Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Sala mea de clasă e și natura

Status: Finantat

Prin acest proiect ne propunem:

- responsabilizarea comunității și sporirea încrederii în propriile forțe prin satisfacerea unei nevoi locale;

- creșterea interesului elevilor de a participa la ore, reducând absenteismul și abandonul școlar.

Visăm la o școală în care orele sunt derulate (și) în natură, într-un cadru sigur și atractiv.

[ Show more ]
100% Complete

8,400 RON

Sumă:

1

Galantomi:

73

Donații:

7,900 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Cum poate o comunitate interetnică să se dezvolte?

Noi credem că răspunsul este: și prin mobilizare autentică, atunci când barierele sunt date la o parte și membrii comunității lucrează împreună, cot la cot, pentru un scop comun.


Asta se întâmplă prin construirea unei săli de clasă în natură, la Școala Gimnazială Nr. 1 Sânmihaiu Almașului, județul Sălaj. Aducem împreună elevi, părinți, profesori și voluntari, care, indiferent de etnie, gen, vârstă, statut social și economic, se mobilizează pentru construirea unei săli de clasă, complet echipate (bănci, perne, tablă, dulap, materiale auxiliare și didactice, bibliotecă etc.), în curtea școlii. Profesorii și elevii se vor bucura de un mediu nou și interactiv pentru derularea orelor de școală, timp în care comunitatea largă descoperă propria capacitate de a colabora, a îmbunătăți comunitatea și a dobândi o valență de unitate.

Susținem această inițiativă întrucât ne dorim ca orele de clasă să fie atractive, sporind interesul elevilor pentru școală, prin participarea la ore interactive, ore altfel, ore în natură.


De ce este și contribuția ta relevantă?
Astăzi îi sprijinim în construirea sălii de clasă în natură, un rezultat tangibil și rapid vizibil, dar în timp clădim încredere: comunitatea se unește în rezolvarea problemelor prin mobilizare autentică, om cu om, pas cu pas.

Ne propunem să achiziționăm europaleți, cherestea, vopsea de diferite culori, cuie, șuruburi, alte materiale de construcție și bricolaj (cuie, șuruburi, vincluri, balamale, zăvoare etc.), perne, clipboarduri, tablă magnetică, materiale educaționale.

Întreaga acțiune va implica persoane de toate vârstele și etniile, care vor construi în mod complet voluntar cele necesare sălii de clasă.