Fundația Regală Margareta a României

Fundația Regală Margareta a României

Fondul Special pentru Copii

Status: Fundraising

În România 1 din 5 copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. Lupta și speranța lor ne motivează și ne dau energia de a sprijini, în fiecare an, peste 1000 de copii să meargă la școală.

Fondul Special pentru Copii oferă ajutor de urgență în special acelor copii care riscă să abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale și a problemelor sociale cu care se confruntă familiile lor.

Cu ajutorul oamenilor ca dumneavoastră, oferim ajutor de urgență acelor copii care riscă să abandoneze școala din cauza lipsurilor materiale și a problemelor sociale cu care se confruntă familiile lor.

Vă rugăm să fiți alături de ei. Suma strânsă va fi folosită cu responsabilitate, așa cum ați face-o chiar dumneavoastră. 

 

[ Show more ]

13,996 RON

Sumă:

8

Galantomi:

276

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Abandonul școlar reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale sistemului educațional românesc. Potrivit Eurostat, rata abandonului școlar este de 18%, ceea ce situează România pe locul 3 în topul țărilor europene, iar principala cauză a acestui fenomen este sărăcia. Singura modalitate reală de a ieși din cercul vicios al sărăciei este accesul lor la educație. Fondul Special Pentru Copii a fost înființat pentru a oferi un ajutor prompt, practic și sustenabil copiilor în situații dificile de viață, aflați în pericolul de a renunța la școală.

Scop: Prevenirea abandonului școlar și a excluziunii sociale pentru copii și adolescenți, care se confruntă cu situații dificile de viață prin acordarea de sprijin material/financiar pentru depășirea situației de criză și susținerea educației.

Beneficiari:

Programul este destinat copiilor din toată țara, înscriși într-o formă de învățământ preuniversitar de stat, aflați în contexte sociale precare. În anul 2016, Fondul Special pentru Copii a sprijinit 1064 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, din 38 de județe. Aceștia sunt din familii cu venituri reduse, lăsați în îngrijirea rudelor, cu părinți bolnavi sau din familii cu mulți copii sau care au în îngrijire persoane cu handicap sever, din familii monoparentale, copii ai căror părinți au săvârșit acte penale, neglijați sau cu stare de sănătate în risc de a se deteriora.

Mai multe detalii aici: https://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii/