Fundatia ROLDA

Fundatia ROLDA

Salvăm din adăposturi

Status: Fundraising

Adăpostul public de câini nu este acasă. Îngrijitorul care aruncă într-o cușcă câte 5-6 câini nu ține loc de stăpân. 2 metri pătrați plini de mizerie nu este un spatiu unde sa traiasca demn cel mai bun prieten al omului.

Ajută ROLDA să salveze cât mai mulți câini din centrele de ecarisaj (din Galați), de la o existență la fel de chinuită ca cea de pe străzi

[ Show more ]
88.36% Complete

4,418 RON

Sumă:

2

Galantomi:

38

Donații:

5,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Centrele de ecarisaj din România sunt cu mult sub standardele europene pe care ar trebui sa le respecte pentru a functiona legal. Asta deși după căderea regimului comunist și după dubioasa perioadă de tranziție când fiecare a făcut ce a vrut/știut/putut, situația s-a îmbunătățit prin eliminarea unor practici considerate ca fiind inumane. Dar mai avem mult de lucru. Extrem de mult de lucru. Și chiar dacă unii oameni cred că un câine care este în adăpost măcar primește hrana și nu este călcat de mașini sau bătut de oameni, adevărul este că majoritatea câinilor nu supraviețuiesc din cauza condițiilor mai rele decât în libertate. Dar mor singuri, izolati in custi reci, intunecoase si murdare, fara ca ochii nostri sensibili sa ii fi vazut pe marginea drumului. Mor intr-un soi de lagare unde cel mai bun prieten al cainelui obisnuieste sa creada ca isi interneaza problemele pentru a se rezolva de la sine.

În fiecare an, ROLDA face eforturi pentru a scoate cât mai mulți câini din aceste lagare. Din păcate, pe cei mai mulți îi preluăm cu boli care ar fi putut fi ușor prevenite, cu răni suprainfectate sau cu traume psihice atât de profunde încât puține persoane s-ar încumeta să îi ia spre adopție.

Acest efort al nostru ajunge să necesite o mare parte din resursele adăpostului întrucât animalele salvate din adaposturile publice, neadoptabile rămân în grija noastră permanent.

Cât costă?

Preluarea unui număr cât mai mare de câini din centrele de ecarisaj ține de disponibilitatea locurilor din adăpostul nostru precum și de starea fizică a câinelui în momentul preluării. Dacă acesta a petrecut mai mult timp în centrul de ecarisaj, cheltuielile necesare pentru a-l ajuta în recuperare de obicei sunt mai ridicate.

Dacă avem destule locuri pentru a lua câini care nu au petrecut mult adapostul public, dacă nu avem de făcut mai mult decât o deparazitare, vaccinare și de asigurat o alimentație sănătoasă într-un cadrul în care blănosul să se simtă în siguranță, atunci acel animal are cele mai multe șanse să fie adoptat și să ducă o viață frumoasă. Dacă, în schimb, luăm un animal care a început să fie afectat de viața în centrul de ecarisaj – dacă deja suferă de pe urma malnutriției (fie nu a fost hrănit, fie câinii mai mari i-au furat constant mâncarea), dacă are probleme cu paraziții externi sau interni (nu avem indicii ca în centrele de ecarisaj se fac astfel de proceduri elementare), dacă are răni cauzate de câinii mai mari sau de către îngrijitori, dacă acestea s-au suprainfectat, dacă deja este traumatizat de viața grea – recuperarea va fi mai costisitoare și mai lungă.

Nu există nicio scuza pentru adăposturile publice din Romania insa partea cea mai trista este ca nimeni nu cauta vreo scuza. Pentru ca autoritatile au vazut ca merge si asa, deoarece comunitatea este prea sensibila sa viziteze aceste locuri, prea ocupata sa adopte. Nu am dori nimănui sa traiasca macar o zi in lagarul denumit adapost public. Cu atat mai putin celui mai bun prieten al omului. O voce publica din Romania isi plangea cainele familiei decedat de batranete, dupa ani in care au impartit bune si rele realizand cat de putin acest caine a cerut toata viata si cat de mult a avut de oferit.  Dacă vrei să salvezi un câine de la o soartă la fel de dramatică asemeni traiului pe străzi, dacă vrei să eliberezi doi, trei, patru, cinci câini dintr-un asemenea loc, donează către ROLDA și susține-ne efortul. Adăpostul public nu este o casă iubitoare, ci un iad pentru cainii pe care ii iubesti atat de mult!