ASOCIATIA CONIL

ASOCIATIA CONIL

Dă GLAS copiilor nonverbali cu forme severe de autism sau alte afecțiuni neuro psihomotorii

Status: Fundraising

Tăcere, izolare, stigmatizare? Merită un copil să treacă prin asta?

Mai mult de 1 din 54 de copii este diagnosticat azi cu tulburare de spectru autist, o afecțiune ce il tine departe de lumea noastră, captiv în propria sa lume . captiuvul izolarii, al lipsei de comunicare și socializare.... Cu terapii sustinute si interventii rapide, peste 80% din copii pot dezvolta abilități, pot învăța să vorbească și pot deveni autonomi și astfel să poată trăi o viață cât mai aproape de normalitate. 

Toate aceste programe de intervenție li recuperare presupun mii de ore de terapie derulate zilnic - ABA, logopedie, kinetoterapie, psihoterapie precum și participarea la grupuri de socializare și dezvoltare personală. 

Cât costă lunar programele de recuerare ale acestor copii?

Un copil  diagnosticat cu autism are nevoie  lunar de:

40 ore de terapie ABA, terapie ocupațională  20 ore de logopedie 20 ore integrare sociala 10 ore psihoterapie 10 ore kinetoterapie

Totalul acestor programe depășește suma de 7.000 lei lunar, un efort aproape imposibil pentru orice familie din România

Urmare a crizei sanitare petrecute în anul 2020, criză ce încă își arată colții la nivel mondial, sub 15% dintre familiile copiilor cu autism isi permit susținera acestor costuri ce ar putea da o șansă reală la recuperare și integrare acestor copii 

[ Show more ]

3,485 RON

Sumă:

5

Galantomi:

39

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Tăcere, izolare, stigmatizare? Merită un copil să treacă prin asta?

Pentru fiecare familie ce primește pentru copilul ei un astfel de diagnostic, lumea se năruie...Dramele pe care aceste familii le trăiesc alături de copiilor lor sunt enorme.

"Este greu de descris emoția trăită pe drumul parcurs către cabinetul neuro psihiatrului... știam că avea să-mi confirme diagnosticul Andradei și totuși în sufletul meu stătea cuibărită speranța... N-a fost așa...diagnosticul îmi răsună și acum în urechi cu un ecou sinistru ce parcă îmi limiterază încredere într-o viață normală a propriului meu copil". Sunt povești pe care le auzim zi de zi, ori de câte ori părinții acestor copii ne trec pragul , acceptând să luptăm împreună pentru recuperarea copiilor lor.

Desi este un diagnostic pe viață, împreună, cu încredere, speranță și determinare, putem da glas acestor copii, putem sprijini integrarea lor socială și ți putem sprijini în construirea unei vieți autonome. Cum? Cu mii de ore de terapie individuală și de grup, cu determinare și profesionalism!

Pentru Andrada și ceilați copii asemeni ei, Asociația CONIL a dezvoltat programe și proiecte de intervenție și recuperare a copiilor cu forme severe de autism, pentru copiii nonverbali diagnosticați cu TSA sau alte afecțiuni neuropsihomotorii.

Conform ultimelor statistici, un copil din 50 este diagnosticat astăzi cu tulburare de spectru autist, o afecțiune ce il tine departe de lumea noastră, captiv în propria sa lume. captiuvul izolarii, al lipsei de comunicare și socializare.... Cu terapii sustinute si interventii rapide, peste 80% din copii pot dezvolta abilități, pot învăța să vorbească și pot deveni autonomi și astfel să poată trăi o viață cât mai aproape de normalitate. 

Toate aceste programe de intervenție și recuperare presupun mii de ore de terapie derulate zilnic - ABA, logopedie, kinetoterapie, psihoterapie precum și participarea la grupuri de socializare și dezvoltare personală. 

Cât costă lunar programele de recuerare ale acestor copii?

Un copil  diagnosticat cu autism are nevoie lunar de: 40 ore de terapie ABAterapie ocupațională  20 ore de logopedie 20 ore integrare sociala 10 ore psihoterapie 10 ore kinetoterapie. Totalul acestor programe depășește suma de 7.000 lei lunar, un efort aproape imposibil pentru majoritatea famililor din România

Urmare a crizei sanitare petrecute în anul 2020, criză ce încă își arată colții la nivel mondial, sub 15% dintre familiile copiilor cu autism isi permit susținera acestor costuri ce ar putea da o șansă reală la recuperare și integrare. 

Cu ajutorul și implicarea ta putem oferi aceste programe unui număr mai mare de copii, atțt celor aflați deja în programe de recuperare în centrele de zi CONIL cțt și altor copii ce au doar această șansă!

Fii omul care dă GLAS copiilor nonverbali diagnosticați cu atism sau alte tulburări neuro psihomotorii.