Protecția animalelor

Animale domestice; Animale sălbatice; Grădini Zoo și acvarii.

Projects

Status Fundraising

Fii alături de noi și participă activ la strângerea de resurse pentru construcția primei platforme online de adopții și ajutor financiar pentru animalele din adăposturi.

3,120 RON Raised:
36 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Când te lupți sa supravietuiesti zi de zi, înveți să fii pregătit pentru cele mai neobișnuite situații, în cele mai nepotrivite momente.

Cum trecem peste tot felul de obstacole si incercari? Printr-un consum considerabil de resurse. Iată de ce, la ROLDA, avem mereu nevoie de un fond dedicat URGENȚELOR MEDICALE.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Adăpostul public de câini nu este acasă. Îngrijitorul care aruncă într-o cușcă câte 5-6 câini nu ține loc de stăpân. 2 metri pătrați plini de mizerie nu este un spatiu unde sa traiasca demn cel mai bun prieten al omului.

Ajută ROLDA să salveze cât mai mulți câini din centrele de ecarisaj (din Galați), de la o existență la fel de chinuită ca cea de pe străzi

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

«Există vreo șansă să organizați o campanie de sterilizare a câinilor din satul Beliș, județul Cluj? Noi mergem acolo regulat și ajutăm puii pe care-i găsim, dar cu cei mari nu am reușit niciodată. Cel mai adesea îi găsim uciși. Împușcați, spânzurați, tăiați, nu știu dacă mă credeți. Sau, pur și simplu, dispar ca și cum n-ar fi existat. Puii sunt aruncați la gunoiul de la ieșirea din sat sau lăsați aiurea. În fiecare duminică, acolo se face un târg. Și mulți aduc câini pe care-i părăsesc la târgul ăsta, cu gândul că au mai multe șanse să supraviețuiască, că vin mulți oameni și cine știe. Cei cu care am mai vorbit despre asta au cerut bani pentru sterilizarea câinilor, bani pe care noi nu-i putem strânge singuri, din păcate.»

9,120 RON Raised:
96 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Ce se poate face cu adevărat pentru câinii fără adăpost din România? Am aflat noi la ROLDA, testând cu mult sârg fiecare teorie posibilă și fiecare cale de acțiune, având ca scop clar salvarea, reabilitarea și darea spre adopție a unui număr cât mai mare de câini. Nu dăm înapoi în fața provocărilor și punem toate resursele la bătaie pentru fiecare din prietenii noștri cu codiță.
Citeste mai multe despre ROLDA Romania aici

 

0 RON Raised:
0 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Asociația ROBI funcționează doar cu ajutorul donațiilor și datorită unei echipe restrânse de voluntari mărinimoși.

5,988 RON Raised:
57 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Procesul de reabilitare al animalelor sălbatice este unul care necesită o atenție deosebită la simularea cât mai fidelă a unui mediu natural în care orice contact cu omul este redus la minim. De aceea, condițiile în care păstram animalele până la momentul mult așteptat al eliberării, sunt un aspect vital. În momentul de față încercăm să achiziționăm și să construim pe comandă mai multe cuști de internare special adaptate animalelor sălbatice pe care le îngrijim. Cuștile trebuie să fie din materiale rezistente dar nu rigide (pentru a nu se răni animalul dacă se zbate), ușor de dezinfectat și parțial antifonate (pentru a nu fi stresate de eventuale sunete străine din exterior).

3,650 RON Raised:
36 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Mulți ani au trecut peste tronsoanele cu padocuri care adăpostesc câinii speranței! A venit momentul să le refacem căminul. 

14,871 RON Raised:
155 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Sterilizarea este singura solutie pe termen lung pentru a preveni inmultirea cainilor de pe strada.

Zonele rurale sunt cele mai afectate si numarul de caini abandonati in crestere, lipsa de informatie si educatie fiind factorii cei mai importanti care au condus la acest fenomen de abandon si inmultiere necontrolata.

7,306 RON Raised:
94 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Scopul acestui proiect este sa asiguram hrana zilnica si stocul necesar pentru iarna si primavara viitoare pentru caii, vacutele, magarusii si celelalte ierbivore ale sanctuarului.

4,363 RON Raised:
33 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Unul din lucrurile ultra-necesare in adapost este deparazitarea interna a cateilor, ce din motive de prioritizare a nevoilor a tot fost amanata. Am dori sa deparazitam intern toti cateii si de aceea am avea nevoie de aproximativ 325 pastile  Drontal (12 lei/pastila) . Valoarea totala necesara  este de 3.900 RON . Deparazitarea interna este importanta pentru starea de bine a animalelor si pentru mentinea sanatatii lor

280 RON Raised:
4 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Numărul de sterilizări/vaccinări/tratamente/animale îngrijite depind direct de donatiile pe care le primim. Ne dorim să strângem fonduri suficiente pentru a putea oferi aceste servicii către toate animalele care ar putea beneficia de ele.

Ne bucurăm de contribuția ta și îți mulțumim!

23,795 RON Raised:
204 Donations:
25 Supporters:
Status Fundraising

Robin Hood Joint Project RHJP își propune:

1. Salvarea câinilor fără stăpâni, care sunt în continuare uciși în masă în ROMÂNIA, precum şi reducerea numărului acestora prin metode umane, civilizate, altele decât exterminarea.

2. Respectarea dreptului la viaţă al tuturor speciilor.

3. Refacerea habitatelor seminaturale degradate în urma impactului antropic sau crearea biotopului şi a biocenozei specifice zonei, pe un teren agricol.

4. Conştientizarea populaţiei asupra faptului că este direct răspunzătoare, fiind principala cauză a existenţei animalelor fără stăpân, precum şi a degradării habitatelor naturale.

1,200 RON Raised:
12 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Why Surviving Behind the Enemy Line?

In Romania continue a brutal campaign of mass capture and killing of stray dogs, led by the government. Romania is a HOSTILE ENVIRONMENT for those souls:

1. Authorities kill stray-dogs (law no. 258/2013). Any dog without owner will be killed after 14 days in public shelter, if they do not want to keep them alive.

2. People have no education to castrate and they abandon dogs and cats. Even by the killer law this is not allowed, but authorities do not take actions against those people, they are focus only in killing animals.

3. People are ignorant and does not care about animals which struggle to survive in hostile conditions (dog-catchers, hunger, and illness). They only call after dog-catchers.

3,184 RON Raised:
32 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising
Nu vrem caini pe strada, nu vrem abandon, nu vrem haite, ne-am saturat sa strangem dupa voi! ( voluntarii suntem, aia care hranesc, ingrijesc ce altii arunca). Daca nu ii vedeti pe strada sa stiti ca sunt in adapost, problema e rezolvata pentru voi, dar pentru noi abia incepe. De ce? Pai stiti haitele alea mari, caini multi in haite? Era o catea in calduri, dar dupa perioada asta fiecare caine pleaca la stapan in curte, inapoi( doar nu credeati ca ploua cu caini si ca semn distinctiv isi pun singuri curelele la gat?) Bun, s-au simtit bine, haita s-a spart dar a ramas mamica si dupa distractie vin puii. Unele femele fac 5 pui, altele 7, altele chiar si 12. Unde ajung puii? Sub rotile masinilor sau prada cainilor mai mari, sau omorati de sadici( avem si de astia, stiti bine), sau la adapost de mici. Aici intram noi in peisaj, mancare de pui, tratamente ca se imbolnavesc, vaccinuri, sunt pui ce stau chiar si 2 ani si se invart in cerc in fiecare zi. Nu sunt pe strada, sunt in adapost. Rolul nostru e sa ii socializam, hranim, tratam, promovam si cu putin noroc sa ii vedem salvati, la casa lor. Dar ce nu stiti e ca, zilnic vin pui in adapost, zilnic vin caini in adapost, o luam de la capat iar si iar si iar. Am obosit, dar uitandu-ne la ei, in ochii lor, ne dam seama.ca doar noi ii vedem si ii facem auziti si vazuti si d-voastra, suntem VOCEA lor. Nu sunt pe strada, sunt in adapost. Avem nevoie de ajutor, avem nevoie de mancare sa le alinam din chin, pentru ca e un chin sa nu fii liber, iubit, plimbat, alintat, cand tu de fapt esti CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI! Imaginati-va! E un chin... Ne ajutati sa le alinam dorul de oameni dandu-le mancare mai buna?
30 RON Raised:
1 Donations:
3 Supporters:
Status Fundraising

Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a oferi un minim de confort animalelor gazduite in adapostul Robi. 

7,602 RON Raised:
58 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

In grija Asociatiei ROBI se afla in prezent aproximativ 300 de catei, iar majoritatea lor sunt cazati in adapostul asociatiei. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a-i putea hrani si ingriji cum se cuvine.

10,038 RON Raised:
77 Donations:
13 Supporters:
Status Fundraising

In Romania abandonul animalelor este un fenomen greu de oprit. Lipsa de educatie, saracia, proasta gestionare a problemei animalelor fara stapan a autoritatilor, legile neaplicate, duc la scaparea de sub control a acestei probleme. Sterilizarea/castrarea animalelor cu/fara stapan este singura solutie de a stopa acest fenomen.

17,194 RON Raised:
181 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Asociatia Youth for Neamt prin intermediul paginii Ham Piatra Neamt - facebook.com/HamPiatraNeamt -  are ca scop găsirea unor familii pentru câinii și pisicile abandonate, informarea și sensibilizarea cât mai multor persoane cu privire la abandonul și situația animalelor de pe străzi.

1,399 RON Raised:
18 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Pentru a putea ajuta animalele de companie abandonate avem nevoie de un centru în care acestea să fie primite, spălate, consultate și cazate. 

5,528 RON Raised:
60 Donations:
5 Supporters:
Status Fundraising

Fii Mos Craciun  anul acesta pentru 150 de suflete cu codita din adapostul CARPE.

2,350 RON Raised:
16 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Targetul nostru in acest proiect este de a steriliza un minim de 100 de blanosi, pisici/catei, cu sau fara stapan, din zonele rurale! In acest fel o sa reusim impreuna sa salvam 25.600 de viitori pui ce pot ajunge abandonati, bolnavi, accidentati, maltratati.

2,795 RON Raised:
33 Donations:
23 Supporters:
Status Fundraising

Numărul de sterilizări/vaccinări/tratamente/animale îngrijite de depind direct de finanțările pe care le primim. Ne dorim să strângem fonduri suficiente pentru a putea oferi aceste servicii către toate animalele care ar putea beneficia de ele.

Ne bucurăm de contribuția ta și îți mulțumim!

10,035 RON Raised:
97 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

De ce cabiTACul e mândria asociației TAC

E primul cabinet veterinar de acest fel din România. Mulți dintre colegii noștri făceau deja un efort caritabil, acordând preţuri mai mici cazurilor deosebite sau lucrând constant cu organizaţii nonguvernamentale. Noi am ales să facem un pas în plus, transformând caritatea într-un gest permanent, oficial şi public;

14,265 RON Raised:
145 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Dupa salvarea calutilor viata continua sa se desfasoare ... Ca sa traiasca bine, sanatosi si sa se dezvolte armonios, calutii au nevoie de mancare buna, vaccinuri si deparazitari periodice, curatat de copite, suplimente alimentare pe timp de iarna plus un grajd curat si calduros!!!

