Invingem Autismul

Invingem Autismul

Invatam prin joc si miscare

Status: Fundraising

“Copilul râde:

Ințelepciunea si iubirea mea e jocul”   -  Lucian Blaga

Proiectul își propune să susțină și să aducă în prim plan importanța jocului in terapia copiilor cu autism.

 

[ Show more ]
100% Complete

102,030 RON

Sumă:

37

Galantomi:

530

Donații:

40,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Proiectul își propune să susțină și să aducă în prim plan importanța jocului in terapia copiilor cu autism.

Jocul este cunoaștere, interacțiune și bucurie și îl ajută  pe copil să înțeleagă lumea din jurul lui prin interacțiune, imaginație, si curiozitate.

In ciuda firescului in jocul copilului tipic, jocul pentru copilul cu autism devine de cele mai multe ori, un proces anevoios. Lipsa coordonării, disfuncțiile senzoriale, comportamentele repetitive si interesele bizare si restranse sunt limite frecvente pentrul el.

Jocul didactic, controlat de un specialist, contribuie la dezvoltarea unor abilități esențiale in procesul invățării: imbunătățirea interacțiunii sociale, a comunicării, dezvoltarea unor procese intelectuale, senzoriale, dezvoltarea fizică a copilului, cordonare si concentrare.

Jocul poate facilita invățarea conceptelor noi prin relaxare, bucurie si spontaneitate.

In centrul nostru, copiii invață jocuri sportive precum:tenis, baschet, badminton, fotbal, șotron, trasee de coordonare si integrare senzorială precum si jocuri de masă care implică cooperarea, interacțiunea socială, adaptarea la reguli, așteptarea rândului și munca de echipă.

Repetiția, impreună cu  structura si consecvența sunt foarte importante in acest proces.

Pentru a fi cât mai eficiente, activitățile ludice trebuie să fie motivante și să cuprinda ariile  de interes ale copiilor. Pentru aceasta varietatea si complexitatea materialelor in  jocurile folosite sunt esențiale.

Fondurile obținute in cadrul acestui proiect vor fi utilizate in susținerea terapiei prin joc a copiilor cu autism, in achizitia de jocuri si materiale didactice si sportive.

Fii prietenul unui copil cu autism si susține invățarea prin joc si mișcare!