Dezvoltare Comunitară

Dezvoltare rurală; Dezvoltare urbană; Dezvoltare profesională; Luptă împotriva sărăciei și a foametei.

Projects

Status Fundraising

Asociația ProVita a creat la Valea Plopului o adevarata comunitate unde oamenii de toate categoriile si toate vârstele si-au gasit o casă, alinare si indrumare, unde învață să-și croiască un nou drum, mai bun, în viață, unde iși schimbă destinul. Peste 300 de copii și adulți trăiesc aici, învață și muncesc, încercând să se descurce singuri, având grijă unii de ceilalalți.

467,014 RON Raised:
4,024 Donations:
410 Supporters:
Status Fundraising

Împreună putem să schimbăm destinul unor copii săraci.

 

490 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Platformă de management a organizațiilor non-profit din România și coordonare a activităților de voluntariat.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Ne dorim să continuăm să facem diferență în viața copiilor, tinerilor, adulților și bătrânilor de lângă noi în cele trei domenii de intervenție: artă&cultură, învățare, stare de bine și dezvoltare personală transformându-ne în centru comunitar!

4,676 RON Raised:
41 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Cu acest proiect urmărim să salvăm o șură tradițională din lemn, să contribuim la menținerea unui meșteșug aproape uitat și să punem ”acoperișul de temelie” pentru tabăra de copii ”Satul, demult”, chiar în Munții Apuseni.

 

7,987 RON Raised:
45 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Am implicat până acum peste 0 de voluntari din comunitate și am reușit să strângem până în martie 2019, 73.000 RON, organizând evenimente alergare montană și mountain-biking împreună cu partenerii locali, pregătind prăjituri la evenimente, făcând animație pentru copii și tineri la Căsuța comunitară din Reșița. Nu ne vom opri aici, dar ne-ar prinde bine si ajutorul tău. 

24,940 RON Raised:
330 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

În doar trei ani, grădinile cu legume au devenit o componentă importantă a proiectului pe care îl implementăm la Ponorâta. Am ponit cu doar câteva grădini (in jur de 15), iar anul acesta avem peste 60 de solicitări. Și anul acesta dorim să plantăm cartofi, fasole, morcov, roșii, castraveți, ardei, arpagic (ceapă) etc.

Ce poate fi mai minunat decât să îl auzi la una dintre ultimele vizite (februarie) pe unul dintre beneficiari zicând că a mâncat ultima ceapă din recoltă nu demult? Vara trecută, de câte ori mergeam prin comunitate și mai povesteam câte una alta cu doamnele, în conversație apărea inevitabil o referință la grădini: „astăzi voi face mâncare de păstăi cu porodici“ sau „Doamna, nu a mai fost nevoie să cumpărăm ceapă, am avut în grădină“ etc.

Da, ne repetăm, dar e o repetiție necesară pentru că lucrurile nu se schimbă peste noapte, ci este nevoie de intervenții integrate pe termen lung, centrate pe educație și este nevoie de noi toți. 

Nu învățăm să pescuim, ci să grădinărim ☺

3,898 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Alături de comunitatea locală din Armeniș și inovatori în arhitectură sustenabilă, am început lucrările la primul campus de colaboare urban-rural din România, WeWilder. Campusul își propune să fie locul de întâlnire pentru freelancers, echipe din companii, artiști, antreprenori și localnici, totul pentru a forma o rețea de economie circulară amplasată în inima naturii, în Armeniș, în Măgura Zimbrilor.

4,145 RON Raised:
45 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

In satul izolat Semlacul Mare din judetul Timis, copiii de la gradinita si scoala primara nu au un loc de joaca. Sunt 30 de copii pentru care copilaria la sat nu le ofera atat de multe, uneori nici macar un leagan in curtea scolii.

2,400 RON Raised:
20 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

O cooperativă a tinerilor este un proiect care stimulează crearea și funcționarea unei cooperative pilot în care 100% dintre membri sunt tineri. Scopul acestui tip de proiect este de a promova educația antreprenorială și inserția profesională în rândul membrilor săi. Această experiență reprezintă un proces de învățare pentru toți participanții. 

Modelul de proiect vine din Quebec, iar cooperativa propusă este una de servicii, pentru că în cadrul său tinerii cooperanți vor oferi și furniza diverse servicii, contracost, atât indivizilor, cât și altor entități comerciale sau unor instituții. 

Tinerii cooperanți se vor reuni intr-un proiect de cooperativă, pe care o vor crea, conduce, coordona. În cadrul cooperativei, ei își vor ditribui mai multe tipuri de sarcini:

Administrative și de gestiune cooperativă De comunicare și marketing De management financiar De relație cu clienții De organizare evenimente De furnizare servicii către terți (tinerii își pot alege singuri tipurile de servicii pe care le vor promova și furniza în cadrul cooperativei – de ex: sprijin la curățenie, la grădinărit, amenajări de spații, ecologizări, împărțire de pliante sau produse, sprijin pentru persoane în vârstă, îngrijire animale de companie, ajutor la inventar mărfuri, etc.)

Pentru tinerii implicați nu va fi doar o experiență de învățare, cât și un job pentru perioada verii. Veniturile obținute de cooperativă pe durata celor două luni de experiment vor fi în totalitate redistribuite către tineri, iar forma de alocare către membrii cooperanți va fi decisă de comun acord în cadrul cooperativei

2,085 RON Raised:
25 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

COVID-19 este o amenințare reală ce trebuie tratată cu cea mai mare responsabilitate. Ne propunem să dezvoltăm în regim de urgență soluții tehnice vitale pentru ameliorarea efectelor situației de urgență cauzate de COVID-19 și avem nevoie de ajutorul tău!

Am format astfel la data de 11 martie 2020 un grup de lucru, Code for Romania Task Force, cu misiunea clară de a găsi soluții tehnologice rapide pentru a ameliora situația de criză actuală cauzată de COVID-19

Credem în sustenabilitate În fiecare zi, sute dintre prietenii și colegii tăi lucrează pentru a construi instrumente digitale utile pentru a ne face viața mai ușoară și pentru a aduce România mai aproape de progresul tehnologic. Ajută-i să își continue munca. Donează!
4,615 RON Raised:
44 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Sărăcia în Ponorâta te lasă fără cuvinte. Este aproape imposibil să crezi că te afli în Europa secolului 21.

13,393 RON Raised:
75 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Scopul centrului este sa implice tinerii in problemele comunitatii, sa stimuleze initiativa, sa ofere o alternativa pentru dezvoltarea personala a tinerilor prin asumarea unor responsabilitati in organizarea proiectelor.

70 RON Raised:
3 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul are ca scop imbunatatirea starii de sanatate fizica, psihica, emotionala si sociala pentru un numar de 20 de copii si 20 de adulti aflati in prag de saracie si excluziune sociala sau parte a unor relații abuzive, degradante si discriminatorii.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

ASOCIATIA INGERASUL COPIILOR ARE IN PLAN ACHIZITIONAREA UNUI TEREN INTRAVILAN IN LOCALITATEA LUMINA JUDETUL CONSTANTA PENTRU A CONSTRUII UN CENTRU DE RECUPERARE NEUROMOTORIE PENTRU COPII SI ADULTI.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul proiectului este acela de a ajuta elevii scolii gimnaziale Saulia, niste copilasi din comunitati defavorizate.

0 RON Raised:
0 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității.

Ne propunem să restabilim încrederea și cooperarea dintre toate rotițele comunității vâlcene, să oferim resurse, să inspirăm și să-i mobilizăm pe cei din jurul nostru: ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice - contribuind astfel la dezvoltarea comunității vâlcene.

Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea!

https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraValcea/

230 RON Raised:
3 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Iar pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, ne-am propus să strângem fonduri pentru proiectele și activitatea Fundației Comunitare Buzău. 

1,825 RON Raised:
14 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Echipa Reality Check lucrează din 2011 în comunitatea foarte săracă din satul Ponorâta, comuna Coroieni (jud. Maramureș) și din 2017 în cea din Castelu (jud. Constanța).

5,394 RON Raised:
34 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

„Aici mă simt acasă. Aici mi-e BINE, printre ai mei pe care-i știu de când mă știu sau pe care abia i-am cunoscut.”

Știți sentimentul? Știți atunci și nevoia, o avem cu toții în fibră: nevoia de apartenență. De a ne găsi un loc în care ne regăsim. Și e mai mult decât casa, e un „Acasă” care-i cuprinde pe mult mai mulți. E biblioteca în care ne-am făcut prieteni din cărți și din viața reală, e piața în care cunoaștem toți târgoveții, iar ei ne știu deja gusturi și bucurii și ne întâmpină cu ele. E clubul de lectură improvizat pe scara blocului, sala de sport inventată într-o parcare și orele de dans improvizate la vecina fostă balerină. E comunitatea din care avem nevoie să facem parte, ca și cum ne-ar da rost în lume și ne-ar ancora.

Sentimentul ăsta de apartenență e minunat, scoate din noi încredere, solidaritate, generozitate. Iar sentimentul ăsta va avea, de-acum, o casă a lui. Un Hub comunitar, la Brașov. Un loc în care oamenii să vină #LaUnLoc, fiecare cu ce are: unii cu trebuințe, alții cu soluții, toți cu încredere.

Ne-adunăm #LaUnLoc din Octombrie ăsta!

530 RON Raised:
7 Donations:
2 Supporters:
Status Financed

Pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi pentru a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 204 000 (doua sute patru mii) de lei. Din aceştia, minim 102 000 (o suta doua de mii) de lei vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 102 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare. 

22,953 RON Raised:
139 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Credem că schimbarea în bine vine din interiorul comunității. Pentru ca ideile să prindă contur și pentru ca buzoienii să-și recapete încrederea în propriul lor județ, vrem să înființăm Fundația Comunitară Buzău.

8,614 RON Raised:
41 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

BTG works hard to support less experienced and skilled organisations reach their potential in achieving their goals. By listening to the needs of our charities, we identify the most suitable partners for them from the business world to meet those needs. This can include financial help, volunteers, materials and humanitarian aid or services such as financial or legal.

5,030 RON Raised:
35 Donations:
3 Supporters:
Status Financed

La începutul acestui an, am decis să ne unim forțele și ne punem cunoștințele la comun într-un Grup de Inițiativă. Scopul acestui Grup este să pună bazele Fundației Comunitare Bucovina şi să ne alăturăm unui lanţ de 16 fundaţii comunitare din Romania.

16,996 RON Raised:
200 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis
160 RON Raised:
2 Donations:
2 Supporters:
Status Inchis

Organizator: nuasteptasupereroi.ro 

310 RON Raised:
6 Donations:
2 Supporters:
Status Inchis

Organizator: Asociația Media DOR

3,772 RON Raised:
32 Donations:
3 Supporters:
Status Inchis

Obiectiv: Hey Mărie! 

380 RON Raised:
4 Donations:
2 Supporters:
Status Inchis

Organizator: Fundația PACT

870 RON Raised:
7 Donations:
5 Supporters:
Status Financed

Grupul Local de Tineret Together Berbeşti - GLT Together Berbești va organiza “Sunshine - o şcoală de vară non-formală” pe durata vacanţei de vară pentru 50 de copii şi tineri din oras. Îi vor învăţa să îşi dezvolte firea empatică, creativitatea şi să înțeleagă mai bine problemele sociale actuale prin joc, ateliere de reciclare şi upcycling, prezentări TED, filme şi întâlniri cu invitaţi din afara comunităţii. GLT Together Berbeşti e format din 8 voluntari cu vârste între 16 şi 18 ani, cu toţii foarte entuziasmaţi să le insufle şi colegilor lor pasiunea pentru voluntariat şi lucru în echipă. 

2,410 RON Raised:
19 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Asociaţia Vatra cu idei propune un proiect de dezvoltare comunitară prin gastronomie. “Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu” este la a treia ediţie şi implică descoperirea unor produse culinare tradiționale, cu rețete de altă dată, care ar putea deveni reprezentative pentru Valea Topologului, un concurs culinar (eveniment gastronomic cu 100 de invitaţi) şi promovarea zonei şi a obiectivelor existente (Vatra Park, Memorialul Bălcescu). Ediţiile anterioare au dat aripi comunităţii, aşa că echipa Vatra cu Idei îşi doreşte ca acest tip de activităţi să fie organizate an de an, cu implicarea tot mai mare a participanţilor. 

1,710 RON Raised:
19 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Oamenii din Vizurești au nevoie de un puţ de mare adâncime care să le asigure apă potabilă la Căsuța de Cultură, singurul loc din sat unde copiii se pot dezvolta prin ateliere creative și activități de tip after-school. 

6,870 RON Raised:
94 Donations:
8 Supporters:
Status Financed

Asociatia Culturala Mostenitorii va organiza pe 16 - 18 august 2019 festivalul "Zestrea Vaideenilor", un eveniment menit sa promoveze valorile comunei Vaideeni si sa atraga turiștii dornici că descopere mâncăruri, tradiții, meșteșuguri, obiceiuri, locuri și oameni noi.

Proiectul isi propune dezvoltarea comunitara prin cultura si redescoperirea gastronomiei arhitecturii, traditiilor si mestesugurilor zonei. Astfel, pe parcursul proiectului vor fi organizate sezatori, expozitia "Cu Saculetul de Vaideeni prin lume", festinuri culinare, spectacole de dans si concerte de nai, tururi ghidate la Casele Albastre si in imprejurimile comunei si un eveniment de teatru pentru comunitate, "Cultura-n sura".

2,380 RON Raised:
9 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Un pas important pe care trebuie să-l facem în cadrul proiectului nostru este finalizarea restaurării vagonului de călători.

230 RON Raised:
3 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Familia Trofin inseamna sotii Ana si Petru, 34 si 35 ani si 3 copii de 10, 13 si 16 ani Gabi, Diana si Ionela

1,650 RON Raised:
2 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității.

Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea!

https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraValcea/

4,605 RON Raised:
46 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Ne-am înființat, dar drumul abia acum începe. Pentru a continua să organizăm evenimente şi campanii de strângere de fonduri şi pentru a duce mai departe munca de mobilizare a comunităţii şi a resurselor (de la firme, diaspora vâlceană şi donatori recurenţi) avem nevoie de sprijin financiar.

Fundaţia Comunitară Vâlcea este un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină iniţiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunităţii. 

6,538 RON Raised:
50 Donations:
1 Supporters: