sa ii surpindem, sa le mentinem atentia si focusul. . Hai sa alaturi de noi sa umplem centrul de bucurie.

1,000 RON Raised:
5 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Prin Filiala din Arad, Serviciul de Ajutor Maltez în România a inițiat un program vocațional pentru 20 de copii mai puțin norocoși din localitate. Încercăm să le oferim și lor experiențe pozitive precum au și ceilalți copii pentru care părinții pot să plătească pentru diverse activități extrașcolare. Să ai ce pune pe masă este esențial oricât de dur sună! Aducem bucuria muzicii, a desenului și a deprinderilor pozitive cu ajutorul tău, acolo unde părinții nu reușesc!

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Principalul obiectiv al strategiei de dezvoltare a Asociației Filantropice „Sfântul Onufrie” pentru următorii ani este continuarea construirii și darea în folosință a Așezământului pentru Copii „Sfântul Onufrie” Case de Tip Familial pentru Ocrotirea Copiilor aflați în Dificultate. 

1,685 RON Raised:
15 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este asigurarea stabilității financiare pentru anul 2021 pentru Familia AMURTEL.

Familia AMURTEL se bazează pe ajutorul sponsorilor pentru a putea asigura masa de zi cu zi a copiilor și pentru a dispune de resursele materiale necesare ca aceștia să beneficieze de cele mai bune oportunități.

4,649 RON Raised:
29 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Echipa Fundației Inocenți și-a propus în ultimii ani ca zilele de naștere ale micuților din medii defavorizate să nu treacă neobservate.

11,889 RON Raised:
120 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Iris Alexandra Vavilov este o tânără scriitoare din Tulcea. Iris are 16 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" (Tulcea). Unul dintre visurile pe care le are Iris este acela de a-și lansa propria carte cu 57 de povești.

2,445 RON Raised:
29 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul  proiectului este de a sprijini și a croi un drum în viață copiilor lipsiți de dragostea și susținerea părintească. 

18,289 RON Raised:
118 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Erik și Antonio Borcan (9 & 10 ani), sunt 2 frați din Comișani, Dâmbovița, cu perspective foarte bune de a-și dezvolta o viitoare carieră ca boxeri profesioniști, sub coordonarea antrenorilor Alexandru și Gheorghe Stan, la Club Sportiv Târgoviște. În prezent, nevoia de a se deplasa zilnic pentru antrenamente de la Comișani la Târgoviște (aprox. 30 km distanță dus-întors), limitează accesul copiilor la antrenamente. La aceasta se mai adaugă necesarul meselor calde și două burse sportive pentru a acoperi nevoia de vitamine și echipament sportiv.

436 RON Raised:
5 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul nostru isi propune sa ofere unui numar de 30 de copii o bucurie cu ocazia sarbatorilor de iarna.

930 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Centrul Delfinul pentru copii cu autism din Bacău oferă din anul 2005 servicii specializate atât copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) și alte tulburări de dezvoltare cât și familiilor acestora.

1,680 RON Raised:
16 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Când o oră înseamnă ore. Pentru copiii cu autism, care întâmpină dificultăți reale pe toate palierele de dezvoltare, dar mai ales la nivelul comunicării și al autonomiei personale, timpul este poate cea mai importantă resursă. Timpul devine componenta esențială în planul de intervenție, lupta începe cu un număr de ore foarte mare - se recomandă chiar 40 de ore de terapie ABA pe săptămână - pentru ca timpul să devină prietenul unui copil cu autism. 

Centrul Învingem Autismul își propune să fie locul în care, oferind ajutor de specialitate, prin terapie ABA 1 la 1 (un terapeut pentru fiecare copil), copiii să nu-și piardă cel mai de preț aliat - timpul. Scopul unei intervenții concentrate și intensive, așa cum este ABA, este acela de a ajuta copiii cu autism să scadă cât mai mult posibil distanța dintre ei și ceilalți copii de vârsta lor, într-o cursă de maraton.

42,113 RON Raised:
308 Donations:
12 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului Salvează vacanța copiilor este acela de a veni în întâmpinarea nevoilor beneficiarilor Centrului, în special cele de recreere și dezvoltare a relațiilor de prietenie, de cunoaștere și explorare a sinelui, dar și a celor cu care interacționează.

2,181 RON Raised:
14 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

La 13 ani, Darius Râpă, component al Alpin Club Carpatic București și al Lotului Național de Escaladă Copii, este unul dintre cei mai promițători sportivi români.

Darius Râpă este născut în 2006, iar până în prezent a câștigat de 7 ori titlul de campion național la escaladă-copii.

David provine dintr-o familie monoparentală cu 4 copii și în prezent se antrenează pentru a-și face trecerea la juniori confirmând rezultatele naționale și în cadrul competițiilor internaționale (Campionatele Europene și Mondiale), dar și pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, în 2024.

1,790 RON Raised:
25 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Proiect: DEZVOLTARE PERSONALĂ LA MUNTE

Scopul proiectului: îmbunătățirea calității vieții din punct de vedere emoțional, psihic, fizic și social al copiilor din Centrul Rezidențial, prin activități, ateliere practice și ieșire în natură.

4,414 RON Raised:
10 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul acestor  proiecte: îmbunătățirea calității vieții din punct de vedere emoțional, psihic, fizic și social al copiilor  din Centrul de Plasament, prin activități sportive, ateliere practice, concursuri și ieșire în natură.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

E minunat să poți împartăși cu ceilalți pasiunile și talentele tale, iar noi va incurajam sa va puneti pasiunea in slujba unei cauze caritabile. 

O astfel de cauza ar putea fi "Cautam zane bune" , n proiect permanent al Asociatiei Benefacto. Ce poate fi mai frumos decat zambetul unui copil atunci cand, de ziua lui, deschide cadoul surpriza ales cu grija special pentru el? Tocmai de aceea cautam lunar zane bune care sa implineasca cate o dorinta pentru micii sarbatoriti din Centrul de Plasament Cehu Silvaniei.  

In Centrul de Plasament Cehu Silvaniei sunt 70 de copii minunati si ne dorim ca fiecare dintre ei sa primeasca un mic dar de ziua de nastere. Suntem deja la a saptea editie a acestui proiect. Multe zane bune ne sunt alaturi inca din  2015 si ne dorim tare mult sa pastram aceasta traditie.

1,322 RON Raised:
9 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

La TOTUL ESTE POSIBIL ne-am decis să sprijinim categoriile de persoane cu potențial să își atingă obiectivele și să reușească acolo unde își pun intenția.

Una dintre categoriile pe care le susținem sunt copiii. De aceea am inițiat proiectul TOTUL PENTRU COPII, prin care dorim să ajutăm cu rechizite, cărți, haine, încălțăminte, jocuri sau servicii educaționale (cursuri), servicii recreative, copiii care au nevoie de susținere.

1,970 RON Raised:
23 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Mirabela Albu s-a născut în 2006, este elevă de gimnaziu la Liceul de Arte Nicolae Tonitza, iar visul ei este să devină artist digital. A început să deseneze de la vârsta de 4 ani, iar la calculator de la vârsta de 6-7 ani, în programul Paint. Din cauza provocărilor financare ale familiei, visul ei de a-și continua studiile este amenințat.

1,520 RON Raised:
17 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului: să implice copiii instituționalizați  în activități culturale, educaționale și sportive în afara propriului institut.

 

.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

PREGĂTIM COPIII PENTRU VREMEA RECE Odată cu vremea rece, ne gândim la nevoile copiilor pe timp de iarnă. La îmbrăcăminte și încălțăminte călduroasă și impermeabilă care să-i ajute să treacă peste iarnă cu bine. Facem asta în fiecare an. De la 80 de copii echipați de iarnă în 2019 la 150 în 2020 și la aproape 250 acest an.

5,221 RON Raised:
47 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Mădălin Dincă are 16 ani, este elev în clasa a X-a la liceul din Bolintin Vale (aflat la 30 de kilometri de casa părintească). Ambii părinții suferă de parapareză spastică, iar asta înseamnă că au nevoie de ajutor pentru a face lucruri care celor mai mulți li se par banale. Mădălin vrea să devină medic chirurg pentru a-i ajuta pe cei aflați în situația părinților lui. 

240 RON Raised:
6 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

MS Kids este un proiect al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia și Societatea Română de Neurologie Pediatrică care își propune organizarea întâlnirii anuale între copiii cu scleroză multiplă.

Copii, părinți și cadre medicale specializate (neurolog pediatru, psiholog) se adună pentru a afla informații, a face schimb de experiență, a deveni mai optimiști și a lega mai mult decât prietenii.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Pe măsură ce pandemia și criza economică se adâncesc, copiii vulnerabili sunt și mai expuși riscului de a fi separați de familie, în lipsa condițiilor de trai decente. În România, 1,38 milioane de copii se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceștia peste 700.000 trăiesc în condiții de sărăcie extremă.

10,245 RON Raised:
100 Donations:
14 Supporters:
Status Fundraising

În acest an ne dorim ca ~60 de copii care trăiesc în instituții de plasament să se bucure de experiența taberelor OurBigCAMPSOut, la munte, timp de 7 zile.
Sub îndrumarea unei echipe fantastice de ghizi autorizați și a voluntarilor noștri, taberele OurBigCAMPSOut, îi atrag pe copii într-un lanț de activități care îi captivează de dimineața până seara: inițiere în alpinism, tiroliană, cățărare, tras cu arcul, drumeții, orientare turistică, jocuri interactive și de echipă, cursuri de prim ajutor, ateliere de creație și îndemânare, plimbări cu barca, cursuri de olărit, cursuri de dans, karaoke, focuri de tabără și câte și mai câte.

29,498 RON Raised:
116 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Anul acesta ne dorim să fim alături de copiii pe care iepurașul nu îi va vizita decât prin mobilizarea forțelor oamenilor de bine.

Așadar, lansăm provocarea ca tot mai mulți iubitori ai copiilor să fie alături de ei cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Media unui cadou este de 100 de lei și ne propunem să ajungem la 100 de copii.

BUGET TOTAL: 10.000 LEI

10,165 RON Raised:
114 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge?

E firesc pentru orice părinte să-și ducă copilul într-un spațiu amenajat pentru joacă, unde micuțul se poate relaxa, unde poate socializa și relaționa cu alții de-o șchioapă. Copiii cu dizabilități împărtășesc aceleași nevoi de a își însuși abilitățile de joc și interacțiune, și unde mai bine să acumuleze aceste deprinderi, decât în cadrul unui centru specializat, cu personal instruit pentru identificarea tuturor nevoilor celor mici?

Noțiunile și regulile nescrise ale jocului vin natural pentru cei mai mulți copii, însă interacțiunea și jocul social diferă pentru copiii cu nevoi speciale și reprezintă achiziții ce se dobândesc prin îndrumare și muncă strașnică, ce nu trebuie limitată la activități de interior.

Donează pentru Locul de joacă special și redă copilăria celor cu nevoi speciale!

5,926 RON Raised:
32 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Copii cu deficiențe fizice, utilizatori de scaun rulant și însoțitorii lor vor beneficia gratuit de toate condițiile unei tabere cu scop aplicat și practic de a oferi cele mai actuale și eficiente sfaturi utile de viață prin intermediul specialiștilor dedicați 

7,630 RON Raised:
65 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Copii din zonele defavorizate, cu situatie modesta, dar cu posibilitati materiale reduse

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Centrul Sf. Nicolae este primul program derulat de Fundația FARA și unul dintre primele servicii private de tip rezidențial din România. Deschiderea centrului în anul 1997 a însemnat pasul firesc pe care fondatoarea Fundației FARA, Jane Nicholson, l-a inițiat pentru sprijinirea copiilor abandonați în instituțiile publice, având la bază experiența sa de 6 ani de voluntariat în România.

Programul oferă dragoste și îngrijire unui număr de 12 copii și adolescenți într-un mediu de tip familial. Prin servicii și planuri de intervenție personalizate, acest program asigură copiilor mediul propice pentru dezvoltare fizică, psihică, cognitiv-emoțională și a rezilienței necesare depășirii traumelor provocate de abandon, abuz, sărăcie și neglijență. Pe termen lung programul are în vedere dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, asistență planificată și integrare familială, educațională, profesională și în comunitate.

2,312 RON Raised:
18 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Centrul Comunitar Obor este un loc în care educația se transformă în discuție, dezbatere, creație și joacă, un loc care susține crearea unor noi metode de îmbunătățire a calității vieții copiilor proveniți din medii defavorizate.

3,645 RON Raised:
23 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Pentru a deveni adulți responsabili, copiii din centrele de plasament au nevoie de sprijin constant.

29,907 RON Raised:
139 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Prin MagicTICKET, un proiect al Asociației Magic, copiii bolnavi de cancer
primesc gratuit o vacanță pentru a se reconecta cu familiile lor după lungile perioade de tratament.

11,601 RON Raised:
101 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Anul acesta ne dorim sa pregatim din timp sarbatori de vis pentru 150 de copii din centre de plasament. Sunt copii care nu au parintii alaturi, asa ca noi, toti ceilalti, avem ocazia sa le daruim caldura, bucurie si cadoul la care viseaza. 

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

"Tusnad Kids Fest" este un festival  pentru copii și familii din Băile Tușnad și împrejurimile, care va avea loc în data de 17-18 iulie. 

1,158 RON Raised:
13 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Am inițiat proiectul "Și eu POT - o zi pe munte": excursii incluzive de o zi pentru copii și părinți.

Toți copiii au nevoie de natură, de aer curat și de prieteni. Toți, împreună.

Proiectul "Și eu POT - o zi pe munte" își propune să facă muntele și socializarea de drumeție accesibile tuturor copiilor.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Ajuta-ne sa sustinem alimentatia copiilor din familii defavorizate! 

32,434 RON Raised:
227 Donations:
15 Supporters:
Status Fundraising

Vara aceasta Asociația de Poveste isi doreste sa organizeze excursii in Muntii Apuseni pentru 150 de copii din centrele de plasament din judetul Sibiu.

4,405 RON Raised:
19 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul acestui proiect este reducerea sentimentului de abandon prin sărbătorirea zilei de naștere într-un mod personalizat și unic pentru 50 de copii și tineri proveniți din centre de plasament de stat.

 

6,480 RON Raised:
82 Donations:
10 Supporters:
Status Fundraising

Credem cu tărie într-o lume în care niciun copil nu ar trebui să crească singur, fără dragostea părinților! Tocmai de aceea, la SOS Satele Copiilor oferim o familie copiilor abandonați sau orfani, sau care din diferite motive nu mai au părinții lângă ei.

 

32,192 RON Raised:
247 Donations:
44 Supporters:
Status Fundraising

"Casuta CURCUBEU - Centru multidisciplinar de interventii specializate in autism - APCA Galati" este locul in care copiii cu autism au parte de tot sprijinul pentru a se RECUPERA si INTEGRA.

6,808 RON Raised:
40 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul nostru este să ajungem la cât mai mulți copii. Pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul tău.

 

4,428 RON Raised:
38 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Tăcere, izolare, stigmatizare? Merită un copil să treacă prin asta?

