Asociația ProVita a creat la Valea Plopului o adevarata comunitate unde oamenii de toate categoriile si toate vârstele si-au gasit o casă, alinare si indrumare, unde învață să-și croiască un nou drum, mai bun, în viață, unde iși schimbă destinul. Peste 300 de copii și adulți trăiesc aici, învață și muncesc, încercând să se descurce singuri, având grijă unii de ceilalalți.
Împreună putem să schimbăm destinul unor copii săraci.
Am implicat până acum peste 0 de voluntari din comunitate și am reușit să strângem până în martie 2019, 73.000 RON, organizând evenimente alergare montană și mountain-biking împreună cu partenerii locali, pregătind prăjituri la evenimente, făcând animație pentru copii și tineri la Căsuța comunitară din Reșița. Nu ne vom opri aici, dar ne-ar prinde bine si ajutorul tău.
Alături de comunitatea locală din Armeniș și inovatori în arhitectură sustenabilă, am început lucrările la primul campus de colaboare urban-rural din România, WeWilder. Campusul își propune să fie locul de întâlnire pentru freelancers, echipe din companii, artiști, antreprenori și localnici, totul pentru a forma o rețea de economie circulară amplasată în inima naturii, în Armeniș, în Măgura Zimbrilor.
In satul izolat Semlacul Mare din judetul Timis, copiii de la gradinita si scoala primara nu au un loc de joaca. Sunt 30 de copii pentru care copilaria la sat nu le ofera atat de multe, uneori nici macar un leagan in curtea scolii.
COVID-19 este o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Ne propunem să dezvoltăm în regim de urgență soluții tehnice vitale pentru ameliorarea efectelor situației de urgență cauzate de COVID-19 și avem nevoie de ajutorul tău!
Am format astfel la data de 11 martie 2020 un grup de lucru, Code for Romania Task Force, cu misiunea clară de a găsi soluții tehnologice rapide pentru a ameliora situația de criză actuală cauzată de COVID-19
Credem în sustenabilitate În fiecare zi, sute dintre prietenii și colegii tăi lucrează pentru a construi instrumente digitale utile pentru a ne face viața mai ușoară și pentru a aduce România mai aproape de progresul tehnologic. Ajută-i să își continue munca. Donează!Sărăcia în Ponorâta te lasă fără cuvinte. Este aproape imposibil să crezi că te afli în Europa secolului 21.
Scopul centrului este sa implice tinerii in problemele comunitatii, sa stimuleze initiativa, sa ofere o alternativa pentru dezvoltarea personala a tinerilor prin asumarea unor responsabilitati in organizarea proiectelor.
Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității.
Ne propunem să restabilim încrederea și cooperarea dintre toate rotițele comunității vâlcene, să oferim resurse, să inspirăm și să-i mobilizăm pe cei din jurul nostru: ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice - contribuind astfel la dezvoltarea comunității vâlcene.
Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea!
Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Iar pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, ne-am propus să strângem fonduri pentru proiectele și activitatea Fundației Comunitare Buzău.
Pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi pentru a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 204 000 (doua sute patru mii) de lei. Din aceştia, minim 102 000 (o suta doua de mii) de lei vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 102 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare.
Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, vrem să înființăm Fundația Comunitară Buzău.
BTG works hard to support less experienced and skilled organisations reach their potential in achieving their goals. By listening to the needs of our charities, we identify the most suitable partners for them from the business world to meet those needs. This can include financial help, volunteers, materials and humanitarian aid or services such as financial or legal.
La începutul acestui an, am decis să ne unim forțele și ne punem cunoștințele la comun într-un Grup de Inițiativă. Scopul acestui Grup este să pună bazele Fundației Comunitare Bucovina şi să ne alăturăm unui lanţ de 16 fundaţii comunitare din Romania.
Organizator: Fundatia Comunitara Bucuresti
Organizator: nuasteptasupereroi.ro
Organizator: Asociația Media DOR
Obiectiv: Hey Mărie!
Organizator: Fundația PACT
Organizator: S.T.U.P. Social Trading Urban Place
Grupul Local de Tineret Together Berbeşti - GLT Together Berbești va organiza “Sunshine - o şcoală de vară non-formală” pe durata vacanţei de vară pentru 50 de copii şi tineri din oras. Îi vor învăţa să îşi dezvolte firea empatică, creativitatea şi să înțeleagă mai bine problemele sociale actuale prin joc, ateliere de reciclare şi upcycling, prezentări TED, filme şi întâlniri cu invitaţi din afara comunităţii. GLT Together Berbeşti e format din 8 voluntari cu vârste între 16 şi 18 ani, cu toţii foarte entuziasmaţi să le insufle şi colegilor lor pasiunea pentru voluntariat şi lucru în echipă.
Asociaţia Vatra cu idei propune un proiect de dezvoltare comunitară prin gastronomie. “Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu” este la a treia ediţie şi implică descoperirea unor produse culinare tradiționale, cu rețete de altă dată, care ar putea deveni reprezentative pentru Valea Topologului, un concurs culinar (eveniment gastronomic cu 100 de invitaţi) şi promovarea zonei şi a obiectivelor existente (Vatra Park, Memorialul Bălcescu). Ediţiile anterioare au dat aripi comunităţii, aşa că echipa Vatra cu Idei îşi doreşte ca acest tip de activităţi să fie organizate an de an, cu implicarea tot mai mare a participanţilor.
Oamenii din Vizurești au nevoie de un puţ de mare adâncime care să le asigure apă potabilă la Căsuța de Cultură, singurul loc din sat unde copiii se pot dezvolta prin ateliere creative și activități de tip after-school.
Asociatia Culturala Mostenitorii va organiza pe 16 - 18 august 2019 festivalul "Zestrea Vaideenilor", un eveniment menit sa promoveze valorile comunei Vaideeni si sa atraga turiștii dornici că descopere mâncăruri, tradiții, meșteșuguri, obiceiuri, locuri și oameni noi.
Proiectul isi propune dezvoltarea comunitara prin cultura si redescoperirea gastronomiei arhitecturii, traditiilor si mestesugurilor zonei. Astfel, pe parcursul proiectului vor fi organizate sezatori, expozitia "Cu Saculetul de Vaideeni prin lume", festinuri culinare, spectacole de dans si concerte de nai, tururi ghidate la Casele Albastre si in imprejurimile comunei si un eveniment de teatru pentru comunitate, "Cultura-n sura".
Un pas important pe care trebuie să-l facem în cadrul proiectului nostru este finalizarea restaurării vagonului de călători.
Familia Trofin inseamna sotii Ana si Petru, 34 si 35 ani si 3 copii de 10, 13 si 16 ani Gabi, Diana si Ionela
Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității.
Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea!
Ne-am înființat, dar drumul abia acum începe. Pentru a continua să organizăm evenimente şi campanii de strângere de fonduri şi pentru a duce mai departe munca de mobilizare a comunităţii şi a resurselor (de la firme, diaspora vâlceană şi donatori recurenţi) avem nevoie de sprijin financiar.
Fundaţia Comunitară Vâlcea este un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină iniţiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunităţii.