Fundatia Visul Luanei

Fundatia Visul Luanei

Spații de recuperare medicală și reabilitare a animalelor sălbatice rănite

Status: Fundraising

Aproximativ 80% din animalele care ajung la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice sunt păsări care majoritar au suferit traume sau boli debilitante și care necesită tratamente pe parcursul mai multor săptămâni sau chiar luni. Totuși, ulterior acestei perioade  de convalescență în care sunt îngrijite medical, animalele își pierd din capacitatea motorie și mentală necesară supraviețuirii în sălbăticie, iar eliberarea lor imediată este total contraindicată.

Animalele au nevoie de o perioadă de recuperare post-tratament în care să-și exerseze și îmbunătățească statusul fizic înainte de a fi eliberate, iar spațiile și specificul necesar acestei recuperări sunt esențiale.

După mai bine de 6 ani în care lucrăm zi de zi în domeniul reabilitării animalelor sălbatice și după aproape un an de creionat planuri, venim la dumneavoastră cu rugămintea de a ne ajuta să strângem fondurile necesare construirii unei zone de recuperare la cele mai înalte standarde necesare procesului de reabilitare. Orice donație primită va fi valorificată, construcția întregii zone de recuperare fiind făcută gradual.

Am solicitat unui arhitect să ne ajute cu proiectarea virtuală a acestor spații și odată finalizate vor arata similar acestui video

[ Show more ]
0.494% Complete

1,235 RON

Sumă:

3

Galantomi:

12

Donații:

250,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

De la înființarea lui, Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice al Fundației Visul Luanei a oferit îngrijiri medicale de specialitate în regim pro-bono pentru mai mult de 6000 de animale din fauna sălbatică, din peste 140 de specii diferite. Numai anul acesta s-au depășit 2500 de animale internate, iar numărul lor crește cu fiecare an și odată cu acestea nevoile de îmbunătățire și specializare ale Centrului. 

Aproximativ 80% din acestea sunt păsări care majoritar au suferit traume sau boli debilitante și care necesită tratamente pe parcursul mai multor săptămâni sau chiar luni.Totuși, ulterior acestei perioade  de convalescență în care sunt îngrijite medical, animalele își pierd din capacitatea motorie și mentală necesară supraviețuirii în sălbăticie, iar eliberarea lor imediată este total contraindicată.

Animalele au nevoie de o perioadă de recuperare post-tratament în care să-și exerseze și îmbunătățească statusul fizic înainte de a fi eliberate, iar spațiile și specificul necesar acestei recuperări sunt esențiale.

De când ne-am înființat, în Centrul nostru a fost o luptă permanentă de a găsi cele mai bune soluții de cazare în funcție de nevoile, uneori extrem de specifice, ale animalelor sălbatice, fiind permanent limitați de resursele financiare. Acest lucru ne-a constrâns să improvizăm din materiale donate și să găsim soluții de cazare corespunzătoare procesului reabilitării, de multe ori fiind nevoiți să modificăm spațiile existente în funcție de specia care urma să fie cazată.

Acum, după mai bine de 6 ani în care lucrăm zi de zi în domeniul reabilitării animalelor sălbatice și după aproape un an de creionat planuri, venim la dumneavoastră cu rugămintea de a ne ajuta să strângem fondurile necesare construirii unei zone de recuperare la cele mai înalte standarde necesare procesului de reabilitare. 

Am luat în calcul frecvența, procentul și tipologia speciilor cu care ne confruntăm, nevoile lor specifice și am propus următorul plan pentru 16 spații de cazare:

  • 4 boxe termoizolate de 3m/3m  pentru mamifere mici (arici, jderi, iepuri)
  • 2 boxe termoizolate de 3m/6m pentru mamifere medii (vulpi, bursuci)
  • 1 boxa termoizolată de 6m/6m pentru mamifere mari (căprioare)
  • 6 voliere de 6m/3m/3,5m pentru păsări mici și medii (rândunici, cucuvele, ciufi, ciori, vânturei, porumbei)
  • 1 volieră de 5m/5m/3m pentru lilieci
  • 1 volieră de 10m/7m/5m pentru păsări răpitoare mari (șorecari, huhurezi, viespari, acvile)
  • 1 volieră de 20 m/15m/5m cu iaz pentru păsări mari  (berze, pescăruși, lebede, pelicani)

Am solicitat unui arhitect să ne ajute cu proiectarea virtuală a acestor spații și odată finalizate vor arata similar acestui video.

Boxele și volierele vor fi construite și amenajate în așa fel încât să ofere pe lângă siguranța și liniștea necesară recuperării, posibilitatea hrănirii, curățeniei și observării progresului animalelor de către personalul Centrului.

La primele oferte de preț, costurile întregului proiect depășesc 50 000 de euro, (cu cea mai mică boxă și volieră evaluată la minim 3000 de euro), dar orice donație primită va fi valorificată, construcția întregii zone de recuperare fiind făcută gradual.