La Primul Bebe

La Primul Bebe

Caravana BebeBunVenit

Status: Fundraising

În România, 3 mame își îngroapă bebelușul în fiecare zi. Principalii factori care contribuie la această statistică sumbră sunt sărăcia și lipsa accesului la educație. Adesea, mamele nu merg la niciun control în timpul sarcinii pentru a evita decesul datorat afecțiunilor perinatale, își țin bebelușii acasă cu febră săptămâni întregi și ajung cu ei la spital când este prea târziu.

Caravana BebeBunVenit acționează concret pentru reducerea mortalității infantile din România prin proiecții educative pentru mame și prin oferirea de kituri cu haine de iarnă și produse de igienă pentru mamele și bebelușii din zonele defavorizate. Proiecțiile educative sunt gândite pentru a oferi informații esențiale, informații practice de care mamele trebuie să țină cont în îngrijirea bebelușului pentru a evita decesul.

[ Show more ]

3,937 RON

Sumă:

10

Galantomi:

32

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Anul acesta Caravana BebeBunVenit ajunge în județul Călărași, deoarece acesta a fost ani la rând fruntaș în topul mortalității infantile din Uniunea Europeană. Caravana este organizată local în parteneriat cu Crucea Roșie Călărași și organizarea ei este posibilă datorită mamelor care accesează Programul video BebeBunVenit. De asemenea, la organizarea Caravanei contribuie și cei care au ales să doneze 12 lei în fiecare lună pentru această cauză.

Pentru anul în curs sunt programate 11 Caravane, frecvență lunară, excepție făcând luna ianuarie.

Beneficiarii direcți sunt 240 de mame, bebelușii lor și familia acestora. Femei gravide sau care au născut recent, fără venituri sau cu venituri foarte mici, adesea fără acces la tehnologie și educație.

Proiectul va impacta aproximativ 1000 de oameni din 11 comune: familia extinsă și întreaga comunitate din care aparțin mamele, prin exemplul acestora. De asemenea, medicii de familie sau pediatrii de la urgențe nu se vor mai confrunta cu atât de multe cazuri grave.

Costurile directe ale proiectului sunt reprezentate de costurile cu deplasarea, achiziționarea de haine și produse de igienă pentru copii, ambalarea în kituri individuale pentru fiecare participant, crearea și printarea de leaflet-uri informaționale etc.

Echipa de la Crucea Roșie Călărași ne asigură o parte a resurselor umane pentru desfășurarea Caravanei BebeBunVenit și facilitarea relațiilor cu autoritățile locale pentru organizarea evenimentelor.