Drepturile omului și incluziune socială

Drepturile omului; Incluziune socială; Nediscriminare; Minorități; Non-violentă; Securitate (criminalitate și corupție); Izolarea socială a persoanelor vârstnice.

Projects

Status Fundraising

Ajutam din 2013 persoane cu handicap, oferindu-le transport gratuit catre spitale / centre medicale. Totusi, resursele noastre logistice si financiare sunt limitate. Detinem o masina adaptata pentru persoane cu dizabilitati, dar nu putem acoperi din surse proprii in permanenta costurile acestuia (intretinere autoturism, combustibil). Impreuna putem face diferenta! Implica-te si tu!

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Fundaţia Romanian Angel Appeal (București) şi Asociaţia Glasul Autismului (Câmpina) strâng fonduri pentru a deschide un centru pentru activităţi de socializare şi terapie 3C (terapie prin miscare) adresat copiilor cu TSA.

 

 

 

1,000 RON Raised:
14 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Oferă-i un zâmbet! Poate fi singurul” este o campanie pentru conștientizarea publică despre violența domestică. Totodată, campania informează despre opțiunile pe care victimele abuzurilor și violenței domestice le au la îndemână, pentru a se proteja.

Campania este dezvoltată de Asociația Your Educated Society, Primăria sector 3, DGASPC sector 3 și Park Lake.

2,353 RON Raised:
15 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

E în puterea ta să schimbi pentru totdeauna destinul a două familii muncitoare, dar care din cauza veniturilor mici locuiesc în condiții inumane, care pun în pericol sănătatea lor și a copiilor. Am început deja construcția în regim non-profit a două locuințe simple, dar care să ofere toate condițiile necesare unui trai decent. Pune și tu o cărămidă virtuală la casa lor: fiecare donație va avea efecte peste generații!

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul Casa Bună, inițiat de Valeriu Nicolae, este un loc al faptelor bune, destinate în special copiilor foarte săraci din ghetoul Ferentari. În noua casă sunt organizate activități pentru peste o sută de copii, care sunt sprijiniți cu tot ce au nevoie, fie că este vorba de educație, fie de hrană, servicii medicale sau bunuri de strictă necesitate.

55,633 RON Raised:
372 Donations:
23 Supporters:
Status Fundraising

Asociația Andreea Ivan Învingătoare propune proiectul ,, Autovehicul adaptat pentru independența persoanelor în scaun rulant” care să faciliteze deplasarea persoanelor cu dizabilități. Acesta constă în strângerea de fonduri pentru achiziționarea unei mașini adaptate special pentru a le da mai multă independență acestor persoane.

Cei care beneficiază de acest autovehicul adaptat sunt persoanele in scaun rulant apte din punct de vedere  intelectual și care își doresc să-și depășească limitele. Se adresează acelor persoane din București care își doresc să aibă un loc în societate, dornice să adune noi cunoștințe, care își doresc să iasă în lume, să fie independenți și să aibă o viață normală.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

UnLoc furnizează servicii de locuire în comunitate și sprijin individualizat persoanelor adulte cu dizabilități și trecut instituțional.

180 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Ajută-ne să ajungem la femei și fete din comunități cu informații despre siguranță și sănătate.

3,010 RON Raised:
23 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Este ziua lui Andrei, 9 ani, diagnosticat cu autism. Nu știu cât înțelege el din semnificația acestei zile...

200 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Handicope este visul unui grup de tineri cu dizAbilități motorii de a-i ''molipsi'' și pe alții ca ei să iasă din umbra bolii lor , să îndrăznească mai mult , să aibă curaj și să lupte pentru a fi fericiți.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Anul 2021 este un alt an special pentru noi toți și mai ales pentru copiii și adulții cu dizabilități. Mai mult decât oricând, ei au nevoie de sprijin, pentru ca abilitățile, exersate cu atât de multă sârguință în toți anii precedenți, să nu se piardă prin neexersare. La fiecare vârstă, dar mai ales la vârstele mici, accesul la terapii este vital și, pentru ca familiile să își permită un astfel de efort, e necesar ca accesul să fie gratuit. Societatea poate face acest lucru pentru persoanele cu dizabilități, prin oamenii ei cei mai buni.

119,128 RON Raised:
1,314 Donations:
421 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul „Porti deschise” are drept scop prevenirea excluziunii sociale si cresterea calitatii vietii pentru 100 de varstnici institutionalizati, rezidenti in camine de stat din sectoarele 1, 4 si 6.

1,550 RON Raised:
9 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Obiectivul principal al proiectului este de a creşte prezența la şcoală a copiilor ce provin din grupuri vulnerabile ale comunităţii noastre şi integrarea în comunitate prin programe educaţionale şi culturale a unui grup mare de copii rudari cu o condiţie materială nefericită. 

The main objective of the current project is to increase the school attendance within the vulnerable groups in our community, the integration in the community trough education and culture of a large number of rudari children with an unfortunate material condition. 

 

5,210 RON Raised:
30 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

In 2020 ne propunem sa ne continuam activitatea si sa implicam cat mai multi copii si tineri defavorizati in activitatile desfasurate. Astfel va prezentam principalele 3 proiecte ale noastre.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, sau in regim rezidential a unor activităţi de gazduire pe timpul zilei sau perioada limitata ,de îngrijire, masa calda, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională.

1,560 RON Raised:
12 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Asociația pentru Protecția Copiilor şi Familiei “George Alexander” are ca proiect de suflet construirea Centrului de Urgențe pentru copii si parintii care sufera din cauza abuzurilor sau neregunlilor din sistemele de Protectia copilului.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul ÎMPREUNĂ dorește să extindă serviciile de incluziune la un total 90 de copii în termen de 1 an: grădiniță, after school și week-end. Fondurile adunate pe galantom.ro vor acoperi o parte din costurile operaționale ale grădiniței pe un an.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Copiii nevăzători sau slab văzători ne demonstrează zi de zi că nimic nu este imposibil. Ajută-i să practice în continuare sportul care le dezvoltă abilități de viață și încrederea în sine.

37,761 RON Raised:
315 Donations:
22 Supporters:
Status Fundraising

Sandwork expresiv este o metoda transculturala de sprijin psihologic bazata pe imagini si cu caracter nonverbal. Scopul sau este de a ajuta copiii si adultii sa isi activeze un proces de autoreglare psihologica recurgand la propriul lor potential creativ.

1,060 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Vino să schimbăm destinele unor familii de oameni muncitori: susține proiectele de locuire socială ale asociației PRIMA DATĂ ACASĂ - construim case simple și accesibile pentru oameni care nu au avut niciodată un loc decent de trai.

3,045 RON Raised:
22 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Vindecarea traumelor emotionale este esentiala pentru reluarea unei vieti normale, dar pretul unei sedinte de terapie poate sa le descurajeze pe cele care abia se descurca cu banii.

11,759 RON Raised:
123 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

Multe dintre invingatoarele noastre intampina greutati mari in gasirea unui avocat potrivit si in acoperirea onorariilor. Din acest motiv, am lansat proiectul „Apara-ti drepturile!”, prin care vrem sa adunam fonduri ca sa acoperim o parte din cheltuielile juridice pentru femeile pe care le ajutam, inclusiv deplasarea pentru prezenta la procese si pentru reprezentarea juridica in alte orase.

