Mediu

Protecția mediului; Dezvoltare Durabilă; Mobilitate Urbană

Proiecte

Status Fundraising

Dragi donatori-fundraiseri,

Va multumim ca ati ales cauza RECICLETA!

RECICLETA este una din initativele de antreprenoriat social ale asociatie VIITORPLUS, ONG cu activitate in Romania, din 2006 (www.viitorplus.ro).

RECICLETA este colector autorizat de materiale reciclabile nepericuloase usoare, infiintat in 2009, ca raspuns la nevoia firmelor din BUCURESTI, de a contracta un serviciu sigur de colectare pentru reciclarea materialelor generate la birou – hartie, carton, pet, folie bax, doze de aluminiu - cantitati de pana in 150 de kg, 1mc.

 

1,370 RON Suma stransa:
18 Donatii realizate:
6 Galantomi:
Status Fundraising

"Pădurea copiilor" are ca scop împădurirea terenurilor publice degradate din sudul României pentru care nu există fonduri de la stat. 

58,152 RON Suma stransa:
552 Donatii realizate:
67 Galantomi:
Status Fundraising

Asociația D.E.P. (Dezvoltare-Evoluție-Parteneriat), din Bumbești-Jiu, județul Gorj, s-a înființat în anul 2015. Încă de atunci, grupul din Bumbești-Jiu a fost susținut de Fundația PACT în proiectele dedicate copiilor și membrilor comunității. Cei mai implicați în cadrul asociației sunt tinerii, studenți și elevi de liceu.

Una dintre preocupările lor principale este să dezvolte proiecte și activități care se adresează problemelor de mediu întâlnite în Parcul Național Defileul Jiului.

2,003 RON Suma stransa:
13 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Proiectul „Pădurea care vindecă” își propune amenajarea unui spațiu în pădure pentru realizarea unor ateliere de educație silvică pentru copiii din grădinițe și școli gimnaziale, pentru dezvoltarea unei noi atitudini față de pădure, mediu și sănătate.

1,720 RON Suma stransa:
18 Donatii realizate:
72 Galantomi:
Status Fundraising

În cei opt ani de activitate (2008-2015), Asociaţia MaiMultVerde a desfăşurat mai multe proiecte de împădurire la nivel naţional. Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 740.000 de puieți și am strâns aproximativ 325 de tone de gunoi. În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele desfășurate. 

29,495 RON Suma stransa:
381 Donatii realizate:
16 Galantomi:
Status Fundraising

In cadrul CDD Polizu organizam dezbateri si evenimente pe teme legate de dezvoltare durabila dar si teambuilding-uri creative - ateliere de reciclare manuala (upcycling) a deseurilor destinate copiilor, studentilor si tuturor persoanelor pasionate de „mesterit” care vor sa invete lucruri noi, sa confectioneze lucruri utile din deseuri si sa contribuie astfel, prin gesturi mici, la protejarea naturii.

1,700 RON Suma stransa:
17 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Pentru aceasta este necesar să achiziționăm un aparat AirVisual care măsoară particulele în suspensie PM2.5, recunoscute la nivel mondial ca fiind printre principalele cauzatoare de decese premature când vine vorba de poluare.

Costul aproximativ ceste de 1.500 de lei ($269) iar aparatul va fi montat în sat, la sediul Fundației Izvorul Alb.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

To do this, we need to purchase an AirVisual device that measures PM2.5 suspended particles, recognized worldwide as one of the leading causes of premature death when it comes to pollution.

The cost is approximately 1,500 lei ($ 269) and the device will be installed in the village, at the headquarters of the Izvorul Alb Foundation.

1,500 RON Suma stransa:
14 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Proiectul "Cabana Urlea, impreuna redeschidem poarta estica de acces spre Creasta Fagarasului" are ca scop refacerea cabanei Urlea din Muntii Fagaras si reintroducerea acesteia in circuitul turistic. 

6,555 RON Suma stransa:
76 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Școala din pădure contribuie la dezvoltarea unei nou model de educație experiențială despre natură, pentru copiii din comunitățile împădurite de Asociația Pădurea Copiilor și nu numai.

2,346 RON Suma stransa:
30 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Suntem initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat. In cei 10 ani de activitate, am

devenit un fenomen national si, dincolo de cifre (peste 1.250.000 de puieti plantati, zeci de mii de
voluntari mobilizati, sute de hectare de padure infiintate), ne mandrim cu valul imens de
constientizare pe care l-am declansat in interiorul societatii civile si in randul multor companii.

 

3,119 RON Suma stransa:
39 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

Colectează eficient pentru tine și comunitate are dublu rol - grijă față de mediu și organizare comunitară. În prim-plan este o campanie de reciclare a deșeurilor din mediul rural în care elevi, profesori și părinți sunt învățați despre colectarea selectivă, reciclarea materialelor și reutilizarea acestora, ca ulterior să dea mai departe cunoștințe și resurse altor școli pentru a le urma exemplul.

680 RON Suma stransa:
8 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor reprezintă una din principalele preocupări și necesități privind protecţia mediului în România şi Uniunea Europeană.

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Drepturile Naturii înseamnă recunoașterea faptului că ecosistemul nostru – incluzând copacii, oceanele, animalele, munții – au tot atâtea drepturi ca și oamenii.

 

370 RON Suma stransa:
6 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

 „Adoptă un copac!” este un proiect de împădurire al asociației ViitorPlus-Asociația pentru Dezvoltare Durabilă, ce are ca scop creșterea suprafeței împădurite în județele din sudul României, în special prin plantarea de perdele forestiere și perimetre de ameliorare.

Din 2007 și până în prezent, proiectul Adoptă un Copac! a plantat alaturi de 13,100 de voluntari peste 590,000 de puieţi pe o suprafață de ~75 de hectare.

7,876 RON Suma stransa:
110 Donatii realizate:
19 Galantomi:
Status Fundraising

Propunem o recompensă oferită copiilor cu rezultate bune la învățătură sub forma unei excursii la munte, în care să îmbinăm: drumețiile și pasiunea pentru frumusețile naturii,  tradițiile românești, activități de ecologie (curățenie făcută de copii), jocuri și activități,  informații despre mediu.

2,690 RON Suma stransa:
14 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

În cadrul campaniei pentru protecția pădurilor, Greenpeace România are și o direcție axată pe salvarea pădurilor virgine din România. 

3,500 RON Suma stransa:
40 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Zimbrul a dispărut din țară acum 200 de ani și este pe cale de dispariție pe tot continentul. Datorită eforturilor WWF-România de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie, astăzi circa 50 de animale străbat liber Munții Țarcu și Munții Poiana Ruscă. Sprijina cauza zimbrilor si ajută-ne să avem o populație viabilă de zimbri de-a lungul întregului lanț carpatic din România. 

5,509 RON Suma stransa:
77 Donatii realizate:
9 Galantomi:
Status Fundraising

Dreptul la un mediu sanatos este un drept constitutional pe care Primaria Capitalei refuza sa-l respecte. Din aceasta cauza, joi, 9 mai 2019, la Tribunalul Bucureati a fost depusa o cerere de chemare in judecata a Primariei Capitalei si a Consiliului General. Cererea este semnata de un grup de initiativa format din Marius Petroiu (avocat), Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania (OPTAR), Asociatia ActiveWatch, Asociatia 2 Celsius si Fundatia Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe).

4,120 RON Suma stransa:
48 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Tăierile ilegale/iresponsabile duc la degradarea pădurilor și la distrugerea habitatelor, crescând pericolul de alunecări de teren, inundații, eroziuni sau deșertificări. Sprijină pădurile din Carpați și ajută-ne să conservăm cele peste 300.000 ha de potențiale păduri virgine, să monitorizăm sistemul național de trasabilitate a lemnului și să oprim tăierile ilegale.

18,844 RON Suma stransa:
243 Donatii realizate:
61 Galantomi:
Status Fundraising

Vârf al piramidei tofice, în prezent, urșii sunt amenințați de restrângerea habitatelor, braconaj, culesul intensiv al fructelor de pădure și atragerea în zonele locuite. Ajută-ne să protejăm specia, să prevenim conflictele om-animal, să ținem în viață Orfelinatul de urși și să dezvoltăm un sistem inovator de recensământ și monitorizare a speciei.

6,982 RON Suma stransa:
53 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Bazinul Dunării adăpostește ultimele populații de sturioni sălbatici din Europa, iar cinci dintre cele șase specii native Dunării se află pe lista speciilor grav amenințate, din cauza pescuitului ilegal și a pierderii habitatelor de reproducere. Ajută-ne să salvăm de la dispariție speciile amenințate, prin protejarea rutele de migrație și combaterea pescuitul ilegal.

815 RON Suma stransa:
12 Donatii realizate:
2 Galantomi:
Status Fundraising

Intervenția umană a distrus peste 80% din zonele umede din Lunca Dunării și a întrerupt funcțiile ecologice ale Dunării și afluenților săi. Ajută-ne să luptăm pentru oprirea degradării habitatelor de apă dulce, pentru reconstrucția ecologică a ecosistemelor distruse, pentru prevenirea deșertificării și pentru susținerea comunităților tradiționale de pescari.

750 RON Suma stransa:
7 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Let's Do It, Romania! organizează cea mai mare Zi de Curățenie Națională de până acum - 15 septembrie 2018 - Ziua de Curățenie Globală!

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Fundraising

Proiectul Voluntar in Carpati este dedicat celor care ar dori să schimbe atmosfera cluburilor cu aerul curat, imobilitatea fotoliului cu urcuşul spre vârfuri, stressul civilizaţiei cu tihna serilor lângă focul de tabară, singuratatea relaţiilor virtuale cu camaraderia reală a prietenilor cu chip şi suflet. 

8,060 RON Suma stransa:
99 Donatii realizate:
16 Galantomi:
Status Fundraising

Proiectele de investigații își propun să descopere crime de mediu și să le expună cu scopul de a genera schimbări pozitive. Într-o țară atât de bogată natural precum România, ne confruntăm cu situații care necesită o gama largă de investigații, și avem, în medie, 3 investigații pe lună.  

Investigațiile au fost afinitatea organizației încă de la înfiintare, pe care contăm pentru fiecare obiectiv propus. Credem cu tărie că doar văzând cu ochii noștri și aducând dovezile necesare putem convinge mai departe atât autoritățile, cât și oamenii, că e nevoie de implicare și schimbare. 

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Obiectivul proiectului Salvați pădurile primare și seculare / SAVE PARADISE FORESTS este protecția strictă și imediată a ultimelor zone întinse de sălbăticie pură, ultimele din Europa cu excepția Scandinaviei: 10% dintre pădurile României, conform și recomandărilor Strategiei europene pentru biodiversitate din 2020. 

Pădurile primare și seculare leagă̆ trecutul de viitor, sunt o enciclopedie vie de informații ecologice din care vom avea mereu de învățat. Cu toate acestea, aceste locuri de o frumusețe și importanță de neînlocuit devin din ce în ce mai rare în lume. Apetitul crescut al oamenilor distruge progresiv barieră care proteja odată aceste păduri și le ținea departe mașinăriile care le culcă la pămănt.

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Forever Forest este un concept inovator de îngrijire a pădurilor – altele decât ariile protejate – dezvoltat în urmă cercetării în numeroase zone de bună practică de pe întreagă planetă. În beneficiul biodiversității și al comunităților locale și nu numai, invităm toți proprietarii de pădure să-l urmeze pe termen lung, și invităm restul societății să-l susțină și promoveze, dacă își dorește că peisajele dezolante, odată cu toate dezavantajele lor, să rămână o amintire.

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Fundraising

Avocatul Pădurii este vocea societății civile pentru pădurii în instanță. Avem în acest moment peste 50 de procese pentru păduri, cu statul român, și două plângeri depuse la Comisia Europeană, pentru care așteptăm rezultatele. 

În urmă investigațiilor pe teren, scoatem ce este mai bun din legislațiile română și europeană, apoi mergem în instanța pentru a face dreptate pădurilor, și de cele mai multe ori reușim. 

În urmă primei plângeri la Comsia Europeană, autoritățile române au primit avertizarea deschiderii procedurii de infrigement și obligația de a interveni în distrugerea ariilor protejate. 

0 RON Suma stransa:
0 Donatii realizate:
0 Galantomi:
Status Inchis

"Pădurea copiilor" a facut parte din ViitorPlus-Asociatia pentru dezvoltare durabila pana in anul 2016, cand a devenit o organizatie individuala, cu identitate juridica distincta.

Pentru a le urmari activitatea curenta, puteti sa ii gasiti la: https://www.padureacopiilor.ro 

65,265 RON Suma stransa:
854 Donatii realizate:
64 Galantomi:
Status Finantat

Suntem Plantam fapte bune in Romania, initiativa nationala de impadurire pe baza de voluntariat.

De 10 ani plantam paduri si crestem impreuna cu ele. Numaram peste 1.000.000 de puieti plantati cu ajutorul comunitatii pe care am creat-o si pe care o dezvoltam continuu.

1,760 RON Suma stransa:
19 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Râul Bâsca Mare este amenințat cu distrugerea totală de un proiect de aducțiune derulat de Hidroelectrica SA. În urma acestui proiect de aducțiune, tot debitul acestui râu o să dispară, afectând iremediabil un habitat natural Natura 2000 și 4 specii de pești protejate la nivel European.

15,221 RON Suma stransa:
72 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Fondurile strânse vor contribui la activitățile WWF România: fie că este vorba despre păduri, arii protejate, Dunăre și Delta, zone de sălbăticie, specii (ursul brun, sturionii, rața roșie, cormoranul mic), sau despre eforturile de tranziție spre economia verde (prin păstrarea practicilor tradiționale) sau educație despre mediu pentru tineri.

28,369 RON Suma stransa:
327 Donatii realizate:
21 Galantomi:
Status Finantat

Piatra Craiului este cu siguranta unul din cele mai frumoase masive muntoase din tara nostra. Prin acest proiect ne dorim sa ne implicam prin strangerea de fonduri si interventii prietenoase cu mendiul pentru a dezvolta infrastructura parcului natural.

8,431 RON Suma stransa:
75 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

Aleargă, înoată și pedalează tare! Apoi vino la plantare!

8,998 RON Suma stransa:
108 Donatii realizate:
1 Galantomi:
Status Finantat

In 2016, organizam o noua Zi de Curatenie Nationala, in care vom mobiliza din nou sute de mii de romani pentru o cauza comuna: o Romanie curata. 

545 RON Suma stransa:
10 Donatii realizate:
1 Galantomi: