Asociatia Zi de Bine

Asociatia Zi de Bine

SCUT PENTRU UCRAINA

Status: Fundraising

La toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina e inimaginabilul suferinței umane. E nevoie de ajutor și dincolo, și dincoace de granițe. 

Cu totii au nevoie de noi.

Dopomoha! (Ajutor!)

[ Show more ]
1.7389% Complete

17,389 RON

Sumă:

21

Galantomi:

109

Donații:

1,000,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

“Dopomoha”. Nu știm ucraineană, dar înțelegem “Dopomoha”. Înțelegem cu fiecare celulă a inimii și minții, deopotrivă, căci “Dopomoha” e “Ajutor”.

La toate punctele de trecere a frontierei dintre România și Ucraina e inimaginabilul suferinței umane. E nevoie de ajutor și dincolo, și dincoace de granițe.  Pe un hotar sunt  cei care rămân la marginea țării lor. Care au venit până la doi pași de pace ca să aibă grijă ca soțiile, copiii, surorile, mătușile, bunicile lor să ajungă cu bine la noi, la adăpost. Stau acolo să îi ajute în zilele de îngrozitoare așteptare. Pe celălalt sunt cei care se uită în urmă și speră să se întoarcă cu bine acasă. Cu totii au nevoie de noi.

In urmatoarele zile, Asociația Zi de Bine și-a propus să umple două camioane cu ajutoare (alimente neperisabile, care se pot prepara ușor și căra ușor, produse de igienă, produse pentru copii,textile, electrice), pe care să le trimită apoi către vama de la Sighet. Unul dintre camioane se va opri la graniță iar produsele vor deservi femeile și copiii care intră zilnic la noi în țară. Produsele din cel de-al doilea camion vor ajunge de cealaltă parte a graniței, pentru a-i ajuta pe ucrainienii care așteaptă ore întregi și chiar zile să treacă granița, sau care campează acolo așteptând să se clarifice situația din țara lor.

In urmatoarele zile, alte camioane.

 

In acelasi ne mobilizam si pentru alte nevoi (medicamente, echipamente medicale) pe care le au atat oamenii cat si spitalele de peste granita.