Arta și cultură

Monumente de artă și monumente istorice; Biblioteci; Muzee; Teatre; Susținerea artiștilor independenți; Evenimente culturale cu scop caritabil; Producții artistice și culturale cu scop caritabil.

Projects

Status Fundraising

Proiectul asociației Home of Strings pe anul 2020.

500 RON Raised:
1 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

„Ambulanța pentru monumente”, a cărui principal susținător este ASR Printul de Wales își propune salvarea, într-o cursă disperată împotriva timpului, a unui număr cât mai mare din cele peste 600 de monumente periclitate din România, prin punerea în siguranță a acestora.

4,018 RON Raised:
28 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

TEATRUL VASILACHE propune ȘCOALA ALTFEL pentru copiii care își doresc o experiență inedită de inițiere în tainele teatrului.

Campania constă în ateliere online a câte 1 oră, întâlniri în care au loc improvizații cu povești.

Costul unui bilet este de 30 de lei, iar jumătate din sumă este donată în scop caritabil.

Locuri limitate per atelier: 30 de copii.

 

 

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Prin campania SIMBOLURI ROMÂNEȘTI ne dorim să păstrăm vii elementele definitorii pentru istoria țării. Cu ajutorul artizanilor din diferite colțuri ale țării, vom readuce în cotidian simboluri ce ne-au dat contur ca nație de-a lungul timpului.

976 RON Raised:
6 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Proiect: Descoperă pasiunea pentru muzică și chitară

Curs intensiv gratis de chitară pentru copiii din comuna Oituz

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

De 11 ani dezvoltăm la nivel național programul Tinere Talente care oferă burse, mentorat și oportunități de promovare pentru tinerii talentați care provin din familii cu venituri reduse și riscă să-și abandoneze cariera artistică din cauza lipsurilor materiale și financiare.

România pierde în fiecare an talente. Tinerii talentați din familii cu venituri mici care urmează, adeseori cu rezultate remarcabile, o instituție de învățământ cu profil artistic, se află în imposibilitatea de a se dezvolta în acest mod și, astfel, nu au șanse reale de afirmare. Este un efort financiar pe care familiile acestora nu și-l pot permite astfel încât copiii lor să-și mențină sau dezvolte nivelul performanței.

 

 

3,035 RON Raised:
25 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Cărțile sunt pentru copii porți spre o lume mai bună. Îi ajută să își dezvolte creativitatea și gândirea critică. Ne dorim să ducem cărți în comunitățile în care cheltuielile pentru cultură nu sunt o prioritate și unde copiii își doresc să citească mai mult decât textele din manualele școlare.

1,000 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucţia Palatului Episcopal Greco-Catolic Oradea

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

"Govora - premisele unui oraș ideal" pornește de la ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. În proiect: o masă rotundă cu stakeholderii, prelegeri și ateliere, storytelling, expoziție de fotografie, tururi virtuale 360 ale principalelor clădiri, tururi ghidate tematice alături de harta atracțiilor din Govora.

1,852 RON Raised:
15 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Grivita 53 isi porpune sa fie PRIMUL TEATRU CONSTRUIT IMPREUNA de la zero.

1,681 RON Raised:
23 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Aplicație smartphone (+site și pagini social media) ce prezintă utilizatorilor gradul de accesibilitate al instituțiilor de cultură, teatrelor, sălilor de cinema, cluburilor, restaurantelor și în general ale locațiilor ce au legătură cu entertainment-ul și cultura, oferă notificări despre evenimente (concerte, piese de teatru, expoziții, ateliere) incluzive, accesibilizate sau adaptate, hărți și informații despre acces, plus alte funcții ce vor fi dezvoltate pe parcurs în funcție de nevoi și buget.

1,144 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte. Anul acesta, festivalul revine cu o a doua ediție, care cuprinde o tabără de film queer, ateliere de proză și poezie, un Pitch prin care vom finanța idei de film queer și proiecții de film pe patru teme: Queer Vegan, Queer & Social Class, Queer & Migrant, Rainbow Families. Dacă anul trecut am reușit să ne strângem doar online, anul acesta sperăm să ne vedem fizic, în sălile de cinema, și să celebrăm împreună filmul și arta queer!

1,750 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este încurajarea producției de artă și educației cultural-artistice în rândul adolescenților prin crearea unor spații culturale și educaționale non-formale, multidisciplinare și colaborative dedicate liceenilor.

6,635 RON Raised:
49 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști, cu sprijinul voluntarilor.

Metodele de lucru propuse de noi vin în completarea terapiei clasice și mizează pe faptul că starea de bine (well-being) este dată, pe lângă satisfacția materială, de o stare emoțională și psihică echilibrate și de o viață socială care permite accesul la cultură.

Activitățile pe care le desfășurăm în spitale stimulează dezvoltarea de abordări interdisciplinare prin întrepătrunderea artelor – teatru și performance, muzică, artă manuală, realitate virtuală, film și fotografie, implicand activ pacienți, aparținători și cadre medicale.

1,837 RON Raised:
20 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Ne propunem promovarea actelor artistice de calitate, atât în sectorul independent local, cât și la nivel național, susținând artiștii independenți din diverse domenii creative. Mizăm pe varietatea ofertei culturale, din dorința de a atrage un public cât mai numeros. Proiectul marchează un deceniu de activitate unteatru, promovând spațiul cultural independent aflat în vizibilă dezvoltare.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Asociația Moara de hârtie a inițiat și dezvoltă Ansamblul Moara de hârtie-Satul meșteșugurilor din Comana (județul Giurgiu, în imediata apropiere a Bucureștilor), ce găzduiește ateliere creative ce își trag seva din meșteșugurile practicate în satul tradițional românesc: țesut la război, prelucrarea stufului și papurii, fierărie, olărit și ceramică, lucru în lemn, bucătărie tradițională, moară pe piatră și brutărie, dar și realizarea de hârtie de mână, tipar manual și legătorie de carte.

9,631 RON Raised:
88 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Deși aflată la o vârstă foarte fragedă, Anastasia Bodan visează să devină cea mai mare balerină din istorie. Pentru Anastasia baletul a devenit o preocupare relativ târziu, la 8 ani. Dar a progresat foarte rapid, reușind să aibă rolul de solistă chiar de la primul ei spectacol oficial, unde a fost Clara, din Spărgătorul de nuci. Cu planuri legate de balet, atât în plan apropiat, cât și pe termen lung, Anastasia vede în pasiunea căreia îi oferă tot timpul și energia sa, un stil de viață, o artă ce a devenit parte din propria persoană.

9,110 RON Raised:
92 Donations:
20 Supporters:
Status Fundraising

Campania de promovare / vizibilitate Brâncuși [email protected] - SUSȚINE CULTURA SI TINERII ! sub aspectul cultural-artistic al artelor creative/recreative încurajând si asigurând oportunități de afirmare & exprimare culturală

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Vrem să oferim artiștilor respect, bunătate, medium optim de a se dezvolta și de a trăi în această țară cu pasiunea lor, aceea de a dărui publicului iubire.

Distribuție:

Constanze- Andreea Blidariu. Debut

Blonda-Maria Ungheanu. Debut

Belmonte- Paul Lungu. Debut

Pedrillo- Daniel Andrei Găină. Debut

Osmin- Iustinian Zetea. Debut

Pașa Selim-Cătălin Seimeanu. Debut

Pian: Tudor Scripcariu

                                                    

We want to offer to the artists the respect, kindness, optimal environment to develop and live in this country with their passion, that of giving love to the public.

650 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Artistii, prin natura lor aduc bucurie in sufletele celor care le apreciaza munca.

A fi artist, nu este doar un hobby. Este o profesie care are in spate o munca enorma de cunoastere, de autocunoastere, de cercetare  si ca orice profesie, trebuie rasplatita.

Intr-o perioada in care nimic nu este sigur, iar job-urile sunt incerte, artistii au nevoie de ajutorul tau mai mult decat oricand pentru a putea sa urce din nou pe  scena si sa daruiasca - ce stiu sa faca ei mai bine. 

Suntem unii ai altora. Ei, ne ofera noua bucuria talentului lor, noi le oferim lor suportul de care au nevoie. Candva, se multumeau doar cu aplauze. Acum, e nevoie de ceva mai mult decat atat. Un mic suport financiar. 

Tu esti singurul sef, client si sustinator al artistului.

Da, virusul i-a pus la pamant si le-a luat scena de sub picioare. Au nevoie sa se ridice, sa performeze din nou si sa iasa la aplauze in fata ta.

Daca esti artist si ai nevoie de sustinere, poti sa vii oricand alaturi de noi impreuna cu proiectul tau si sa-ti faci propria campanie. 

Inscriidu-te ca si  galantom in campanie, devii automat si beneficiarul acesteia acceptand termenii si conditiile. 

Daca esti spectator, poti sustine printr-o donatie oricand unul sau mai multi galantomi ai proiectului.

Fiecare donatie, inseamna o mana intinsa de care ne putem sprijini unii pe altii

Fiecare galantom-artist duce mesajul nostru mai departe. 

Ne sustinem reciproc si ne ridicam impreuna.

Si unii si ceilalti, actori sau spectatori, avem doar de castigat. 

1,785 RON Raised:
27 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

 Copiii cu dizabilitati nu se pot bucura de un act cultural in Romania, deoarece acestea nu sunt adaptate pentru ca ei sa le poata percepe

In acest proiect, Scoala de joaca isi propune sa creeze un spectacol de teatru incluziv in care atat copiii tipici, cat si copiii cu dizabilitati sa se poata bucura de aceasi experienta culturala impreuna, fara ca cineva sa fie deranjat sau sa nu poata percepe mesajul. 

"Inchide ochii si ai sa vezi mai bine" - este un spectacol incluziv,  care va tine cont, inca de la montarea lui, de caile de comunicare pe care copiii cu dizabilitati le pot percepe, astfel incat atat publicul "tipic" cat si cel "atipic" sa se poata bucura de o experiaenta culturala unica.

Papusile si decorul sunt executate de studenti la teatru si scenografie.

Manuitorii papusilor sunt si creatorii lor. 

Proiectele culturale adaptate senzorial sunt o reala terapie pentru publicul special

Acest spectacol va fi o mana intinsa spre normalitate pentru copiii cu dizabilitati si un exercitiu de acceptare si empatie pentru copiii tipici, iar cu banii pe care ii strangem vom achizitiona kiturile de comunicare prin care ajungem la copiii cu nevoi speciale

Copiii speciali merita o lume mai buna

4,030 RON Raised:
31 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Gentle Violence cuprinde o serie de expoziții multimedia dedicate corpului și chirurgiei, reinterpretate prin instrumentele artei contemporane. 

1,151 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Spațiul Reactor (Cluj) are nevoie de 35.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism de calitate pentru deplasările spectacolelor de teatru și operă.

1,186 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Iris Alexandra Vavilov este o tânără din Tulcea, născută în anul 2004. Iris a publicat prima ei carte cu povești, carte pe care o poți comanda și plăti contra unei donații de o valoare la alegere: http://bit.ly/PIATRA-DE-ZAHĂR_comandă

65 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Intenția noastră este să amenajăm un spațiu de învățare complementar și creativ. Spațiul va fi destinat în primul rând repetițiilor de teatru; de asemenea, în sala respectivă se vor putea juca piese de teatru pentru un public de 25-30 de persoane. Dotările sălii vor permite și realizarea de filmări (scurtmetraje), de montaj video și de ateliere de film. Nu în ultimul rând, sala va putea servi, prin dotările menționate, la repetiții pentru public speaking și la desfășurarea de concursuri în acest domeniu.

 

 

2,040 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Copii titrați în muzică, dans, teatru, poezie sau pictură, vor oferi momente speciale în cadrul unui eveniment festiv de Mărțișor.

2,300 RON Raised:
34 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

La 2 luni a fost abandonat de părinți, dar a crescut cu pasiune pentru fotografie. În prezent este în clasa a X-a la o școală profesională specială, iar in timpul liber (după ore și inclusiv în vacanță) este curier la Glovo. David își doreste să se dedice fotografiei wild life și are nevoie de un obiectiv adecvat ca să treacă la următorul nivel de performanță în fotografie.

300 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

De șapte ani, Drumul Lung spre Cimitirul Vesel este un proiect de identificare și promovare a valorilor tradiționale ale României. 

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Atelierul de film documentar DOCROADS Romania 2019 este un proiect dedicat tinerilor realizatori de film interesați de filmul documentar. DOCROADS este un workshop de proiecte de documentare creative și o inițiativă de training destinată tinerilor profesioniști din domeniul audio-vizual. 

 

480 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Ne dorim sa putem ajuta cei 60 de copii din cadrul asociatiei noastre, sa beneficieze de ore de terapie prin muzica gratuite. 

Orele de piano terapie, au scopul de a le dezvolta copiilor cu autism motricitatea, limbajul si atentia. Aceste sedinte se desfasoara individual , intr-un mediu vesel, placut si motivant.

Resursele financiare pot reprezenta o piedica in recuperarea copiilor cu autism, de aceea ei si familiile acestora au nevoie de sustinerea noastra. Fiecare ora de terapie pe care le-o putem oferi gratuit, inseamna un pas inainte spre dezvoltare si integrare.

 

 

2,315 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Arta nu a fost niciodata terminata ci doar abandonata” - Leonardo Da Vinci. Este unul din motivele pentru care noi Asociatia ATELIERUL DE SANSE impreuna cu Clubul Transilvania 216 , ne-am propus sa sprijinim in anii urmatori tinerii artisti.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters: