Fundația Rafael

Fundația Rafael

Finanțarea programelor de stimulare a motricității destinate copiilor și adulților cu dizabilități

Status: Finantat

Finanțarea programelor de stimulare a motricității destinate copiilor și adulților cu dizabilități.

[ Show more ]

9,533 RON

Sumă:

28

Galantomi:

130

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

            Dizabilitatea presupune, de foarte multe ori, existența unor dificultăți în dezvoltarea motricității. În primii ani de viață, mai ales, dezvoltarea psihică este indisolubil legată de cea motrică. Deși în anii următori interdependența nu mai este atât de evidentă, ea este prezentă în tot restul vieții. Problemele de mobilitate pot afecta atât starea psihoafectivă a persoanei, cât și accesul ei la informații, la experiențe utile, pot cauza izolare și dificultăți de integrare. Pe de altă parte, stimularea motricității crește tonusul fizic și psihic al fiecărui om, îi dă senzația de bine și bucurie de a trăi. Kinetoterapia și masajul terapeutic, ca forme mai specializate de activități de dezvoltare și recuperare motrică, pot contribui la diminuarea efectelor pe care o dizabilitate fizică le are asupra persoanei. De aceea, astfel de programe sunt esențiale în procesul complex al dezvoltării personalității semenilor nostri cu dizabilități.

              De foarte mult timp, Fundația Rafael oferă acces gratuit la astfel de programe. În prezent, aproape 100 de beneficiari primesc sprijin specializat în domeniul recuperării și dezvoltării motrice, de la 2 kinetoterapeuți și un maseur, în cele 2 centre de zi.

              Finanțarea acestor programe se face prin sprijin din partea comunității, care niciodată nu a rămas insensibilă la apelurile noastre. De această dată apelul nostru a ajuns la tine, cel care poți fi galantomul copiilor și al adulților cu dizabilități. Îndrăznește!