4,938 RON Raised:
43 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este de a constitui un fond de 100 000  RON pentru intervențiile de urgență în cazul victimelor violenței domestice, a femeilor singure, cu copii sau fără, dar și a taților singuri, aflați în situații limită.

2,733 RON Raised:
29 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Centrele de Integrare a Tinerilor din Bacău și București au drept scop integrarea socială a tinerilor revocați din centrele de plasament, a tinerilor aflați în situații de risc social sau care sunt victime ale traficului de persoane. Lunar, sunt asistați 28 de beneficiari, 22 în Bacău și 6 în București.

4,670 RON Raised:
58 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Prin proiectul ”Un acoperis deasupra capului” vrem sa sustinem pentru inceput 10 femei si pe copiii acestora asigurandu-le trei luni de chirie si plata pentru o parte din cheltuielile de intretinere.

40,834 RON Raised:
315 Donations:
8 Supporters:
Status Fundraising

Asociația ACCEPT a reprezentat în ultimii 20 de ani persoane LGBT în instanțele din România în cazuri de discriminarea, referitoare la încălcarea unor drepturi fundamentale, sau în cadrul unor investigații penale în care membri ai comunității au fost victime ale unor infracțiuni motivate de ură.

17,095 RON Raised:
148 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Locuinta maxim protejata Dina, găzduiește 5 beneficiari cu dizabilitati severe in sistem maxim protejat, a căror familii nu mai exista sau se află în imposibilitatea de a-i gestiona in familie.

4,780 RON Raised:
16 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectul “Împreună dăm şanse copiilor cu autism!” este să asigurăm continuarea terapiei personalizate pentru cei 120 de copii cu autism şi alte tulburări de dezvoltare din judeţele Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.

 

Copiii cu autism nu-şi pot lua vacanţă de la terapie !

8,504 RON Raised:
97 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Când copiii sunt în grija lor, nu a statului, părinții săraci zic că e SĂRBĂTOARE.

Ajută-i să rămână împreună și fiecare zi, chiar și după Paște, să le fie sărbătoare printr-o donație pe www.pretulbinelui.ro.

75 RON Raised:
1 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Hope and Homes for Children îşi bazează întreaga activitate pe un crez puternic: viaţa departe de părinți, în orfelinate distruge copilării şi limitează şansele copiilor de a se dezvolta normal şi de a avea o viaţă împlinită şi fericită.

 

504,349 RON Raised:
4,014 Donations:
406 Supporters:
Status Fundraising

Neimplicarea de astăzi e haosul de mâine! Asociația noastră și-a pus de mult în gând să găsească o modalitate în care cei în nevoi să aibe un spațiu pe care să-l numească ACASA. Cu ajutorul binefăcatorilor noștri am făcut un prim pas. Acela de a închiria un spațiu pe care să-l punem la dispoziția persoanelor în nevoi. De ce am ales să facem asta? Pentru că plângem de fiecare dată când ne simțim neputincioși în combaterea violenței, abuzurilor, discriminărilor în ceea ce-i privește. Știm că, combaterea sărăciei ar trebui să fie unul dintre obiectivele fundamentale ale partidelor politice, însă oamenii săraci nu încap în strategiile de campanie din ultimii 30 de ani. Au fost cumpărați cu promisiuni populiste,evident niciodată onorate.

De multe ori și-au cerut drepturile și au fost refuzați, fără explicații și fără ajutor. Noi ne dorim să întindem o mână (a încrederii) pentru cei adesea discriminați! E foarte important de știut: nu încurajăm lenea, iar în acest sens vom pune accent pe importanța muncii și educației în prealabil (în cazul celor tinerilor), iar bătrânii vor avea tot sprijinul nostru, dar nu înainte de a face tot posibilul ca ei să fie luați în serios și de către cei sus puși. Pentru ca totul să fie posibil și să aibe un parcurs lin, vom avea nevoie în continuare de ajutorul vostru!!! Vă mulțumim astăzi, mâine și întotdeauna pentru încrederea pe care ne-o acordați zi de zi!

Nimic fără Dumnezeu!.

1,440 RON Raised:
20 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Scopul pe termen lung este acela de a înființa module de locuințe protejate pentru persoane cu autism, unde să își desfășoare viața într-o manieră cât mai independentă posibil, inclusiv având posibilitatea să își câștige existența prin obținerea și menținerea unui loc de muncă.

18,411 RON Raised:
148 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Tinerii din programul Impact au dizabilități medii și severe și au fost preluați de Fundatia Motivation Romania din instituții de stat, începând cu anul 2003.

EN:
The young people from our IMPACT program have developmental disabilities. They were taken out of state-run institutions by Motivation Romania Foundations, starting with 2003 and are now part of our family.

2,050 RON Raised:
11 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Casa NEST se construiește în comuna Galicea din județul Vâlcea și reprezintă visul fondatorului de a contribui la sprijinirea activităților sociale dedicate copiilor abandonați. Este un proiect ambițios prin care ne dorim construirea unei case de tip familial pentru 12 copii abandonați , din spitalele și orfelinatele de stat. Fundația Alex Tache își dorește să le ofere acestor copii o îngrijire adecvată în sânul unei familii, educție, sprijin emoțional, consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, totul pentru o a asigura o dezvoltare armonioasă și pentru a păși în viață ca toții copii ce au familiile alături de ei.

4,283 RON Raised:
39 Donations:
165 Supporters:
Status Fundraising

In Bucharest the Seeds project aims to offer a support for the integration in society for young people who are or were homeless, living in states orphanages or in poor and at-risk families.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Centrul Sfântul Cristofor este un centru de zi ce oferă suport copiilor din cadrul comunităţii locale, aflaţi în prag de sarăcie şi diferite situaţii dificile.   

615 RON Raised:
8 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

  "Copiii merită să fie iubiți și să știe că sunt iubiți. Ei merită să fie prețuiți și să știe că sunt valoroși."

"Fii motivul pentru care alții cred in miracole."

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul “O sansa calda” are ca scop sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material a persoanelor defavorizate.

1,364 RON Raised:
7 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 6 la 1.000 de copii născuți vii în 2018 (date definitive pentru anul 2018 corectate cu reședința, INS, ianuarie 2020), cauza principală fiind nașterile premature.

5,110 RON Raised:
39 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Asigurarea continuității și stabilității familiale pentru copiii găzduiți de noi, adică păstrarea imobilului unde își desfășoară activitatea Casa de Tip Familial ”Căsuța Bucuriei”.

1,030 RON Raised:
14 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Faces of Autism prezintă portrete ale copiilor, tinerilor sau adulților cu autism, dar urmărește și explorarea multiplelor fețe ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenți, cu o viață aproape normală.

Fiecare copil cu autism poate avea o pasiune care să-i transforme dizabilitatea într-un avantaj. Un copil recuperat, înarmat pentru viață cu o pasiune puternică, devine un membru activ al societății, desprinzându-se de stigmatul asistatului social.

4,484 RON Raised:
37 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Fundația Nektarios, în parteneriat cu Asociația “Salvează o inimă”, lansează campania “Împreună pentru viață”, care are ca scop strângere de fonduri pentru ridicarea Așezământului Social-Educațional “Sfântul Efrem cel Nou” din satul Oneaga, Botoșani.

455 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Pe acest teren va fi construit Centrul de Zi „Leul Albastru”, la care visăm cu ochii deschiși deocamdată!

32 RON Raised:
1 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În judeţul Bihor sunt 19.972 de persoane cu dizabilităţi dintre care 1.012 copii, conform statisticii Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului din martie 2018. Cu toate acestea nu există niciun taxi adaptat, deşi există o lege în acest sens. Problema blocajului la domiciliu e binecunoscută de cei care au în familie o persoană cu dizabilităţi locomotorii. Pentru aceștia, am finanțat achizitionarea unui minivan adaptat care funcționează în regim de taxi pentru Oradea și zonele limitrofe și a unui dispozitiv electric de coborâre, indiferent de etajul la care locuiește beneficiarul.

400 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

UnLoc sprijină traiul în comunitate al persoanelor cu dizabilități, ca alternativă la instituționalizare, și promovează viața independentă ca drept fundamental al omului.

 

 

6,782 RON Raised:
47 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Mergem la cel mai mare eveniment de alergare din România pentru a îi ajuta pe copiii sportivi cu deficiențe de la Climb Again să ajungă la competiții internaționale dedicate sportivilor de performanță. 

Mai multe despre proiectele noastre:

http://www.climbagain.ro/

https://www.facebook.com/ClimbAgain

11,410 RON Raised:
88 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Adriana este un om minunat, care își crește copiii cu multă afecțiune, o femeie care a renunțat la tot pentru viitorul celor mici. Își duce traiul cu modestie și demnitate într-un spațiu care cu greu ar putea să fie numit „casă”, darmite „acasă”. 

Condițiile precare în care trăiesc cu toții ar putea duce, pentru multe familii, la abandonul copiilor în grija statului. Dar Adriana nu a avut de gând să renunțe niciodată la copiii ei.

 

23,961 RON Raised:
175 Donations:
14 Supporters:
Status Fundraising

Our ‘New Beginning’ project aims to empower survivors of domestic abuse by ensuring that they have the tools they need to leave an abusive relationship and to move on with their lives. 

53,940 RON Raised:
338 Donations:
30 Supporters:
Status Fundraising

Ne propunem ca prin acest proiect sa putem acoperi o parte din cheltuielile lunare necesare pentru terapiile Ariannei. Banii obtinuti vor merge catre kinetoterapie, hipica, logopedie, terapie cu oxigen hiperbaric,innot si procurarea materialelor necesare pentru desfasurarea acestora.

Costurile lunare sunt urmatoarele. Kinetoterapie 700 de lei, Hipica 900 de lei, logopedie 700 de lei, Inot 400 de lei.            Insa sacrificiul suprem reprezinta sedintele de terapie hiperbara care costa 400 de lei sedinta, find nevoie de 15 sedinte la o sesiune, minim 2 sesuni pe an. Plus cheltuiala cu cazarea, drumul si manacarea.

725 RON Raised:
7 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul propune realizarea unui eveniment caritabil ce urmează a se desfăşura în luna decembrie 2020. Astfel, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – Filiala Iași (ANCAAR – Filiala Iași), împreună cu Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași și comunitățile românești din diaspora organizează evenimentul   “Avem dragoste de dăruit”, în cadrul căruia asociațiile românești din diaspora, și nu numai, se vor implica în promovarea acestui eveniment în rândul membrilor lor și în donarea de fonduri în contul Asociației ANCAAR – Filiala Iași.

6,260 RON Raised:
51 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Ne dorim sa orgnizam excursii si tabere pentru copiii hipoacuzici de la Liceul Special nr 3 care nu au vazut pana acum muntele sau marea. 

3,965 RON Raised:
22 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Sunt oameni care au nevoie de puțin ca să fie fericiți, dar care singuri nu se pot descurca atunci când le e mai greu! Puterea comunității, a oamenilor uniți de dorința de a-i ajuta pe cei vulnerabili, e mult mai mare decât ne putem da seama și doar împreună putem construi lumea aceea mai bună pe care ne-o dorim și în care suntem bine cu toții.

De aceea, ne bazăm încă o dată pe sprijinul vostru, al comunității oamenilor de bine, pentru ca împreună să o putem ajuta pe Cornelia și cei 8 copii ai ei să aibă un loc doar al lor în care să poată trăi decent și liniștit.

6,815 RON Raised:
73 Donations:
11 Supporters:
Status Fundraising

Anul acesta, sărbatorile vor fi diferite pentru beneficiarii asociației "Lasă-mă să-ți aud glasul". Acești copii, ce până nu demult duceau o viață normală, mergând la școli și gradinițe, trec printr-o perioadă in care se află din nou rupți de societate. Pentru familiile modeste, dificultățile financiare au fost agravate în contextul pandemiei actuale.

150 RON Raised:
1 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este acela de a veni în întâmpinarea comunității LGBTQ+ prin trei mari direcții de acțiune: oferirea unor micro-granturi grupurilor formale și informale care vor să dezvolte o inițiativă în comunitățile lor, sprijinirea persoanelor vulnerabile și facilitarea accesului la cursuri și training-uri de (re)calificare.

780 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Avem planuri ambitioase: pe langa donatiile de scutece, carti, haine si jucarii pentru cei mici, ne dorim sa derulam acum proiecte pentru cei mai maricei, care au si ei nevoie de noi; sa-i ajutam cu materiale pentru atelierele vocationale, sa organizam excursii si spectacole de teatru de papusi, sa-I sprijinim in alegerea unei profesii de succes.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Odată cu venirea sărbătorilor Lions Bucharest Amaluna Campus Club, alături de Lions Club Reșița Kindness, Lions Club București Decan și sponsorii acestora, dorește să încălzească inimile celor aflați în situații defavorizate.

1,544 RON Raised:
17 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Parcursul pe care o femeie îl face din momentul în care decide să spună ,,STOP’’ este unul ce are nevoie de multă susținere exterioară, de mult suport și de ajutor interdisciplinar. Fie că vorbim de ajutorul necesar pentru obținerea unui ordin de protecție, de consiliere individuală pentru ca femeia să își poată vedea resursele, să devină conștientă de factorii de protecție din jur și de propriile capacități, sau de terapie de grup- unde devine parte a unei comunități și devin împreună niște învingătoare; asupra oricărui aspect din acest proces ne oprim, îi vedem cu siguranță utilitatea indiscutabilă.

1,620 RON Raised:
23 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Esti un tanar de 18 ani. Ai tot viitorul inainte, 1000 de posibilitati, 1000 de alegeri care te pot purta prin toata lumea, prin experiente fantastice. Te vei desprinde si vei fi independent si sigur pe tine.

Daca insa vii dintr-un centru de plasament, putinul echilibru pe care il ai acum, odata cu plecarea din centru, se prabuseste.  

Sufletul tanarului e fragil la 18 ani si trebuie ocrotit, ghidat, incurajat. Magia vârstei vine mereu și cu bucurii de nemăsurat, și cu sperieturi de neînchipuit.