Mai mult de 1 din 54 de copii este diagnosticat azi cu tulburare de spectru autist, o afecțiune ce il tine departe de lumea noastră, captiv în propria sa lume . captiuvul izolarii, al lipsei de comunicare și socializare.... Cu terapii sustinute si interventii rapide, peste 80% din copii pot dezvolta abilități, pot învăța să vorbească și pot deveni autonomi și astfel să poată trăi o viață cât mai aproape de normalitate. 

Toate aceste programe de intervenție li recuperare presupun mii de ore de terapie derulate zilnic - ABA, logopedie, kinetoterapie, psihoterapie precum și participarea la grupuri de socializare și dezvoltare personală. 

Cât costă lunar programele de recuerare ale acestor copii?

Un copil  diagnosticat cu autism are nevoie  lunar de:

40 ore de terapie ABA, terapie ocupațională  20 ore de logopedie 20 ore integrare sociala 10 ore psihoterapie 10 ore kinetoterapie

Totalul acestor programe depășește suma de 7.000 lei lunar, un efort aproape imposibil pentru orice familie din România

Urmare a crizei sanitare petrecute în anul 2020, criză ce încă își arată colții la nivel mondial, sub 15% dintre familiile copiilor cu autism isi permit susținera acestor costuri ce ar putea da o șansă reală la recuperare și integrare acestor copii 

1,783 RON Raised:
20 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Strangerea de fonduri pentru acoperirea costurilor necesare managementului zilnic al Asociatiei (plata profesori, burse elevi, transport elevi)

2,225 RON Raised:
9 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Aveam câțiva ani când lumea a început să se răstoarne cu susul în jos… Eram înconjurat de o mulțime de chipuri, o grămadă de copii în acea cameră parcă prea strâmtă. Unii plângeau, alții țipau, alții dormeau,  iar unii se uitau cu privirea în gol așteptând ca cineva să intre pe acea ușă imaginară. Asta era lumea mea, lumea pe care o văzusem încă de la început… Unii mai înalți veneau din când în când la noi… Noi le spuneam ADULȚII. Uneori vedeam un zâmbet pe chipul lor, alteori preocupare. Dar am văzut și supărare și mânie… Zi după zi aceeași rutină: trezirea, masa, joacă, masa, somn, joacă, masă, timp de somn. Poate astăzi aș spune că sună a zile minunate de concediu…. Dar nu pentru mine și nu pentru ani de zile. Ceva lipsea parcă, ceva striga din ce în ce mai tare în inima mea dar nu știam ce… și nu știam după cine…

9,558 RON Raised:
76 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

„Îndrăznește să visezi!” este un proiect permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care ajutăm ținerii instituționalizați să facă primii pași în orientarea profesională și vocațională și să îndrăznească să țintească cât mai sus. Este vârsta la care ei își formează visurile și vrem să înțeleagă că prin determinare și o educație solidă și ei pot ajunge exact ce își doresc.

7,375 RON Raised:
73 Donations:
11 Supporters:
Status Fundraising

Lions D 124 Romania deruleaza programul international Lions Youth Camps&Exchange. Acesta presupune un schimb de tineri intre tarile in care Lions International este prezent, cu scopul de a le permite acestora sa viziteze, sa cunoasca, sa isi imbogateasca bagajul de informatii si sa isi faca prieteni peste tot in lume.

2,555 RON Raised:
21 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Fiecare copil merita o Zi de Nastere Fericita! Every child deserves a Happy Birthday!

 

117,418 RON Raised:
938 Donations:
177 Supporters:
Status Fundraising

În comunitățile rurale din județul Iași sunt mulți copii aflați în aceeași situația ca Raluca! Dorim să oferim sprijin pentru 50 de copii din mediul rural care se confruntă cu atât cu lipsuri materiale, dar și cu lipsa de afecțiune și grijă părintească.

3,905 RON Raised:
25 Donations:
11 Supporters:
Status Fundraising

Speranțele și visele prind culoare în familie. Ajută-ne să le protejăm și să le încurajăm!

10,338 RON Raised:
102 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

La ,,Ana si Copiii" ne lipsesc tare, tare mult taberele din anii trecuti si cum, de cand a inceput pandemia, nu am reusit sa-i mai scoatem pe copii in nicio excursie sau tabara, ne-am dori tare, tare mult sa organizam 3 excursii de 1 zi (2 in luna august si 1 in luna septembrie).  

8,035 RON Raised:
26 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Misiunea Centrului este creşterea şi dezvoltarea personală a acestor copii, într-un mediu asemănător celui familial, în vederea integrării lor sociale reale.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Viața este o cursă. Unii pierd startul, alții nu. Însă, alături de voi, putem ajunge învingători în cursa vieții, indiferent de cum am luat startul. La Mia’s Children suntem 40 de copii care am învățat să privim trecutul dureros cu înțelepciune și să creștem oameni mari!

 

18,028 RON Raised:
143 Donations:
18 Supporters:
Status Fundraising

În România există mii de copii care au mai puține șanse încă de la startul în viață: fie sunt bolnavi, fie se nasc într-o familie fără posibilități materiale, fie într-o zonă defavorizată, fie... fără familie.

Prin proiectul BEBELUȘI FERICIȚI ne dorim să oferim resurse de bază (precum hăinuțe, scutecele sau lapte praf) micuților care iau startul în viață cu un dezavantaj față de restul copiilor.

7,520 RON Raised:
69 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Cât mai mulți copii din Romania să aibă posibilitatea sa participe la activitățile desfășurate de Micii Exploratori în județul lor.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

La 18 ani, îți serbezi majoratul alături de prieteni și familie, te gândești la ce facultate să dai. Pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului, 18 ani înseamnă vârsta la care trebuie să îți ia viața în propriile mâini. La 18 ani, părăsesc sistemul, adică tot ce însemna casă, masă sau familie.

Nu pare dificil, nu? E imporant să știi că tinerii din categoriile vulnerabile se confruntă cu o serie de probleme precum: nivel scăzut de educație, slaba dezvoltare sau chiar lipsa abilităților de viață independentă, probleme emoționale și de comportament, lipsa competențelor necesare integrării pe piața muncii, lipsa locuinței, la care se adaugă și discriminarea din partea societății, lipsa încrederii în sine, ceea ce face și mai grea reușita lor de a se descurca în rolul de adulți. 

Împreună cu speciliști de integrare, consilierii și toți voluntarii, aflăm nevoie și dorințele fiecărui tânăr, apoi intervenim pe baza unui program complex, personalizat și pe specificul fiecărui tânăr.
Facilităm o serie de intervenții:

- pe plan educațional (facilitare meditații, traininguri,programe de mentoring),
- pe plan emoțional (consiliere psihologică și vocațională),
- integrare pe piața muncii (job shadowing, internship, practică, ateliere sau cursuri de formare).
- punctuale (locuință, sănătate, hrană)

Doar împreună, prin timp și implicare, îi putem ajuta pe tinerii vulnerabili să dobândească aptitudinile necesare pentru a putea fi independenți și pentru a putea spune #STARTviețiipeContPropriu

#SCHIMBAREAÎnBINEîncepecuTINE #incubatorulsocial

 

12,055 RON Raised:
162 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Taberele sunt destinate copiilor care provin din familii defavorizate, copiilor și tinerilor cu dizabilitati, dar și copiilor cu rezultate școlare deosebite din programul „Un sat, un copil!”

25,072 RON Raised:
183 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Fundația Inimă de Copil asigură, din anul 2001, 3 locuințele protejate pentru 10 tineri cu dizabilități.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising
Ziua Eșarfelor Colorate se întâmpla și în acest an, pe 12 Octombrie. Este ziua în care ne îndreptăm atenția și emoția spre copiii din spitalele de oncopediatrie din toată România. Sunt aproape 1000 de copilași care au nevoie de noi pentru a transforma durerea cauzată de branule în zâmbete născute din bunătatea oamenilor. Te invităm să ne fii alături și de data aceasta.
37,142 RON Raised:
385 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Din anul 2000 Centrul Daniel a oferit sustinere pentru aproape 100 de tineri, majoritatea abandonați de familiile lor, care și-au petrecut viața în îngrijirea statului. 

23,226 RON Raised:
201 Donations:
26 Supporters:
Status Fundraising

Din 2001, în fiecare vară, Fundaţia Cuvântul Întrupat organizează tabăra pentru copiii vulnerabili susținuți prin proiectele sale din Galați și din comuna Tudor Vladimirescu.

4,095 RON Raised:
38 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Alin are 3 frati si locuiesc impreuna intr-o casuta de chirpici in chirie. Nu au locuinta lor proprie si sunt in pragul de a ramane in strada. 

1,500 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

In Romania, 400.000 de copii nu sunt inscrisi la scoala, au abandonat sau merg foarte rar la scoala. Dincolo de statistici, e viata. Copiii renunta la scoala sau nu merg niciodata pentru ca nu au haine, carti si rechizite, pentru ca trebuie sa aiba grija de fratii mai mici sau sa munceasca in gospodarie sau la camp. 

11,060 RON Raised:
113 Donations:
23 Supporters:
Status Fundraising

Asociatia Hai sa ajutam si-a propus sa ajute copiii bolnavi , prin realizarea a 30 de locuri de joaca in spitale si policlinici din intreaga tara.

5,155 RON Raised:
42 Donations:
10 Supporters:
Status Fundraising

Sute de copii cu dizabilități de pe raza județului Bistrița-Năsăud iau parte anual la Olimpiada Inocenților, un eveniment organizat de către Fundația Inocenți. 

Devenită deja o tradiție, Olimpiada cuprinde o înlănțuire de momente emoționante în care copilăria, bucuria și egalitatea de șanse se prind într-o "horă" a prieteniei :). Anul acesta, Olimpiada Inocenților, ajunsă la a XII-a ediție, se va desfășura în data de 10 mai în fața Palatului de Cultură Bistrița și zona parcului municipal.   

Și de această dată, vor fi organizate numeroase activități sportive și artistice în care vor fi antrenați toți copiii prezenți, alături de voluntari. 

***

Fundația Inocenți Bistrița sprijină zeci de copii cu dizabilități prin activități zilnice menite să le îmbunătățească starea de sănătate, să le dezvolte o serie de abilități și competențe de viață independentă, dar și să le faciliteze integrarea socială. Bucuria și razele de speranță și de mai bine pe care reușim să le aducem în viețile acestor micuți ne inspiră și ne dau puterea de a continua împreună această călătorie a binelui! 

Devino GalantOm Inocenți, sprijină programele dedicate copiilor cu dizabilități și scriem împreună o pagină importantă din viețile micilor Inocenți! 

5,193 RON Raised:
51 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Fiecare copil ar trebui sa aiba amintiri frumoase din vacanta, alaturi de cei dragi! Sa aiba parte de activitati care sa ii hraneasca imaginatia, sa cunoasca locuri si oameni noi, sa aiba parte de experiente care sa il ajute sa se dezvolte. Copiii care cresc in SOS Satul Copiilor Hemeius au nevoie de ajutorul tau pentru a avea amintiri frumoase alaturi de Mama SOS si de fratii din casa.

 

2,040 RON Raised:
22 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising
2757.pngLa fiecare 100 de minute, un adolescent își ia viața; 2757.pngSinuciderea este una dintre cauzele principale ale morții tinerilor între 15 și 24 de ani; 2757.pngAproape 20% dintre adolescenți suferă de depresie până să devină adulți; 2757.pngDoar 30% dintre adolescenții care suferă de depresie au parte de tratament

depreHUB Teens este un program național dedicat adolescenților din România care își propune să ofere suport emoțional prin linia de help-line dedicată, funcțională 24/7, la nivel național, terapie gratuită pentru adolescenții din familii defavorizate, precum și instrumente online pentru exersarea abilităților de coping și menținerea stării de bine. Pentru ca toate aceste inițiative să prindă contur avem însă nevoie de sprijinul oamenilor de bine. Astăzi nu le mai putem veni în ajutor adolescenților cu informații prezentate în același mod clasic în care am făcut-o ani de zile. Este nevoie de o nouă abordare, fresh și inovativă, adaptată nevoilor și ritmului lor de viață.

De aceea vă invităm alături de noi, să le oferim adolescenților din România șansa la o sănătate emoțională optimă, pentru a face față cu succes provocărilor din jurul lor.

2,735 RON Raised:
28 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Stiai ca multi copii cu dificultati comportamentale creeaza probleme la nivel de grupa si deranjeaza lectiile, obosesc cadrele didactice si ajung sa fie marginalizati de colegi, evitati in jocuri? Acestia devin deprimati si se simt singuri, dar si neputinciosi sa lege prietenii noi deoarece nu au dezvoltate abilitatile sociale adecvate.

Ajuta-ne sa continuam lupta pentru incluziunea lor in invatamantul de masa sustinand si alti 5 copii asemeni lui R.

1,030 RON Raised:
10 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În Casele Ronald McDonald din București și Timișoara, ținem familiile împreună pe durata internării copiilor.

9,207 RON Raised:
106 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Creșele de stat au încă multe lipsuri, plecând de la consumabilele pentru curățenie, până la aparatura disponibilă. Prin această strângere de fonduri ne propunem să ajutăm o creșă din Tulcea cu o mașină de spălat vase și dezinfectant Biblosol.

1,600 RON Raised:
25 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În România există zeci de mii de copii care provin din familii fără posibilități, familii care nu pot trimite copiii să vadă măcar o dată muntele sau marea.

Pentru acești copii și viitoarele lor amintiri, am creat proiectul PRIMA TABĂRĂ, prin care ne propunem să oferim copiilor vunerabili acces la prima (și sperăm nu ultima!) lor tabără.

5,260 RON Raised:
42 Donations:
11 Supporters:
Status Financed

Dacă există o perioadă în care visurile pot deveni realitate, aceasta este Crăciunul. De Crăciunul acesta ne dorim să încurajăm cât mai mulți copii să ne spună care este cel mai mare vis al lor, să îl facem cunoscut și mai ales... să ajutăm la îndeplinirea lui prin intermediul tău! 

Pentru Crăciunul 2019 ne-am propus să strângem fonduri din care să oferim cadouri  copiilor care au o pasiune și dorința de a o urma. 

 

19,629 RON Raised:
215 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Elena, o tanara de 18 ani, extrem de talentata isi doreste sa duca pasiunea pentru desen la un alt nivel, insa ii lipsesc uneltele. Acum se axeaza pe animatii si deseneaza pe caietele de la scoala cu doar cateva carioci si culori pe care le are. Provine dintr-o familie modesta, cu 11 copii, iar prioritatile parintilor sunt grija zilei de maine si plata facturilor.

50 RON Raised:
1 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Andreea are sapte ani si este din Adamclisi, judetul Constanta. A invins leucemia, dar a ramas cu grave probleme neurologice. Acum nu poate vedea si nici sa vorbeasca. Speranta ei sta intr-un tratament revolutionar, biologic, de detoxifiere a organismului si in sedinte zilnice de kinetoterapie, care depaseste o mie de euro. Totoata, Andreea este programata la Spitalul Meyer, din Florenta, Italia, unde va fi examinata de unul dintre cei mai buni profesiori neurologi.

 

 

2,415 RON Raised:
38 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Terenul de sport din satul SOS din București are aproape 25 de ani de utilizare. Sute de copii au alergat, s-au jucat cu mingea sau au învățat să meargă pe role pe acest teren. Terenul de sport este locul unde copiii îşi petrec timpul liber, locul unde învaţă şi se dezvoltă prin joc, unde leagă noi prietenii cu alți copii și tineri de la SOS sau din comunitate. Sportul este o terapie extraordinară pentru copiii care au pierdut sprijinul familiilor biologice și au găsit un camin și o nouă familie la SOS.

 

4,180 RON Raised:
55 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

După ce în 2015 România a avut prima participare la o competiție internațională de paraclimbing cu cei doi sportivi juniori de la Climb Again, Flavius și Alin, anul acesta ne pregătim să cucerim Marea Britanie cu un lot cât mai numeros.

6,246 RON Raised:
87 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Datorită minunilor pe care le-a făcut, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor.

Vrem să păstrăm tradiția și de Moș Nicolae, cum i se spune astăzi, să ajungem la cât mai mulți copii cu ocazia acestei sărbători (6 decembrie).

9,180 RON Raised:
81 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Mihaela Tudor are 15 ani și este elevă la Colegiul Național "Ion Creangă" din București, în clasa de japoneză. Visul ei este să devină primul autor de nuvele ilustrate din România.

2,405 RON Raised:
14 Donations:
6 Supporters:
Status Inchis

De sarbatori, toti pregatim daruri pentru cei dragi! Copiii pregatesc diverse decoratiuni pentru Craciun, se pregatesc pentru Serbarea de Craciun si astepata sa primeasca daruri.

De ce sa fie diferit pentru copiii care sunt internati in spital? Si copiii internati pe Sectia de Recuperare a Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda, Sibiu, au aceleasi dorinte ca toti ceilalti copii.

928 RON Raised:
10 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Ajută-ne să cumpărăm un microbuz care să rezolve problema transportului copiilor cu nevoi speciale de la centru către casă și invers! Orice donație ne apropie de suma necesară achiziționării unui minibus la mâna a doua, de 8+1 locuri. Donați și dați mai departe apelul nostru către prieteni și cunoștințe. Acești copii își doresc să ducă o viață normală și au mari șanse să fie așa!   

160 RON Raised:
3 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Împodobirea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai aşteptate obiceiuri ale Sărbătorilor de Iarnă. Pe 7 decembrie, un grup de aprox. 30 de copii va avea ocazia de a pătrunde în universul fascinant, colorat și sclipitor al globurilor de Crăciun. Organizăm o excursie de 1 la cu vizite la diferite obiective din județul Dâmbovița. Atracția principală o va constitui însă atelierul de la Fabrica de globuri din Pucioasa, unde copiii vor asista la întregul proces de fabricație, de când se suflă aer în sticla incandescentă şi până la decorul final al globuleţelor, gata să fie puse în brad. 

2,573 RON Raised:
16 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Anul acesta poti face un copil sa zambeasca, sa se lase cuprins de magia Craciunului si sa creada ca minunile sunt posibile. 

3,640 RON Raised:
36 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Născuți în Inimă este un proiect al Fundatiei Noua Generație, dedicat copiilor adoptați.

Prin intermediul lui Sarah am reușit să pătrundem în această lume, să le cunoaștem mai bine nevoile și ne dorim să venim în sprijinul lor.

 

18,106 RON Raised:
172 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Cei 20 de copiii ce stau acolo permanent își doresc 6 paturi supraetajate, 2 dulapuri mari, o bibliotecă și 3 birouri.

2,007 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

În România există o comunitate de peste 2.000 de elevi de liceu care practică Dezbaterile Academice. Din acești 2.000 de elevi, sunt aleși anual 5 dintre cei mai buni din țară, pentru a forma Lotul României pentru Campionatul Mondial de Dezbateri Academice. Această competiție aduce împreună debateri de peste tot din lume (aprox. 70 de țări) și pentru aproximativ 2 săptămâni are loc cea mai mare competiție din lume de dezbateri pentru elevi.

4,395 RON Raised:
50 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Rezultatele terapiei copiilor cu autism sunt legate de nivelul de motivare si implicare activa a acestora. E nevoie de multa joaca si buna-dispozitie pentru a le mentine atentia si motivatia. De aceia am facut o lista cu jocuri de exterior pe care dorim sa le achizitionam, sa iesim mai des in aer liber.

2,168 RON Raised:
19 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Campania ,,Cutia cu zâmBine” se adresează celor care vor să umple cu zâmbete  sufletele dascălilor printr-un mesaj de Crăciun și o cutie cu,, zâmBine” pentru copiii din mediul rural.

585 RON Raised:
5 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Sfântul Nicolae a făcut minuni chiar din timpul vieţii sale. Datorită minunilor pe care le-a făcut, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor. Vrem să păstrăm tradiția și de Moș Nicolae, cum i se spune astăzi, să ajungem la cât mai mulți copii cu ocazia acestei sărbători.

 

555 RON Raised:
7 Donations:
4 Supporters:
Status Financed

Proiectul nostru își propune să vină în sprijinul a 50 de copii prin implementarea de activități în Vacanta de vara la Centrul de sprijin si asistenta specializata pentru copii Piatra Neamt.

5,270 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Copiii cu autism din APCA Galati isi doresc tare mult sa participe, pentru al treilea an consecutiv, la tabara de schi pentru copii cu nevoi speciale "Zambete pe schiuri", editia a IV-a!

1,508 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Prin acest proiect ne propunem sa oferim copiilor si tinerilor vulnerabili din centrele de plasament sedinte de terapie (terapie prin joc, servicii de consiliere și psihoterapie, sandterapie, terapie prin arta etc.) adaptate astfel incat sa raspundem nevoilor specifice pe care le au.

Prin aceste sedinte de terapie ne propunem sa le oferim copiilor șansa de a-si imbunatati abilitatile de comunicare, de a învăța să-și exploreze și exprime în siguranță emoțiile dificile asociate cu experiențele de viață traumatizante traversate (neglijența, abuzul, abandonul, instituționalizarea), să-și dezvolte capacitatea de autocontrol, toleranța la frustrare, reziliența, încrederea de sine.

90,399 RON Raised:
778 Donations:
67 Supporters:
Status Financed

Râmnicu Vâlcea nu dispune actualmente de un spațiu public care să ȋncurajeze comuniunea şi
interacțiunea tinerilor, dincolo de ecranele digitale, prin evenimente culturale, recreative, civice,
antreprenoriale sau comunitare, ce pot deveni un punct focal de ȋntâlnire.


În ȋntâmpinarea acestei nevoi, ȋnființarea Youth Hub, inițiativă a trei asociații din Râmnicu Vâlcea (Youth
on the Move, AIDE şi Avangarde), este susținută şi de dorința celor peste 100 de repondenți care au
completat chestionarul cu privire la oportunitatea unei astfel de locații destinate tinerilor.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1RQcgUuIO3dutVfORndOZVEMOInPtueDXhU_OMfEPjdW5ew/viewform

975 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Scopul proiectului:
Promovarea sănătații fizice, mentale şi emoționale a copiilor, educarea acestora spre autocunoaştere şi dezvoltare personală şi sprijinirea lor pentru optimizarea performanțelor personale. Psihoterapeuții îşi propun înfiinţarea unui grup de dezvoltare personală pentru adolescenţii proveniti din familii monoparentale, care au un părinte decedat.


Echipa proiectului este formata din doi psihoterapeuți:

• Laţiu Andreea Iuliana - psihoterapeut cu formare in psihoterapie experientiala a unificarii: copil-adult-cuplu-familie

• Bălteanu Claudia - psihoterapeut cu formare in psihoterapie experientiala a unificarii: copil-adult-cuplu-familie

955 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Centrul EDFORSO – EDUCAȚIE, FORMARE, SOCIETATE, un program destinat copiilor străzii.

650 RON Raised:
4 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Vrem sa ducem 20 de copii din fundația Joyo într-o tabără la munte, cu drumeții, multă joacă, foc de tabără și distracție cât cuprinde.

3,680 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Explorator pentru o zi este un proiect permanent al programului educațional Ajungem MARI prin care le oferim copiilor și tinerilor șansa de a explora orașul, de a vizita și descoperi locuri noi, de a cunoaște și interacționa cu oameni noi. 

88,242 RON Raised:
852 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Donează online cu cardul 20, 50, 100 sau câți lei simți tu pentru a oferi unui copil care a pierdut recent unul dintre părinți un loc gratuit într-o Tabără de sprijin pentru familii monoparentale!

Și e cel mai frumos "La mulți ani!" pe care mi-l oferi mie! Mulțumesc mult! 

2,870 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Alergăm ca să construim locuri de joacă pentru copii.

Vrem să ajutăm copiii să se bucure de cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor, copilăria. Ne propunem să creăm locuri de joacă, pentru început în Bucureşti, locuri simple şi frumoase, cu topogan, leagăne şi mese numai bune de folosit la desenat. Un loc în care copiii să se întâlneasca, să se joace şi în care să fie în siguranţă.

 

3,438 RON Raised:
34 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Ne dorim sa le facem o surpriza copiilor ingrijiti de HOSPICE Casa Sperantei in centrul din Bucuresti, organizadu-le o petrecere de 1 Iunie.  

485 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Suntem o echipă de oameni tineri, dedicaţi, energici și buni profesionişti care ȋmpărtăşesc viziunea de a le oferi tinerilor defavorizați acces la sprijin, resurse şi oportunități care să ȋi modeleze. Credem din tot sufletul că doar așa ei înșiși pot deveni motoare ale schimbării.

Am susţinut până ȋn prezent peste 3500 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, din 22 de judeţe din România să ȋşi continue studiile şi să promoveze examenul de bacalaureat, să se dezvolte pe plan personal şi profesional, să ȋşi cultive ȋncrederea ȋn sine, să deprindă abilităţi de viaţă independentă și să ȋşi găsească un loc de muncă.

Ȋmpreună schimbăm destinele tinerilor defavorizați din România!

26,224 RON Raised:
300 Donations:
1 Supporters: