Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - filiala Iași

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România - filiala Iași

Avem dragoste de daruit

Status: Fundraising

Proiectul propune realizarea unui eveniment caritabil ce urmează a se desfăşura în luna decembrie 2020. Astfel, Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – Filiala Iași (ANCAAR – Filiala Iași), împreună cu Biroul Diaspora al Primăriei Municipiului Iași și comunitățile românești din diaspora organizează evenimentul   “Avem dragoste de dăruit”, în cadrul căruia asociațiile românești din diaspora, și nu numai, se vor implica în promovarea acestui eveniment în rândul membrilor lor și în donarea de fonduri în contul Asociației ANCAAR – Filiala Iași.

[ Show more ]

6,260 RON

Sumă:

1

Galantomi:

51

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Chiar în condiții de pandemie, când restricțiile impuse la nivel mondial ne țin departe unii de ceilalți de sărbători, ne dorim să oferim  un dram de speranță copiilor cu autism din Iași cu sprjinul comunităților românești din diaspora.

Impactul pandemiei COVID 19 în rândul copiilor şi tinerilor cu autism şi a familiilor acestora aflate în programele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi au amplificat problematicile cu care aceştia se confruntă. Suspendarea activităţilor pe perioada stării de urgenţă şi respectarea restricţiilor impuse au condus la dificultăţi de adaptare a copiilor şi tinerilor cu autism şi la dificultăţi de relaţionare familială. Gradul de adaptare al persoanelor cu autism diferă,de la acceptarea situatiei, la furie si comportamente negative, depedența de parinti prezentand un grad ridicat ceea ce conduce la dezechilibre majore. Familiile s-au confruntat cu accentuarea problemelor financiare şi a stărilor emoţionale, în special cu neputinţa de a face faţă situaţiilor problemativce, atât în rândul copiilor şi tinerilor cu autism, cât şi la nivelul membrilor familiei acestora.

În cadrul unui concert la Ateneul din Iași, pe data de 12 decembrie 2020, va fi prezentat un concert de colinde suținut de Corul de copii al Ateneului Național din Iași, ce va fi înregistrat și difuzat pe postul local de televiziune IasiTV Life și pe rețelele de socializare. Membri comunităților de români din Diaspora, precum și alte persoane ce vor dori să se implice, vor fi invitați să doneze o sumă de bani pentru susținerea copiilor și tinerilor cu autism și vor primi, în schimb, obiecte confecționate de aceștia din lut și mozaic.

Prin acest proiect, ne dorim sensibilizarea comunităților românești din diaspora, precum și a altor categorii de persoane, asupra cauzei copiilor și tinerilor cu autism din Iași și a resurselor necesare îngrijirii acestor copii cu nevoi speciale de îngrijire și tratament.

Fondurile obșinute vor fi utilizate de asociație în susținerea proiectelor pentru copii şi tineri cu autism și în achiziționarea de materiale necesare intervenţiilor terapeutice tratamentului și de resurse în vederea desfășurării programelor în care sunt implicați copii, tinerii şi familiile acestora.