Asa ca tinerii din centrele de plasament au nevoie de voci blande care sa le spuna ce e dincolo, in lumea din afara centrelor. Si sa le arate ca sufletele  lor sunt puternice si mainile lor sunt dibace si ca vor reusi.  

In august, la ZI de BINE, organizam proiectul #Croieste-tiViitorul,  tabere de croitorie si viata independenta pentru tinere din centre de plasament!

8,794 RON Raised:
89 Donations:
25 Supporters:
Status Fundraising

Asigurarea unei locuinte si a unui spatiu sigur in care persoanele cu sindrom Down, dar si cu alte dizabilitati vor primi ingrijirea necesara, adaptata nevoilor lor.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Casa Agar ofera adapost, hrana, consiliere si tot ce este necesar pentru mamele si copiii in dificultate, victime ale abuzului, violentei in familiei si excluziunii sociale pentru a ii ajuta sa se reintegreze in societate.

88,806 RON Raised:
653 Donations:
62 Supporters:
Status Fundraising

A fost odata ca niciodata un baietel special care visa sa aiba multi prieteni in jur. Mama lui a inchiriat o casuta unde sa faca terapii. Cand a vazut-o, baietelul pe loc i-a zis “Casuta tuturor”.

Ne dorim o locatie proprie unde copiii sa aiba parte de interventii terapeutice, sa le amenajam o sala senzoriala, sa organizam ateliere de art-terapie, melotarapie, afterschool special in cursul scolii si Club de vara in timpul vacantelor, workshopuri pentru parinti.

24,446 RON Raised:
31 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Centrul de Zi Sfântul Stelian este o poveste frumoasă pentru copii din Urlați, o poveste din care vă invităm să faceți parte!

4,475 RON Raised:
36 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Membrii şi voluntarii Asociaţiei Taxiul cu Bomboane desfăşoară în perioada martie - decembrie 2019 proiectul ‘‘O zi specială‘‘ dedicat copiilor cu dizabilităţi (hipoacuzici, nevăzători) de la mai multe şcoli speciale din Bucureşti.

3,340 RON Raised:
37 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul ”O viață fără violență” inițiat la sfârșitul anului 2013 oferă servicii gratuite de tip integrat victimelor violenței în familie care solicită ajutorul Asociației Necuvinte.

25,342 RON Raised:
239 Donations:
31 Supporters:
Status Fundraising

Un nou proiect, o alta mana de ajutor pe care o putem intinde catre copiii cu dizabilitati si nevoi speciale din Craiova. Ne dorim sa accesibilizam cat mai multe din scolile din oras, pentru a facilita accesul fizic la educatie al tuturor copiilor. Asadar, avem nevoie sa achizitionam cateva dispozitive ce ajuta in transportul persoanelor imobilizate in scaunul cu rotile in spatiile unde nu sunt disponibile rampe sau lifturi: un Elevator cu senile pentru transportul pe scari. Aceasta este o metoda sigura, ce nu necesita un efort deosebit din partea insotitorului. Elevatorul cu senile are autonomie suficienta, este usor manevrabil si asigura securitatea persoanei transportate. Pentru multe detalii despre aceasta varianta de transport pe scari, va stam la dispozitie oricand. Aici va lasam o imagine si un clip al acestuia, ca sa intelegeti cat de usor le va fi copiilor sa ajunga la salile de clasa, dupa ce vor avea un astfel de dipozitiv. - elevator cu senile

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Construirea unui etaj la centrul pentru tineri cu dizabilități Help the People pentru terapia prin joacă.

12,573 RON Raised:
125 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este de a transforma Centrul Butterfly într-un loc potrivit restaurării vieților supraviețuitorilor traficului de persoane.

2,312 RON Raised:
12 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Asociatia Touched Romania ofera, pe langa alocatia lunara de hrana a copiilor, medicamente, hainute si rechizite pentru gradinita, consiliere pentru asistentii maternali si un mediu placut si prietenos unde acestia se pot intalni si schimba impresii despre cresterea copiilor.

 

7,282 RON Raised:
40 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În România, 1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, după vârsta de 15 ani. Pentru a putea învinge acest fenomen, femeile și copiii martori la violență au nevoie de suport, uneori pe termen lung. Camera albastră de la A.L.E.G. ascultă fiecare poveste fără să blameze și oferă ceea ce de multe ori femeile nu găsesc nicăieri altundeva: încrederea că pot reuși. Toate astea în condiții de confidențialitate. Asistența juridică, inclusiv însoțirea pe parcursul demersurilor, este de multe ori esențială. În același timp, e important ca serviciile noastre de informare și conștientizare să ajungă la cât mai multe persoane, pentru ca fiecare dintre noi să recunoaștem cât mai devreme formele violenței și să știm să prevenim o situație de abuz, înainte să se producă traume dificil de remediat.

6,901 RON Raised:
90 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Comunitatea #ȘiEuReușesc are forța să unească, să susțină și să dea putere, prin simplul fapt că aceasta oferă sprijin, atât învingătoarelor, cât și celor care încă trăiesc într-o relație abuzivă.

19,732 RON Raised:
203 Donations:
16 Supporters:
Status Fundraising

Centrul de Educație Incluzivă Căsuța cu Cireșe este un proiect al Asociației Salvați Copiii Iași de peste 12 ani, care se adresează în special unei comunității defavorizate din Iași, zona Şes Bahlui (cartierul Dacia), unde locuiesc aproximativ 100 de familii cu copii, majoritatea fără forme legale. Condiţiile de locuit sunt extrem de dificile: fără căldură, fără apă, canalizare şi electricitate. Abandonul şcolar sau riscul de abandon şcolar sunt obişnuinţe ale comunităţii. Luptăm permanent să aducem schimbări acestei realități!

 

 

67,859 RON Raised:
548 Donations:
82 Supporters:
Status Fundraising

Art200 este festivalul de film queer din București, aflat la prima ediție anul acesta. Festivalul e organizat de Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici. Asociația Accept e unul dintre partenerii festivalului, și toate fondurile obținute de Accept prin acest fundraiser vor merge direct către asociația organizatoare. 

5,450 RON Raised:
38 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Oferirea unei experiențe de suflet vârstnicilor deplasabili dintr-un centru de bătrâni din București: vizionarea unei piese de teatru, precedată de tuns/ coafat și luarea mesei.

2,175 RON Raised:
22 Donations:
7 Supporters:
Status Fundraising

Ai observat? De cele mai multe ori în viață, o situație mai dificilă atrage cu sine izolarea și marginalizarea. O boală cronică, o situație materială mai dificilă... sunt lucruri care pot afecta grav și emoțional persoanele care se confruntă cu o dificultate.

FLORILE BINELUI vor aduce o surpriză și un zâmbet în viața unei persoane speciale!

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Copiii care sunt martori sau victime ale unor infracțiuni intră tot mai des în contact cu sistemul judiciar din România. În anul 2020, 2.111 copii au fost victime în dosarele trimise în judecată de procurorii români, iar în 2019, 2.222 de copii. Adică o cincime din totalul victimelor înregistrate în rechizitoriile parchetelor din România, în decurs de un an. Prin ochii copilului audierea înseamnă retraumatizare, prin repetarea unor întrebări dureroase puse de reprezentanții instituțiilor statului. De aceea, Asociația Zi de Bine susţine Ministerul Public şi, impreuna cu Asociatia VIS, creează „Loc de Bine”, trei camere dedicate audierii copiilor, în cadrul a trei parchete de pe lângă tribunale din România: Constanța, Vâlcea și Vrancea.

Loc de Bine înseamnă nu doar amenajarea prietenoasă a unui spațiu rece, precum o instituție din justiție, ci o metodă științifică de interviu realizat de oameni pregătiți, în încăperi special create pentru copii. Loc de Bine va fi un spațiu confortabil, unde copilul poate căpăta curaj să vorbească despre experiența prin care a trecut, fără riscul retraumatizării.

 

18,627 RON Raised:
173 Donations:
56 Supporters:
Status Fundraising

Echipa Reality Check are mare nevoie de un om care să ajute la bunul mers al programelor din Castelu. De la identificarea cazurilor medicale care au nevoie de o rezolvare urgentă și până la implementarea proiectelor în zona de educație. Cu banii stranși, vom asigura salariul unui asistent de echipă pentru proiectele din Castelu, pentru un an de zile, respectiv 67 200 lei cheltuieli totale pe intreg anul.

13,065 RON Raised:
76 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Autismul nu intreaba, nu alege. Astfel s-a intamplat ca in familia Boian , amandoi copiii sa fie diagnosticati cu autism. Nu a fost si nu e usor. E un maraton in care trebuie sa dozezi eforturile, resursele. In care e nevoie de sprijin constant. Mergem pe drumul asta de 10ani deja, ani in care am reusit sa il ducem pe Alex la scoala (intra in clasa a Va), la un nivel verbal iar pe Radu, dupa multi ani si multe incercari, la scoala la 9ani, cu insotitor. Dar pentru reusitele astea au muncit enorm, fara pauze.

Alex si Radu au nevoie in continuare de sprijinul terapeutilor si de acces la scoala. Dar pentru asta e nevoie de suport financiar. De aceea, va rugam sa va implicati si sa ajutati cum puteti. 

Cu sprijinul oamenilor fain am ajuns pana aici, tot cu sprijin vom merge mai departe. <3

 

2,211 RON Raised:
28 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Doneaza pentru ca Luciana si surioara ei sa poata avea parte de o masa calda in fiecare zi. Si un dus cald. Si un loc unde sa poate invata.

1,230 RON Raised:
9 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Lions Club Bistița în parteneriat cu Asociația AFI-ProFamilia și susținerea Asociației Cluburilor Lions din Romania, a demarat constuirea unui adapost pentru victimele violenței domestice in județul Bistița, având și sprijinul Consiliului Local Budacu de Jos, care a pus la dispoziție în mod gratuit terenul necesar

8,296 RON Raised:
67 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

În fiecare zi, la centrul CATI tinerii învaţă să comunice, să se descurce cât mai mult singuri, ascultă muzică, leagă prietenii dar şi muncesc: confecţionează felicitări, bijuterii, pictează tablouri sau diverse obiecte din sticlă pe care le prezintă la târguri şi expoziţii acompaniaţi de terapeuţi.

2,151 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Pentru bătrânul nostru microbuz Br-27- TRB a venit vremea ’’PENSIONĂRII’’

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

De câţiva ani visăm să avem un spaţiu al nostru, al copiilor şi tinerilor cu autism din Brăila.

1,345 RON Raised:
18 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Sunt Radu , am 9 ani si anul asta mama a reusit sa ma inscrie la o scoala de masa.

Imi place la scoala, merg insotit de o domnisoara psiholog. Am nevoie de ajutorul vostru ca sa merg in continuare si apoi sa fac terapie 1:1.

Am autism, un frate mai mare care si el are autism.  Parintii mei nu si-au permis tot timpul 2 terapeuti si au fost nevoiti sa aleaga :( Gradinitele si scolile au refuzat sa ma primeasca din cauza autismului si a lipsei insotitorului. Acum, ca totul pare sa mearga bine, am nevoie de ajutor, sa nu facem pauza.

27,903 RON Raised:
109 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

"Opriți violența de gen!" este o companie a Institutului Român pentru Pace - PATRIR în colaborare cu autoritățile locale, parteneri din societatea civilă, școli, adăposturi, psihologi și companii, pentru a oferi sprijin direct femeilor afectate de violența de gen este un catalizator pentru actori din mediile publice, civice și de business de a lua poziție împotriva violenței de gen.

Scopul proiectului este de cataliza o mișcare socială masivă pentru oprirea violenței de gen, de a oferi sprijin supraviețuitorilor și de a crea o 'Agenda pentru Cluj' pentru egalitatea de gen și siguranța tuturor. 

---

'Stop Gender-Based Violence!' is a campaign of the Romanian Peace Institute – PATRIR with an alliance of local authorities, civil society partners, schools, shelters, psychologists and companies to provide direct support to women affected by gender-based violence; catalyze public, civic and corporate actors to speak up against gender-based violence.

The purpose of the project is to catalyze massive social involvement to stop gender-based violence, support survivors and create a ‘Cluj Agenda’ for gender equality and safety for all.

3,375 RON Raised:
13 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Ce poți face când lumea în care te-ai născut și crești e plină de sărăcie, suferință și pericole? Când la fiecare pas te lovești de droguri, prostituție, violență. Poți descoperi restul lumii doar cu puterea de neegalat a imaginației și a poveștilor care îți deschid larg poarta și te lasă să fii parte din ele. Cum se poate face asemenea magie? Cu teatru!
Cu 7 ani în urmă, la școala generală 136, un actor profesionist - Ionuț Oprea - ținea prima oră de actorie pentru câțiva copii din Ferentari. De-atunci, a apărut o trupă de teatru, trupa s-a mărit și a devenit familie - Familia PlayHood. Fiecare oră petrecută de copii la teatru nu e doar evadare din ghetou, e cărămidă pusă trainic la temelia unei lumi mai bune decât cea în care au avut neșansa să deschidă ochii.
Copiilor din Ferentari le trebuie teatrul. Aer proaspăt și curat pentru mințile și inimile lor. Iar teatrului îi trebuie un sediu cumsecade.
In Martie, la Zi de BINE, facem STUDIOURILE FERENTARI.

 

 

16,617 RON Raised:
126 Donations:
28 Supporters:
Status Fundraising

Asigurarea unor produse indispensabile unui număr de 12 femei, victime ale violenței domestice, și copiilor acestora.

305 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul – susţinerea terapiilor zilnice ale minorei Sara Maria Dinu, diagnosticată cu autism, pentru recuperarea în totalitate sau partial a acesteia. În prezent aceasta urmează şedinţe de terapii ABA, logopedie, terapie 3C, terapie senzorială, hipoterapie şi altele, costurile acestora ridicându-se la peste 5000 lei lunar. Fiecare donaţie de 100 lei poate acoperi o şedinţă de două ore de terapie.

2,495 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

La ce vârstă ai participat în prima tabără? Îți aduci aminte experiența aceea? Ce amintiri ai din această experiență?

În Baia Mare există mai mult de 400 de copii ce trăiesc în risc de excluziune socială. Aceștia cresc în condiții greu de imaginat: în colibe improvizate amplasate la periferia orașului, în lipsa unei surse potabile de apă și de cele mai multe ori fără electricitate.

Noi i-am cunoscut în urmă cu mai bine de patru ani, iar de atunci lucrăm constant pentru a accelera procesul de incluziune socială. Alături de voluntari locali și internaționali creăm contexte de învățare în care cei mici să-și dezvolte abilități de viață, cât și să descopere importanța mersului la școală.

Scopul acestui proiect este de a le oferi oportunitatea participării la prima tabără. Ne propunem ca această experiență să fie una memorabilă, prin descoperirea lumii dincolo de granițele invizibile ale comunității din care ei provin.

Toatea acestea au fost gândite cu încrederea că aceste experiențe vor avea un rol important în dezvoltarea lor armonioasă.

12,254 RON Raised:
92 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Un scaun rulant potrivit este esențial pentru învingerea izolării și pentru o viață independentă a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

De aceea, Motivation a creat Fondul Scaunelor Rulante prin care finanțează și furnizează scaune rulante potrivite pentru persoanele cu mobilitate redusă care nu își permit un astfel de echipament sau sunt uitate de sistemul public de asigurări de sănătate.

EN:

An appropriate wheelchair is essential for a person with disabilities, in order to break isolation and lead an independent life. 

This is why, Motivation created the Wheelchair Fund, which aims to finance and deliver appropriate wheelchair for people with mobility disabilities who cannot afford such equipment or are forgotten by the public health insurance system.

173,707 RON Raised:
1,804 Donations:
209 Supporters:
Status Financed

Toamna piticii se intorc din vacanta si au nevoie de mobilier nou in casuta lor.

1,660 RON Raised:
17 Donations:
3 Supporters:
Status Inchis

Părinții copiilor cu autism au nevoie de informare, apoi decizia le aparține în totalitate. Au nevoie să știe sau să învețe că specialiștii sunt datori să le explice care sunt variantele, că faptul că există mai multe opinii, de la un specialist la altul, nu e un lucru rău. Din contră, îți dă posibilitatea să alegi ce ți se potrivește. 

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

600 de copii din 13 comunităţi defavorizate din judeţul Dolj vor beneficia de ajutor în cadrul unui amplu proiect de dezvoltare comunitară ce se va derula pe 5 paliere principale: educaţie, sănătate, dezvoltare economică, advocacy, dezvoltare spirituală.

1,100 RON Raised:
10 Donations:
3 Supporters:
Status Inchis

Începând cu luna noiembrie a anului 2013, membrii Colegiului au început o serie de activități dedicate copiilor defavorizați din satele Stânca și Pocreaca din județul Iași.

2,900 RON Raised:
26 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Centrul Generații este un proiect care transformă centre sociale de tip after-school în micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru rezolvarea problemelor sociale. Aducem împreună persoane aparținând mai multor generații și creăm cadrul în care vârstnicii și copiii socializează, învață lucruri noi, se ajută și sprijină reciproc.

2,280 RON Raised:
27 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Finanțarea terapiilor destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

9,255 RON Raised:
155 Donations:
38 Supporters:
Status Financed

Finanțarea programelor de dezvoltare cognitivă și de integrare socială destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

12,145 RON Raised:
164 Donations:
42 Supporters:
Status Financed

Cel mai important proiect al AITA, care este in continua desfasurare, este Centrul AITA de interventie timpurie in autism, care a fost deschis in anul 2009. Centrul functioneaza la standarde internationale de interventie in autism. La AITA, 20 de copii cu varste cuprinse intre 18 luni si 6 ani beneficiaza de terapie ABA, logopedie si grupuri de socializare.

6,909 RON Raised:
77 Donations:
21 Supporters:
Status Financed

Finanțarea programelor de stimulare a motricității destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

9,533 RON Raised:
130 Donations:
28 Supporters:
Status Inchis

Cine zice că un copil nevăzător nu poate atinge înălțimile sau că un copil care nu aude nu poate fi campion? Ne-am propus să schimbăm viitorul copiilor cu nevoi speciale din jurul nostru prin escaladă, prin dezvoltarea abilităților de viață și întărirea încrederii de sine care vin din practicarea acestui sport.

9,690 RON Raised:
78 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Finanțarea terapiilor ocupaționale destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

34,151 RON Raised:
355 Donations:
98 Supporters:
Status Inchis

Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton 93” Lugoj a fost înfiinţat în anul 1994 în urma primului turneu realizat în fotoliu rulant de Vasile Stoica care a parcurs 340 km în 4 zile pe traseul Lugoj, România – Siofok, Ungaria. De atunci şi până în prezent, prin atletul paraplegic Vasile Stoica, Clubul Sportiv a ajuns la performanţe deosebite atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

2,142 RON Raised:
26 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Încă de la înfiinţare, unul dintre obiectivele Clubului Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton 93” Lugoj a fost să schimbe mentalitatea oamenilor vis-a-vis de persoanele cu handicap şi să lupte pentru integrarea lor în societate. Anul acesta ONG-ul nostru şi-a propus să achiziţioneze un microbuz accesibil pentru persoanele cu dizabilităţi pentru a facilita deplasarea lor la serviciu, conferinţe şi competiţii sportive.

75 RON Raised:
1 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Liga Eroilor Team Hope, în frunte cu căpitanii de echipe Omid Ghannadi, Alexandra Ungureanu, Adrian Nartea, George Bonea și Dj. Undoo vor îndeplini un obiectiv de minim 5.000 de km. în #TURdeBINE. Susține-le efortul și ajută-ne să strângem banii necesari pentru utilarea primului Centru de Bine Hope and Homes for Children!

1,465 RON Raised:
16 Donations:
5 Supporters:
Status Financed

Dizabilitatea poate fi o resursă pentru foarte multe alte abilități pe care omul și le descoperă, dacă este sprijinit și încurajat în acest sens. Pentru aceasta, e nevoie ca fiecare om cu dizabilități să aibă acces la servicii specializate, iar primul (im)pas este cel care ține de posibilitățile de deplasare.

3,270 RON Raised:
45 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

(English brief below)

Împlinind 50 de ani am făcut un angajament de suflet: pentru fiecare an de viață rânduit de Dumnezeu, să strâng fonduri pentru câte 1 casă respectiv 1 bursă pe tot parcursul lui 2017. Adică 50 de burse și 50 de case… O nebunie veți zice… o țintă de peste 1.000.000 euro… Dar nu singur: mai sunt și alți binevoitori ce împlinesc 50 de ani și se pot implica; sau orice alt binefăcător. Campania va merge înainte tot anul în diferite moduri, unul dintre care este platforma on-line Galantom pentru care am stabilit tinta de 50 000 lei. Acum pe Galantom, propun cu ocazia zilei mele de naștere să-mi fiți alături cu o donație pentru familia Ichim. Iar restul anului, alături de efortul meu pentru 50 burse și 50 de case pentru familii în nevoie.

 „50 years, 50 scolarships, 50 homes” - Joining Sergiu and the likes in 2017

Turning to be 50 years old this January, I made a commitment as early as late last year: for every year of life allowed by God, to raise funds respectively for 1 house and 1 scholarship for high school kids all along 2017. 

 

1,560 RON Raised:
8 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Prin proiectul „Crăciun de poveste” ne propunem sprijinirea unui număr de 30 de copii din cadrul Centrului de zi pentru copii ,,Sf. Muceniță Sofia”, proveniți din familii defavorizate social, pe parcursul perioadei sărbătorilor de iarnă.

993 RON Raised:
23 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

„Știi, pot să «văd» omul printr-o îmbrățișare. Chipul său nu poate ajunge la mine prin ochii mei, dar pot să simt zâmbetul din ochii săi. Și căldura din inima sa pot să o văd. Cu inima mea, cred…”

În România trăiesc peste 100.000 de persoane cu deficienţe de vedere. În deplasările lor folosesc bastonul alb, însă din cauza mediului construit inaccesibil și a unei societăți care conștientizează prea puțin dificultățile de care se lovesc nevăzătorii, puțini sunt cei care ies din case fără însoțitor. O realitate ce ce îi condamnă la o viață socială limitată. (doar 7% dintre persoanele cu deficiențe de vedere apte de muncă sunt și angajate și destul de puține sunt înscrise într-o formă de învățământ superior. )

Asociația Zi de Bine, în colaborare cu AMAIS (Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială ), aduce în România bastoanele smart We Walk. Fata de cele clasice, ele detectează obstacole atât la nivelul solului, cât și deasupra acestuia, folosind ultrasunete. Bastonul WeWalk poate fi folosit ca o extensie a telefonului în navigare, cu ajutorul touchscreen-ului de pe baston,  se conectează la hărțile telefonului și anunță care sunt locurile din apropiere.

În mai Asociația Zi de Bine lansează proiectul OCHII CARE NU SE UITĂ, prin care 70 de nevăzători vor primi bastoane  cu soft inteligent, tradus pentru prima dată în limba română, și vor participa la traininguri la București, Cluj și Iași, în cadrul cărora vor învăța cum să folosească aceste bastoane la potențialul lor maxim și să se bucure de mai multă independență, într-un peisaj care seamănă cu o cursă a obstacolelor, atât fizice, dar mai ales sociale. 

 

 

6,368 RON Raised:
58 Donations:
17 Supporters:
Status Financed

1000 de femei, victime ale violentei domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat intr-o bijuterie, care le ajuta sa apeleze rapid 112 daca agresorul incalca ordinul de protectie.

Avem nevoie de voi pentru ca victimele violenței domestice să se simtă apărate. Să poată ieși din prizonieratul în care le țin agresorii lor - de regulă, tocmai oamenii alături de care credeau că pot simți siguranță, căldură, iubire: partenerii sau soții lor.

 

68,554 RON Raised:
708 Donations:
128 Supporters:
Status Inchis
0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

“Crosul pentru viață”  2017  este un eveniment sportiv caritabil organizat de către Asociația Studenți pentru viață în colaborare cu Pegas Triatlon Club, al cărui scop este acela de a atrage atenția asupra diverselor probleme sociale legate de respectul pentru viață, promovând totodată, un stil de viață sănătos și echilibrat

2,308 RON Raised:
43 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Organizator: Fundația Noi Orizonturi

260 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis
750 RON Raised:
6 Donations:
2 Supporters:
Status Inchis

Organizator: Asociația Șansa Ta

700 RON Raised:
6 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

Sprijinirea unui număr de 10 mame și 14 copii, pentru a acoperi costurile nevoilor de bază: alimentație, igienă, utilități, consultații medicale. 

2,196 RON Raised:
31 Donations:
6 Supporters:
Status Financed

Sprijinirea unui număr de 10 mame și 14 copii, pentru a acoperi costurile nevoilor de bază: alimentație, igienă, utilități, consultații medicale. 

1,315 RON Raised:
18 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Update: Acest proiect a fost închis. Cu ajutorul donațiilor strânse de galantomi, au fost acoperite costurile participării a nouă utilizatori de scaune rulante la stagii de recuperare activă Motivation. Stagiile s-au derulat în septembrie 2017, aprilie, mai și iunie 2018. Mai multe informații despre progresul participanților, fotografii și clipuri sunt disponibile aici: http://motivation.ro/blog/vieti-schimbate-in-bine-prin-participarea-teammotivation-la-maratonul-bucuresti/

Update EN: This project has ended. With the support of the funds raised by our runners, we could cover the costs for 9 wheelchair users who participated in active rehabilitation programs. The active rehabilitation sessions were held in September 2017, April, May and June 2018. More information, pictures and videos with the progress of the participants are available on our website.

 

38,566 RON Raised:
408 Donations:
35 Supporters:
Status Financed

Nicoleta este la Fundația Motivation România din anul 2004. Aici a descoperit că îi place să picteze și să realizeze bijuterii artizanale. Și-a făcut mulți prieteni și participă la competiții sportive adaptate. 

EN: Nicoleta joined Motivation Romania Foundation in 2004. She found here that she enjoys painting and creating handmade jewels. She made lots of friends at Motivation and she frequently participates in adapted sports competitions. 

5,641 RON Raised:
63 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Update:  Acest proiect a fost închis. Mulțumim tuturor celor care au donat și au dat vestea mai departe. Suma strânsă cu ocazia participării  echipei Motivation la SemiMaraton Galați 2017, din donațiile făcute pe site-ul evenimentului, la eveniment și pe site-ul Galantom, a fost folosită pentru organizarea unui stagiu de recuperare activă pentru trei utilizatori de scaune rulante din Galați, în perioada 18-29 septembrie 2017. Stagiul a avut loc la Buda, jud. Ilfov. Mai multe informații, foto și video, aici: http://motivation.ro/blog/semimaraton-galati-2017-raport-de-eveniment/

420 RON Raised:
9 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Pacientii Spitalului de Psihiatrie Eftimie Balaceanca isi petrec viata in izolare. Pentru ei vrem sa construim o Gradina Terapeutica. Principalul scop este cel terapeutic.Acesti oameni traiesc in lumea lor, intr-o cumplita izolare. Ingrijirea plantelor le ofera o utilitate si in acelasi timp ii incurajeaza sa socializeze. De asemenea, vor putea vedea rezultatul direct al actiunii lor, plantele sadite si ingrijite de ei vor fi utilizate in bucataria spitalului.

 

23,926 RON Raised:
218 Donations:
31 Supporters:
Status Inchis

Donează pentru semnul meu de carte!

Copiii sunt creativi, iar cu sprijinul părinților în realizarea diferitelor activități, sunt încurajați și apreciați.  La programul de terapie ocupațională, la care participă copiii cu dizabilități în cadrul fundației, aceștia colorează, decupează și lipesc, creând minunate felicitări, cu diverse mesaje și nu numai.

250 RON Raised:
6 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Prin evenimentele caritabile pe care le organizam sau la care participam ca si beneficiari strangem fonduri din care se vor cumpara materiale de constructie, obiecte de mobilier, obiecte elecrocasnice pentru a renova casele in care locuiesc copiii cu situatii materiale dificle care fac parte din echipa clubului nostru.  

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Inchis

Noi credem că iubirea, afecțiunea și atașamentul familiei sunt ingredientele miraculoase pentru orice copil, cu atât mai mult pentru cei care se află în situații de vulnerabilitate: în orfelinate sau în medii cu sărăcie extremă.

 

175,229 RON Raised:
366 Donations:
17 Supporters:
Status Inchis

Nevoia de case de tip familial în localități rurale pentru tineri cu dizabilități este în continuare acută. De aceea, vrem să deschidem un nou centru pentru acești tineri, în localitatea Cacica, Suceava.

485 RON Raised:
7 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

”Haideți la joacă, în curte”, spune Sorina celorlalți copii cu care locuiește în Casă ”Sf. Gabriel” din Popești Leordeni. Păcat însă că în afară de o suprafață deschisă și două leagăne curtea nu oferă prea multe opțiuni de distracție.

10 RON Raised:
1 Donations:
0 Supporters:
Status Inchis

Dacă fiecare copil învață "din mers", ce te faci când copilul tău nu poate merge?

E firesc pentru orice părinte să-și ducă copilul într-un spațiu amenajat pentru joacă, unde micuțul se poate relaxa, unde poate socializa și relaționa cu alții de-o șchioapă. Copiii cu dizabilități împărtășesc aceleași nevoi de a își însuși abilitățile de joc și interacțiune, și unde mai bine să acumuleze aceste deprinderi, decât în cadrul unui Centru specializat, cu personal instruit pentru identificarea tuturor nevoilor celor mici?

Noțiunile și regulile nescrise ale jocului, vin natural pentru cei mai mulți copii, însă interacțiunea și jocul social diferă pentru copiii cu nevoi speciale, și reprezintă achiziții ce se dobândesc prin îndrumare și muncă strașnică, ce nu trebuie limitată la activități de interior.

Donează pentru Locul de joacă special și redă copilăria celor cu nevoi spșeciale!

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Inchis

Familia monoparentală capătă puteri nebănuite dacă este susținută în cele mai grele clipe, când copilul și părintele singur caută răspunsuri și soluții la probleme care i-au prins pe nepregătite.

4,775 RON Raised:
40 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Deși Centrul de consiliere Sf. Alexandra este închis temporar, activitatea noastră continuă online. Răspundem constant la apeluri și mesaje celor care solicită sprijin. O echipă formată dintr-un psiholog și un asistent social oferă zilnic consiliere și sprijin psihologic pentru depășirea situațiilor de criză. Suntem în legătură permanentă cu beneficiarii care au nevoie de asistență materială și livrăm la ușă produsele de care au nevoie, căutând noi moduri de a-i ajuta.

7,080 RON Raised:
85 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Peste 1.000 de copii sunt părăsiți anual în maternitățile din România, ceea ce arată că aproape 60% dintre cazurile de abandon au loc imediat după naștere.

Impreuna, ajutăm mamele singure, in situatii critice, să aibă tot ce le trebuie pentru a-și crește copiii!

 

29,116 RON Raised:
200 Donations:
17 Supporters:
Status Financed

Acest proiect isi propune realizarea de ateliere creative, sau terapie prin arta, pentru cele 50 de femei inscrise in programele Asociatiei ANAIS, femei diagnosticate cu diverse forme de cancer sau victime ale violentei domestice ce au nevoie de ajutor si sustinere pentru a-si descoperi resursele interioare, energia si calea catre echilibru emotional.

2,041 RON Raised:
17 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

Update: Acest proiect s-a finalizat. Cu ajutorul donațiilor strânse de galantomi și al sponsorizării oferite de Deltamed, au fost acoperite costurile pentru participarea a trei utilizatori de scaune rulante la o tabără de recuperare activă organizată la Felix, în perioada 11-15 iunie 2018. Mai multe informații și fotografii sunt disponibile aici: http://motivation.ro/blog/vieti-schimbate-in-bine-dupa-maratonul-international-cluj/

Update EN: This project has ended. With the support of the donations raised by our galantoms, as well as the financial support from Deltamed, we could cover the costs for 3 wheelchair users who attended an active rehabilitation camp. The camp was organized in Felix, between 11 and 15 June 2018. More information and pictures are available on our website.

8,410 RON Raised:
105 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Un spațiu sigur și ocrotitor unde părinții care au pierdut un copil vin să povestească, să jelească, să întrebe, să ofere și să primească îmbrățișări și cuvinte de alinare și să își găsească un nou rost pe lume. Învățăm să trăim cu dorul, cinstind amintirea copiilor și celebrându-le prin iubire prea-scurta existență.

170 RON Raised:
3 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

O modalitate esențială de a contribui la finanțarea acestor terapii este aceea de a organiza competiții sportive caritabile. O astfel de competiție este Andurant Sprint Rafael, un foarte îndrăgit concurs de alergare montană. Aflat la cea de-a doua ediție, în acest an Andurantul se mută în online și la distanță.

64,619 RON Raised:
787 Donations:
131 Supporters:
Status Financed

Vrem să selecționăm doi dintre sportivii cu deficiențe de vedere și să participăm, pentru prima oară în istoria cățăratului românesc, la o competiție internațională de paraclimbing - BMC Paraclimbing 2015 în Londra.

4,914 RON Raised:
86 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

Sprijinirea unui număr de 10 mame și 14 copii, pentru a acoperi costurile nevoilor de bază: alimentație, igienă, utilități, consultații medicale. 

3,607 RON Raised:
48 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Nu toti copiii au parte de aventuri si activitati recreative in timpul vacantei de vara. Anul acesta la inceput de septembrie ne dorim sa le oferim copiilor de la Adapostul pentru copiii strazii o experienta care pentru multi dintre ei va fi prima de acest gen: sa ii ducem in tabara la mare . Si avem nevoie de ajutorul tau.

10,485 RON Raised:
35 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Prin intermediul campaniei „Sprijin pentru femeile și familiile aflate în situație de criză” încercăm să atragem atenția, dar și sprijinul, către necesitatea susținerii femeilor și a familiilor, atunci când se află în cele mai delicate perioade ale vieții. 

890 RON Raised:
16 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

Ne-am alăturat inițiativei Irinei Georgescu, susținător Ajungem MARI și al copiilor din medii defavorizate și vrem să aducem o schimbare majoră în viața acestei familii prea sărace să își trimită copiii la școală.   

935 RON Raised:
11 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

“Muzeul pe îndelete” este un proiect al asociației Supereroi printre noi, prin care ne dorim să transformăm Muzeul National al Harților și Carții Vechi din București într-un muzeu prietenos, deschis și accesibil persoanelor cu dizabilități neurocognitive.

2,485 RON Raised:
17 Donations:
3 Supporters:
Status Inchis

Copiii Unicat au nevoie de incluziune in scoala, iar la noi in tara, din pacate, cadrele didactice nu beneficiaza de formare profesionala in acest sens. Noi ne dorim sa le venim in ajutor si sa le putem oferi instrumentele necesare pentru a putea, la randul lor, sa vina in ajutorul copiilor.

480 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Proiectul reuneste doua asociatii: Asociatia Bunul Samaritean din Galati si Asociatia Crestin Umanitara Slujirea Vietii din Iasi , care si-au unit fortele pentru a ajuta 10 persoane cu dizabilitati din Iasi si Galati timp de sase luni.

760 RON Raised:
12 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Ajută-ne să achiziționăm un echipament muzical portabil, care va aduce intre peretii triști ai căminului magia spiritului de festival.

1,015 RON Raised:
15 Donations:
1 Supporters: