Asociația Bucurie pentru Viață

Asociația Bucurie pentru Viață

Tabăra Bucuriei

Status: Fundraising

Construim Tabăra Bucuriei, prima tabără destinată copiilor cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave din Oltenia.

[ Show more ]

7,172 RON

Sumă:

6

Galantomi:

37

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Tabăra Bucuriei reprezintă tărâmul de vis unde copiii bolnavi se vor juca vară de vară, găsind acolo prieteni și bucurii noi, și unde vor redescoperi puterea de a lupta pe mai departe cu boala.


Localizată în Bratovoești, județul Dolj, Tabăra Bucuriei va cuprinde 4 căsuțe din lemn ce vor găzdui 16 copii și voluntarii permanenți, precum și un centru administrativ, locul unde copiii vor mânca și se vor distra când afară va ploua, unde voluntarii vor pune la cale ce bucurii vor aduce copiilor și unde personalul medical va asigura tratamentul copiilor. De asemenea, Tabăra va cuprinde un loc de joacă cu tiroliană și perete de escaladă, activitățile recreative urmând a se desfășura atât în perimetrul Taberei, cât și în anumite locații apropiate (Lacul Geormane, Pădurea Bratovoești).


Taberele cu copiii se vor organiza pe perioada verii, în serii de câte o săptămână. Copiii dintr-o căsuță vor fi însoțiți permament de un voluntar-mentor, care le va purta de grijă pe toată durata taberei. Activitățile recreative vor fi asigurate de voluntari animatori a căror sarcină va fi să aducă bucurie și zâmbete. De asemenea, voluntarii administrativi se vor ocupa de buna funcționare a taberei, voluntarii medicali vor supraveghea starea de sănătate a copiilor și vor administra tratamentul, iar voluntarii de imagine vor surprinde cele mai frumoase zâmbete.


Pe perioada primăverii și a toamnei, Tabăra Bucuriei va găzdui sfârșituri de săptămână tematice cu familiile copiilor, fiecare căsuță de lemn urmând a găzdui copilul bolnav împreună cu părinții și frații sau surorile acestuia. Familiile vor avea astfel ocazia să se cunoască mai bine, să-și împărtășească grijile și problemele, participând la ateliere terapeutice comune sau dedicate doar părinților sau copiilor.

Bugetul proiectului: aproximativ 1 000 000 lei, reprezentând costurile pentru construirea și dotarea Taberei (proiectare, autorizare, construirea spațiilor de cazare și a centrului de zi, dotarea cu mobilier și echipamente necesare funcționării).