1,255 RON Raised:
15 Donations:
55 Supporters:
Status Fundraising

Arpagic e un program medical creat de echipa TAC. și dedicat pisicilor comunitare aduse la cabinetul nostru din Cluj de persoane particulare. Cu acordul doamnei Ana Blandiana, programul poartă numele motanului Arpagic, eroul literar al anilor optzeci, devenit, fără voia lui și cu demnitate, disident. Dacă doriți să-i dedicați lui musiu ziua dumneavoastră de naștere sau să organizați aici un eveniment ghiduș, Arpagic va fi cucerit. Când e cucerit, trimite depeșe parfumate. Încercați, o să vedeți. 

4,683 RON Raised:
57 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Program medical de sterilizare, vaccinare și înregistrare a câinilor.

Pentru câinii comunitari: sterilizare, vaccinare antirabică, marcare cu tatuaj și crotalie (dacă animalul se întoarce acolo de unde a fost luat), microcip înregistrat (dacă e cazat temporar până la adopție sau chiar adoptat). 

Pentru câinii cu proprietari aflați într-una din situațiile descrise mai jos: sterilizare, vaccinare antirabică (dacă nu s-a făcut), microcip înregistrat (dacă nu există sau dacă nu poate fi asigurat de proprietar).

5,113 RON Raised:
63 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Acesta este un strigat de ajutor către toți iubitorii de animale!

 

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Numărul de sterilizări/vaccinări/tratamente/animale îngrijite depind direct de donatiile pe care le primim. Ne dorim să strângem fonduri suficiente pentru a putea oferi aceste servicii către toate animalele care ar putea beneficia de ele.

Ne bucurăm de contribuția ta și îți mulțumim!

1,129 RON Raised:
13 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

Proiectul are ca obiectiv sterilizarea animalelor fara stapani si a celor cu stapani care nu au posibilitati financiare.

13,589 RON Raised:
163 Donations:
22 Supporters:
Status Fundraising

Prin proiectul CAII NOBILI, ne propunem să oferim o viață mai bună pentru cât mai mulți cai și să îi aducem împreună pe iubitorii acestora, pentru a reuși să facem o schimbare în bine în viața acestor animale care ne învață atât loialitatea, cât și libertatea.

Cazurile pe care le vom promova sunt cazuri de abuzuri, accidente, situații critice (lipsă hrană, apă, exces de efort în munci agricole).

La ce va ajuta implicarea fiecărui contribuitor? Achiziția de hrană, plata îngrijirilor medicale, chiriei & utilităților adăpostului.

 

1,030 RON Raised:
7 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Medicina veterinara trebuie, conform istoricului, sa fie o parte integranta a socialului. Eforturile noastre in ultimii 5 ani au convers toate catre acest principiu. Spitalul va fi un pas important in ceea ce priveste cantitatea si calitatea serviciilor oferite.

O parte fundamentala este cea de training : Acest cadru de invatare profesionala este urmatorul pas in crearea unei comunitati puternice de medici veterinari, implicati si  activi social, care pot genera solutiile necesare atat grupului tinta economic, cat si celui social.

 

3,598 RON Raised:
23 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Sterilizarea – o metodă eficientă de a reduce numărul de câini pe străzile din România! ROLDA sprijină posesorii de câini din comunitățile vulnerabile prin campanii de sterilizare și microcipare gratuite, în efortul de a reduce numărul de pui nedoriți care se nasc și ajung abandonați pe străzi.

0 RON Raised:
0 Donations:
0 Supporters:
Status Fundraising

Anul 2021 a inceput, din pacate, greu pentru noi, din punct de vedere medical. Intr-o perioada foarta scurta, ne-am lovit de cazuri medicale dificile ce au necesitat ingrijre veterinara de urgenta

2,892 RON Raised:
20 Donations:
4 Supporters:
Status Fundraising

Prolog: „Nu s-a descurcat singur pe câmp, lângă șosea. De ce l-ați aruncat? Sunteți prea lași să-l omorâți cu mâna voastră?”

Am luat fotografia asta și cuvintele de pe pagina prietenilor, RIN TIN TIN - Asociatia Pentru Protectia Animalelor Sannicolau- Mare, unde mergem să sterilizăm. Sterilizăm câini pentru că ăsta e singurul fel de a feri câinii de umilință, durere și sânge pe blană. Sterilizăm câini ca să rămână mai multă omenie în om și mai mulți bani în bugetele primăriilor. Din fericire, avem ceva bani pentru sterilizări, adică vom primi 120 lei pentru fiecare pacient femelă și 96 lei pentru fiecare pacient mascul, de la asociația germană Wir retten Hunde e.V. Din păcate, nu avem bani pentru întregul cost al sterilizării și restul tratamentelor, nici pentru alte cheltuieli: transport, instrumentarul de înlocuit, echipamente și toată logistica unei campanii, comunicare și așa mai departe. 

 

710 RON Raised:
5 Donations:
2 Supporters:
Status Fundraising

"Cine hraneste un animal flamand, isi hraneste sufletul"

- Charlie Chaplin

21,996 RON Raised:
272 Donations:
88 Supporters:
Status Fundraising

Până în prezent, Fundația Visul Luanei a reusit să ajungă la aproximativ 27 de mii de sterilizări.
Anul trecut, Fundația a pierdut un enorm ajutor, Autospeciala cu care transporta animale în condiții de siguranță spre locațiile speciale în care au fost eliberate, clinica mobilă pe care au fost nevoiți să o folosească pentru transportarea echipamentului și organizarea unor mici campanii de sterilizare acolo unde nu a existat nici măcar o încăpere de care să se poată folosi.
De atunci activitatea lor s-a desfășurat mai greu, mai puține animale au putut fi ajutate și de multe ori asta a însemnat diferența dintre viață și moarte a acestora. Din toate aceste motive considerăm că acesta ar fi cel mai frumos dar pe care îl putem oferi acestor oameni și animale: orice sumă care poate începe un nou vis, o nouă speranță.

8,251 RON Raised:
41 Donations:
9 Supporters:
Status Fundraising

Fii alături de noi si participa activ in strângerea de resurse pentru a susține continuitatea misiunii noastre. 

33,852 RON Raised:
506 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

Acest proiect are ca obiectiv reabilitarea adapostului Asociatiei "REFUGIUL MAIDANEZILOR " - Mona Semeniuc 

4,733 RON Raised:
34 Donations:
6 Supporters:
Status Fundraising

Oricine poate organiza un eveniment (de exemplu, donarea zilei de naștere) pentru ca banii strânși să fie folosiți, integral, pentru o campanie de sterilizări în localitatea lui sau în orice localitate pe care o alege. 

Atenție: e nevoie ca, înainte să organizați pentru noi astfel de evenimente, să ne contactați: Sorana Suceava, ofițer de campanii - [email protected] Colega noastră vă va explica care sunt etapele organizării unei campanii, dacă putem veni în zona dumneavoastră, vă va întreba care e posibila implicare a comunității și a administrației locale ș.a.

Întotdeauna, vom adăuga la banii pe care îi strângeți aici, fondurile noastre, care provin din alte donații și de la finanțatori. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru că aceste fonduri nu sunt niciodată suficiente. De exemplu: un finanțator străin ne oferă, de obicei, o sumă simbolică per sterilizare sau acoperă costul chirurgiei suplimentare (tumori, infecții etc). Nici un finanțator nu oferă, deocamdată, sume care să acopere costul integral al unei campanii, cost pe care l-am detaliat mai jos. 

Vă mulțumim pentru implicare, inițiativă și generozitate!

580 RON Raised:
7 Donations:
1 Supporters:
Status Fundraising

De 22 de ani, dăm o șansă câinilor pe care alții îi abandonează. Mai jos veți putea citi o mica incursiunea in lumea lui Tinu, unul dintre câinii salvați de noi.  

 

24,330 RON Raised:
291 Donations:
31 Supporters:
Status Fundraising

Zilnic sunt abuzate enorm de multe animale care nu au puterea de a-și exprima suferința. Uneori, oameni de bine le găsesc și vor să le salveze. Această salvare înseamnă însă în multe cazuri un cost de care depinde viața prietenilor necuvântători.

3,397 RON Raised:
41 Donations:
11 Supporters:
Status Financed

Toată viața s-a străduit să fie bun. De multe ori, totuși, n-a reușit. Căci, la urma urmelor, era doar un om. Nu era câine.
Pentru câinii salvatori strigăm „Hai SUS!” în Aprilie. Pentru aceste animale formidabile care ne pot găsi atunci când nimeni n-are cum să ajungă la noi în caz de nevoie. Sunt formidabile ființe și de data asta, ele au nevoie de ajutorul nostru. Au nevoie de un teren de un antrenament, de un loc special în care să se poată pregăti pentru a interveni în misiunile de cautare si salvare. Amenajam terenul cu obstacole si-i echipam pe prietenii lor, oamenii, cu aparatura necesara in interventiile de urgenta. In aprilie ne pregatim de #HAMtrenament pentru viață.

9,290 RON Raised:
84 Donations:
24 Supporters:
Status Financed

UPDATE 22.06.2020

Mulțumită vouă, celor care ne-ați susținut picătură cu picătură, și a unei donații incredibile și a bunăvoinței celor de la Free Mioriţa, zilele trecute echipa de la e-acumulatori.ro ne-au montat un sistem fotovoltaic de 10kWh. Acest sistem promite că va acoperi necesarul Centrului, ceea ce ne va oferi posibilitatea să amplasăm camere de supraveghere în țarcurile și volierele animalelor și să putem să vă împărtășim ''live'' procesul lor de recuperare.
________________________________________________________

Odată cu creșterea Centrului, apar noi consumatori (precum incubatoarele pe care le-am putut achiziționa datorită ajutorului vostru) pe care nu îi putem susține în condițiile actuale.
Proiectul își propune strângerea de fonduri pentru asigurarea alimentării cu Energie Verde a Centrului, dezvoltarea sa în condiții de siguranță fiind dependentă de acest aspect.

Puteți găsi mai multe informații și rezultate ale Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice în această prezentare: https://drive.google.com/file/d/1pcAQs2IwadVnV9URa9NZIJHaBdobbxnw/view?fbclid=IwAR184wPn9mQwrEatVjIWH5grhMToW4xs2CWQgHZQQTbMzHF4UlTxKJtKLT8

7,286 RON Raised:
67 Donations:
9 Supporters:
Status Inchis

Sterilizarea previne nasterea a mii de animale nedorite. Animalele ce se nasc in fiecare zi, se chinuie sa supravietuiasca pe strazi...

1,690 RON Raised:
19 Donations:
2 Supporters:
Status Inchis

Dupa o toamna ploiasa si o iarna geroasa si cu multa zapada, adapostul nostru are nevoie URGENTA de renovare si reparatii.

After a rainy autumn and a cold snowy winter, our shelter need URGENT to to enter into a process of renovation and repairs. 

Nach einem verregneten Herbst und einem eiskalt und harten Winter sind im Shelter dringend Reperaratur -und Renovierungsarbeiten notwendig. 

4,361 RON Raised:
38 Donations:
1 Supporters:
Status Inchis

In Romania abandonul animalelor este un fenomen greu de oprit. Lipsa de educatie, saracia, proasta gestionare a problemei animalelor fara stapan a autoritatilor, legile neaplicate, duc la scaparea de sub control a acestei probleme. Sterilizarea/castrarea animalelor cu/fara stapan este singura solutie de a stopa acest fenomen.

 

3,498 RON Raised:
42 Donations:
1 Supporters:
Status Financed

Proiectul își propune să acopere costurile dotării Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice din București cu trei unități de terapie intensivă destinate îngrijirii pacienților aflați în stare critică și a orfanilor din diverse specii de animale sălbatice.

4,481 RON Raised:
40 Donations:
5 Supporters: