Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici

Asociația Culturală Gabriela Ionescu și Slavomir Popovici

ART200: Festivalul de film queer, ediția a doua

Status: Fundraising

ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte. Anul acesta, festivalul revine cu o a doua ediție, care cuprinde o tabără de film queer, ateliere de proză și poezie, un Pitch prin care vom finanța idei de film queer și proiecții de film pe patru teme: Queer Vegan, Queer & Social Class, Queer & Migrant, Rainbow Families. Dacă anul trecut am reușit să ne strângem doar online, anul acesta sperăm să ne vedem fizic, în sălile de cinema, și să celebrăm împreună filmul și arta queer!

[ Show more ]
29.166666666667% Complete

1,750 RON

Sumă:

1

Galantomi:

13

Donații:

6,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte.

Festivalul are mai multe componente: o tabără de film queer, care se va desfășura în iulie 2021 (înscrierile sunt deschise!), un concurs tip Pitch, prin care vom finanța mai multe proiecte de film queer, un atelier de poezie, un atelier de proză, cât și festivalul propriu-zis, care va include proiecții de lung- și scurt-metraje. Ateliere, Pitch-ul și festivalul se vor desfășura în septembrie, în București și online. 
 
Ne dorim ca, prin filmele proiectate, evenimentele organizate și persoanele implicate, să încurajăm, în măsura în care putem, autoreprezentarea, colaborarea și o abordare intracomunitară a problemelor cu care ne confruntăm ca persoane LGBTQIA+. Ne dorim să creăm contextul pentru ca fiecare persoană din echipă și din public să aibă o voce, să cunoască și să învețe despre experiențe diferite de ale sale și, în același timp, să vorbească despre propriile identități și experiențe. Ne dorim creșterea vizibilității experiențelor și identităților noastre și să aflăm, împreună, cum ne intersectăm cu alte experiențe și identități și cum putem practica mai mult decât niște alianțe superficiale, performative, față de ele.

Știm că și în interiorul comunității queer există rasism, sexism, homofobie, transfobie, clasism și vrem să vorbim despre asta.. Știm că fiecare dintre noi este produsul culturii dominante și al unui sistem bazat pe inegalitate și opresiune. Credem că primii pași în direcția producerii unor schimbări presupun să identificăm privilegiile pe care le avem, să învățăm cum funcționează și cum contribuim fiecare dintre noi la acest sistem. Abia apoi putem crea un spațiu de dialog sigur, în care fiecare dintre noi să simtă că are o voce și, în același timp, să înțeleagă când ar trebui să lase spațiu altor voci, mai puțin auzite și ascultate, să se autoreprezinte.

Bugetul total al proiectului pentru tabără și festival, la ediția a doua, este de aprox. €40.000. Dintre aceștia, aprox. €17000 sunt deja acoperiți de un proiect AFCN, și așteptăm rezultatele și de la alte finanțări la care am aplicat. Orice donație e însă binevenită și ne poate ajuta să ajungem la goal-ul de €40.000 și să facem toate activitățile pe care ni le-am propus pentru anul acesta.